Državna agencija koja bi trebala istraživati Agrokor angažirala PR ured koji radi za tu kompaniju
Glede zahtjeva Udruge koje je poslala Hanfi, obzirom da Hanfa postupa prema Zakonu o općem upravnom ppstupku, to Udruga može podnijeti tužbu upravnom sudu u Zagrebu radi šutnje uprave te će tada Upravni sud naložiti Hanfi da se očituje u najkračem roku. Ako ni tada Hanfa ne odluči o zahtjevu, mislim da se tada Udruga može obratiti Upravnom sudu da on odluči o njenom zahtjevu. Ima lijeka za šutnju administracije, samo treba biti uporan.
Ustavni sud nije sud i njegove “suce” bira Sabor odnosno politika. Što je zakonito ili nezakonito ili što je u skladu sa europskom pravnom stečevinom će odlučivati sudovi, koji sude na temelju zakona i donose odluke koje moraju biti obrazložene. A Lex Agrokor i osobito njegova primjena za koju tvrdimo da je kriminalna, tek mora proći ocjenu zakonitosti domaćih sudova, podredno i stranih. Kako se vidi gdje god se zagrebe da je smrad velik, npr koncern Agrokor u biti nije koncern jer nema ugovora o upravljanju iako je izgleda upisan u sudski registar kao koncern, to je razumljiva naše zgražanje i gađenje prema ovakvom postupku i nagodbi, za koje skoro svaki dan izlaze novi pikantni podaci, koji ukazuju ne samo da je postupak netransparentan, nego i da sadrži i niz nezakonitosti prema hrvatskom zakonodavstvu, ali i prema Eu stečevini.
Jordan,
sto su nam napravili politicari, ne bi nam napravili ni najgori neprijatelji, mislim na dionicare, mirovinske fondove..
nadam se da ce nekad, netko ipak odgovarati za ovo..doduse tesko da nam netko moze nadoknaditi tone zivaca sto smo izgubili…ne racunam na novac, s njim sam se oprostio..
nadam se da ce ipak neki EU sudac reci gospodo u vrijeme sankcija prema Ruskoj Federaciji Vi ste istim tim Rusima omogucili da dodju do Agrokora..to ne moze tako..nije u skladu sa EU zakonodavstvom…
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2517732908237679&id=100000029823331
A kažu da građani nisu platili ni jednu Kunu za spas Agrokora!
Državna agencija koja bi trebala istraživati Agrokor angažirala PR ured koji radi za tu kompaniju
Glede zahtjeva Udruge koje je poslala Hanfi, obzirom da Hanfa postupa prema Zakonu o općem upravnom ppstupku, to Udruga može podnijeti tužbu upravnom sudu u Zagrebu radi šutnje uprave te će tada Upravni sud naložiti Hanfi da se očituje u najkračem roku. Ako ni tada Hanfa ne odluči o zahtjevu, mislim da se tada Udruga može obratiti Upravnom sudu da on odluči o njenom zahtjevu. Ima lijeka za šutnju administracije, samo treba biti uporan.
[/quote]
Ustavni sud je na jedvite jade prihvatio Lex sa izuzetno puno ograda. Bit ce zanimljivo i to pratit dalje.
Ne znam je li već netko linkao, no ovaj novinarski uradak jod prije mjesec dana je dosta zanimljiv… i vrlo kompromitirajući za vladu i Borgovce. Nije cudo da su ga pokušali ukloniti. Pogledati ga ispod teksta.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2040365
Ne znam je li već netko linkao, no ovaj novinarski uradak jod prije mjesec dana je dosta zanimljiv… i vrlo kompromitirajući za vladu i Borgovce. Nije cudo da su ga pokušali ukloniti. Pogledati ga ispod teksta.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2040365
Na pokusaj cenzure moramo odgovoriti jos jacom borbom za istinu.
Ovaj link treba prosiriti po drustvenim mrezama i forumima da ga sto vise ljudi vidi. Ovo je prilicno jednostavno i molim sve dionicare Agrokorovih tvrtki da se ukljuce.
Opet vam link puca jer ga lijepite bez korištenja URL opcije u izborniku.
Neobičan angažman Jutarnjeg lista i RTL-a
Angažman pojedinih medija, poput medijske kuće Hanza medija koja je izdala i uz Jutarnji list besplatno dijelila knjigu Martine Dalić, a sada i RTL-a vezano uz uklanjanje već objavljenog priloga, krajnje je neobičan, suprotan je ulozi medija kao čuvara demokracije i transparentnog rada tijela javne vlasti te nameće čitav niz pitanja na koja uredništva tih medija, zbog očuvanja vlastite vjerodostojnosti, javnosti duguju jasne odgovore, navodi se u priopćenju HND-a.
Hrvatsko novinarsko društvo podsjeća da je zabranu cenzure kodificirao i Ustav Republike Hrvatske, kao najviši državni akt.
Kako EU gleda na ovo?
Blizi li se trenutak uhicenja Ante Ramljaka?