Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljiv lik.

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/viceguverner-hnb-a-damir-odak-komentirao-je-stanje-u-bankarskom-sustavu-nakon-agrokora/

““Hoćete reći da zapravo to love u mutnom? I jedni i drugi?”, replicirao je Bago. “Neću ništa reći, ja samo kažem da je to vrlo stari instrument, jako tradicionalan i on bi već, kako bi rekao, bio na zalasku koliko je tradicionalan i sve njegove karakteristike su poznate i moraju biti poznate financijskim rukovoditeljima firmi i banaka”, nakon čega je dodao da su svi morali sve znati – i banke financijsko stanje svakog od dobavljača te financijsko stanje Agrokora, ali i dobavljači stanje u Agrokoru.”

Pozdrav

svi smo mi Crobex

ljudi su previše fokusirani na trenutnu situaciju. sjećate li se dok je bio u planu marš na istok sa preuzimanjem ruske lente? ili dok su su ga savjetnici loše savjetovali da ne kupi onaj turski trgovački lanac prije recesije koja je bila svugdje osim u turskoj?

who dares, wins

Moje viđenje trenutne situacije nakon obraćanja Alvareza, profesionalac sa timom iskusnih financijaša postavljen od strane banaka kojima je za cilj spasiti ulaganja samih banaka a kad znamo da banke nisu te koje će upravljati sa kompanijama već posuđivati novac onda je jasno da će pokušati firmu u cjelini ono što je najvrijednije sačuvati te upumpati neophodnu likvidnost, postaviti na noge i naposljetku prodati uz zaradu. Onaj dio djelatnosti koji nije primaran ide po kratkom postupku u prodaju kao i prodavaonice konzuma koje nisu profitabilne a sa njima će se ugasiti i radna mjesta. Uglavnom proizvodnja će se za sada očuvati(pik,belje,vpik) jedino mi je velika enigma što će napraviti sa ledom i jamnicom jer tu ni David Copperfield ne bi bio siguran u svoju čaroliju i magiju.

I sad se pitamo zašto cijelo tržište pada ?..Pa ima li tko da ce ostat neokrznut..da nece izgubit..Koji sektor da izuzmemo ?..Turizam..? Brodare ?..

“Dobavljači i njihovih 16,2 milijarde kuna potraživanja evidentiranih na kraju trećeg kvartala prošle godine služe kao smokvin list za maskiranje pojedinačnih interesa vezanih uz prikriveno financiranje koncerna i njegovih kompanija. Naime, pola navedenog iznosa odnosi se na dobavljače iz inozemstva, domaći dobavljači za robu potražuju 6 milijardi kuna, a od toga je dospjela jedna četvrtina. Ostalo su financijski aranžmani pojedinih dobavljača koji su svoje viškove novca plasirali Agrokoru po respektabilnim kamatnim stopama i sada bezočno prizivaju državu da im pomogne u njihovoj naplati.
Dvadesetak najvećih koristilo je godinama gore spomenuti regresni factoring koji traži dodatno pojašnjenje. Factor je otkupljivao potraživanja dobavljača od Agrokora, ali nije preuzimao rizik naplate. Znači, u slučaju da factor, čitaj banka, nije naplatila tražbinu od Konzuma dobavljač već dobivena sredstva mora vratiti natrag. To je je pravi razlog recentnih beskonačnih sastanaka nekih hrvatskih banaka i nekolicine dobavljača. Sberbank sigurno ne misli davati nova sredstva da bi pokrio moralni hazard nekih dobavljača i njihovih banaka. HNB je odavno uočio navedeni problem pa možda jednom i saznamo zašto ga nije riješio.”

Pozdrav

svi smo mi Crobex

https://www.youtube.com/watch?v=v6I5ZZHnKbw&spfreload=10

Lik mi djeluje odlično, odzvonilo je svima koji su glumili menađerčiće svih ovih godina, on će nam dovesti potpuno novu kulturu ponašanja, bar je to sada očito.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

da sektor Turizma ce profitirati poradi cijene hrane jer ce dobavljaci traziti kanale za plasman robe kako u mnogim turistickim firmama idu javni natjecaji oko hrane i pica da ocekujem da ce turizam profitirati kao i brodarstvo koje nema veze sa ovim kao i teska industria tipa Koei.Ali definitivan dobitnik je turizam

Ja sam pročitao što ste do sada napisali.

Nitko nije komentirao zbog čega Ivica Todorić nije pokušao spasiti Agrokor.

On sa svojom obitelji ima dovoljno novaca da isplati dobavljače i plati državna potraživanja.

Ako Todoriću nije više do Agrokora i njegovih firmi zbog čega mali ulagači ubacuju i dalje i svoj novac u Titanic.

Svi ostali su tu da se naplate, jedino bi Todorićima bilo u interesu da spase svoju firmu.

A oni kupuju vile po Dubrovniku…..

Ljudi prestanite stavljati svoj novac u džuboks.

Hvala!

Lp,

oni su postavljeni od banaka i mjesto im je zaraditi bankama na svemu ovom nema tu mjesta malim dionicarima kao i MF mali i svi skupa nasukani kao kitovi opet.Ljepo vam je covijek pomenuo stakholdere a ne sherholdere tu za njih nema kruha zato pametno sutra

Službena stranica alvarez&marsal

https://www.alvarezandmarsal.com/our-people/antonio-alvarez-iii-tony-iii

Poruka Tonia : izvršenje ( smaknuće/pogubljenje) jede strategiju za doručak svaki dan !!

Teško me tko može uvjerit ( neka me razuvjeri buducnost) da nije tu zbog čiste likvidacije agrokora i max smanjenja stete.

Pozdrav

Ako Zvijezda Jamnica Ledo. Vupik…..Konzum … itd…. itd nastave sa radom, a nema razloga da tako ne bude, nikakve štete za Agrokorom nema

Sad cijeli Agrokor prelazi na engleski, što mislite koliko menađerčića unutra zna engleski u govornoj ili pisanoj formi. Budimo realni i recimo si otvoreno tko nam je vodio Agrokor sve ove godine. Pa na prezentaciji nove uprave, novinari nisu točno prevoditi alvarezove riječi, a lik govori standardni korporativni engleski.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Pa dolazak Alvareza je napokon prava konkretna stvar koja će početi rješavati probleme.
Odmah već danas tj. sutra kreće s procesom stabilizacije poslovanja tvrtki koncerna te upumpavanje dogovorene likvidnosti što će pridonijeti i stabilizaciji poslovanja dobavljača i svih ostalih sudionika.
A neki su se (oni koji su rasprodali sve dionice) tek sad sjetili drukati kako se još ništa neće početi riješavati.
A sad su ovo već zadnji trzajevi ove sage, od sad nam napokon slijedi povoljnije razdoblje za sve.

Neslužbeno smo još doznali da su danas i jučer standstill ugovor, kojeg je u nedjelju navečer s Agrokorom potpisalo šest banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Sberbank, VTB Bank i Zagrebačka banka) jučer i danas potpisalo još petnaestak banaka, Agrokorovih vjerovnika. Navodno su svoj potpis na standstill ugovor stavile sve banke koje su u petak blokirale račune Agrokorovih kompanija, što bi trebalo značiti da će u najskorije vrijeme računi biti odblokirani.

https://lider.media/aktualno/sutra-ujutro-pocinje-projekt-spasavanja-agrokora/

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close