Samo mirno dečki u ovoj priči nikom nije u interesu izgubiti novac ni dobavljačima ni bankarima. I to neka vam bude logika. Svi će se na kraju dogovoriti
…
bumo vidli, dobavljači sve više navijaju za PSN agrokora jer bi tu oni bolje prošli, a lošije bi prošle banke i dioničari
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovi-ljudi-mogu-aktivirati-lex-agrokor-clanovi-uprave-koji-imaju-te-ovlasti-su-ivica-todoric-dva-njegova-sina-piruska-canjuga-mislav-galic/5856587/
[/quote]
A od kuda novci za stabilizaciju poslovanja ? Od banaka ? PSN ti dođe kao i PIK kredit ulaziš u vlasničku strukturu. Jesi li provjerio koliko vrijedi PIK kredit danas ? OK Uđe u vlasničku strukturu Agrokora pa sva vlasnička prava izgube kad se naplati PIK kredit i opet pu..šiona ali ovaj put do kraja …
Krediti za koje jamce kceri, obveznice, repo ugovori nad Agrokorivim dionicama u kcerima, dobavljaci, mjenice… uh… nisam siguran koliko se ovo moze raspetljati bez da neki jako plate cijenu.
Banke daju privremenu likvidnost Agrokoru a onda, cini mi se, da ce se dio kredita/dugova zatvarati prodajom imovine. I tu jedino vidim eventualnu korist za manjinske dionicare. I sam imam nesto BLJE, TISK i ZTNJ.
Krediti za koje jamce kceri, obveznice, repo ugovori nad Agrokorivim dionicama u kcerima, dobavljaci, mjenice… uh… nisam siguran koliko se ovo moze raspetljati bez da neki jako plate cijenu.
Banke daju privremenu likvidnost Agrokoru a onda, cini mi se, da ce se dio kredita/dugova zatvarati prodajom imovine. I tu jedino vidim eventualnu korist za manjinske dionicare. I sam imam nesto BLJE, TISK i ZTNJ.
Kako mislite da mali dionicari mogu imati koristi od prodaje dijela imovine za dugove?
Ostat ce bez dijela imovine-kapitala i to ce posljedicno smanjiti vrednost dionica!
što mislite, kupuju li Rusi što na burzi u ovim akcijskim turbulencijama
He, kako su ti ključni momenti uvijek vikendom ili popodne. Jedva čekam da vidim što će reći..
Po meni je ovo najbolja moguca stvar sto se desila hr ekonomiji..
Toliki monopol i sprega politike… korupcije i kapitala je dosad nevidena..
Svemu dode kraj… Pogotovo nezdravim stvarima..
Zelio bih samo da se ovo prelazno stanje rijesi sto prije jer smo 10 godina bili taoci na burzi… I sad konacno kada su se poceli javljati znakovi oporavka i optimizam kod ljudi da se vrate na burzu… Sve ih je nas Ivica otjerao.
Nas koji ulazemo na burzu naziva spekulantima..
A kako da mi njega nazovemo…
Evo samo primjer belja kojeg je dobio za 1 kunu te kako je prevario sve male dionicare cak i izigrao zakon kada mu je hanfa naredila da mora dati obvezujucu ponudu…. A on nas je sve izigrao… I zakon…jer mu je moglo biti.
Pitanje svih pitanja je koliko je nobca sakriveno na ofshore racunima i to novca od dobavljaca i malih poduzetnika koji su ga na taj nacin godinama kreditirali… A on je kada je kupio mercator na kredit poslao helihopter po miroslava ilica da mu pjeva i da proslave.
Knjigu bi o ovom mogao napisati.
Ovo ke najveca pljacka u povjesti na ovim prostorima…
U americi bi odavno on i njegova obitelj bili u zatvoru..
Na zalost sada kad je najpotrebnije on se sakrio u misiju rupu..
Mogao je dati barem nekakvu izjavu… Ja bih da sam na njegovom mjestu…
Uspjesni menageri koji su zivjeli na kredit i koji su se zaduzili vise nego im cijela imovina vrijedi…
Nije mi samo jasno kako banke ovo nisu prije vidjele sto se dogada… Nego su se sad ukakali..
Ovo je jedna shizofrena situacija za koju bi zelio da sto prije zavrsi..
Problem je sto je on toliko tast da cemo sada biti taoci njegovog ega… I to jako dugo..
Jer ne zeli sebi priznati da je gotovo..
Over
The end
Vidim da ovdje svi navlače na pad, a što kad se objavi da je blokada skinuta, kad se završi sporazum između svih strana i nastavi dalje normalno poslovati, a što svi znamo da mora biti tako.
Onda ćete ponovno ulaziti i navlačiti na rast??
Zasto mislite kolega da "mora biti tako"..?..W.C.S. treba uzet u ubzir i vidjet koje su nam opcije . Vlada se uzda u lex agrokor..znaci nista..Banke i agrokor potpisale da je otplata kredita zasada zamrznuta..Novih kredita..novaca..za sada nema..Dobavljaci se nesto udruzuju..traze..znaci nista..Oko cega bi s etrebali dogovorit ?..Koji je plan i program da bi ga trebali prihvatit ?.. Da Agrokor 6 mj nikome nista ne placa i da svi rade normalno dalje ?
Pozdrav
[/quote]
Pa naravno da će i Ledo i Jamnica i Belje i Zvijezda i … nastaviti raditi normalno dalje!
Ne mislite valjda da će se zatvoriti??
A to što se tiče njihovog većinskog vlasnika Agrokora i njegovog vlasnika Todorića to je druga priča.
Koliki je dnevni priljev gotovine iz maloprodaje Konzuma i Mercatora, ne mislite valjda da postoje samo obveze prema dobavljačima, a da ne postoji dotok sredstava svaki dan??
Da su bile “normalne” kamate po kojima se zaduživalo, problema ne bi uopće ni bilo.
Sad neka banke koje su od toga zarađivale i plate, skupa s Todorićem.
Blebećite vi i pametujte, al ovo vridi više od svega što ste napisali u zadnje dane:
“I’m here to maximize VALUE for ALL the stakeholders, to keep the group together. I view my fundamental roll as helping different groups come to agreement to save the business.”
Ovako.. sto se tice Alvareza-ako sam dobro shvatio, pokopali su Lehman brothers-a danas je izjavio da je ovo najizazovnija situacija sa kojom su se suocili do sada?! Jel onda moguce da sa Agrokorom bude jos gore?
Znaci i sutra prodaja u minus kupljenog danas-covek ponekad misli sto si stariji to si pametniji-no ponekad se tesko razocara!!
Razocaran sam-sobom najvise!
Da imate neku od dionica ne bi davali takve izjave, zna se što žele svi takvi koji drukaju na pad.
Alvareza je pozvao sam Todorić, a ne da mu ga je netko nametnuo, a sigurno nije da bi išao njemu na štetu.
VLADIN ‘PLAN B’ ZA SPAS AGROKORA? U javnost procurilo ime čovjeka kojeg bi postavili na čelo uprave
Ovi su totalno poludjeli s tim. Ne odustaju od socijalizma. Sutra kaos na burzi.