Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nema veze s temom ali radi eventualne procesne komparacije…

MORAJU ISPLATITI ODŠTETU-
POVIJESNA PRESUDA: Za nezapamćenu katastrofu odgovorna je Republika Hrvatska[/url]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Rekli bi ovi promotori Borgovaca sa foruma da su si ti ljudi sami krivi.
Jako dobro su znali da je veliki rizik zivjeti uz samu rijeku.
Trebali su na planine.
Odstetu nikako ne zasluzuju

Trebali su na planine.

Ha-ha-ha.
Baš si me nasmijao sa ovim komentarom.

🙂 🙂 🙂

Sami su si krivi, naravno! 😂

La vita e bella!

Ivica Todorić u prvom blogu na slobodi iako još uvijek kritičan prema vlastima,
kao da lagano skreće sa teme, postaje lepršavo poetičan, bolje rečeno patetičan.
Počeo je govoriti o hrvatskoj Hrvatskoj, nasmijanim i veselim ljudima, budućnosti, izgradnji itd.

Pragmatičan je sigurno, a iako je izigran pa je ljut, izgleda da polagano otupljuje oštricu
TODORIĆEV PRVI BLOG NAKON IZRUČENJA JE POTPUNI HIT: ‘Sanjao sam hrvatsku Hrvatsku’

Svakako je lijepa vijest da se radnicima znatno povećaju božićnice.

Trebali su na planine.

Hahahaha,ovo si vrhunski napisao.
Bolje ih nisi mogao opisati i jednostavnije.

Ante Ramljak i borgovj dali su najmanje 72 milijuna eura koji pripadaju malim dionicarima vlasnicima obveznica koje su preplatili najmanje za taj iznos.

O tome su pisali i index i telegram, a sto je posebno vazno, to su dokazali dokumentima. Uz medije, o ovoj temi uzimanja novca malim dionicarima koji su “nulovani”, a istovremeno su s tim novcem preplacene obveznice, govorili su i neki saborski zastupnici.

Ovim putem pozivam Andreja Plenkovica i Antu Ramljaka da nam vrate nas novac!
Uzeli su nam otprilike 140 milijuna eura, nek nam za pocetak vrate prvu transu od tih 72 milijuna eura naseg novca kojim su preplatili obveznice.

Na dan izvršenja Ugovora obveznica Agrokora oznake XS0836495183 prodavala se na tržištu za 27,39 % svoje nominalne vrijednosti te je, kako tvrdi jedan od vjerovnika u svom podnesku sudu, Agrokor preplatio obveznice za 72 milijuna eura u odnosu na njihovu tržišnu cijenu.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

A što ako sam ja dioničar i istovremeno državljanin RBiH s kojom RH ima sklopljen bilateralni sporazum o zaštiti ulaganja?

Ništa, jer taj bilateralni sporazum o zaštiti ulaganja ne štiti burzovne ulagače. Ulaganje u smislu takvih sporazuma je nešto drugo, a ne kupnja dionica na burzi koja ne nosi nikakav signifikantan udio u kompaniji nego je čisto špekulativne, a ne upravljačke naravi.

[/quote]

a ako kupis dionicu od drzave..a ne na burzi..sto tada?

Evo što su svojevremeno rekli dr.sc. Mihaela Grubišić Šeba i Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu: https://www.youtube.com/watch?v=Nw2SBJV7YXg

Mislav Kolakušić bi mogao biti veliko iznenađenje na izborima. Uz njega smo sigurni da će borgovi Andreja Plenkovića dobit svoje. Ne bih bio u koži članova grupe Borg i njihovim podržavateljima ako će Kolakušić biti onaj jezičac na vagi kod sastavljanja iduće većine.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Nakon što je BAT ekskluzivno za N1 potvrdio da je prodao udio u Agrokorovom roll-up kreditu, moguće ishode za Agrokor, nove vlasnike i vjerovnike analizirao je financijski savjetnik Andrej Grubišić.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ista stvar. Ulaganja na temelju međudržavnih sporazuma je nešto skroz drugo, i nije prvi puta da kolega sava brka pojmove, krivo tumači zakonske akte, pravilnike, temeljne ekonomske postulate, i to već godinama radi. Na kraju krajeva, kako tko tumači stvari se lijepo vidi po tome tko je što pisao i o kojim dionicama i gdje su na kraju one završile.

Burza je ovdje spomenuta jer je ovo investicijski forum, pa eto, sukladno tome, mi svi trgujemo na burzi, špekulanti smo, a nismo ulagači.

Tko ne razumije tu bitnu razliku, nema mu spasa, može se samo vrtiti u krug i sama sebi tepati kako je pametan i sve razumije, a jedna dionica za drugom u koju je uvjeren nestaje sa tržišta i gubi pare. I onda nama svima soli pamet kako ništa ne razumijemo i selektivno nam baca neke članke zakone koje ne razumije, ne pročita dobro ili je u tolikoj denial fazi da ih jednostavno više ne može shvatiti 🙂

No, ako si siguran u to što pišeš, evo predlažem ti da jednostavno pratiš uvaženog kolegu savu i da ulažeš u dionice za koje on piše da vrijede.

Sretno ti bilo

Ista stvar. Ulaganja na temelju međudržavnih sporazuma je nešto skroz drugo, i nije prvi puta da kolega sava brka pojmove, krivo tumači zakonske akte, pravilnike, temeljne ekonomske postulate, i to već godinama radi. Na kraju krajeva, kako tko tumači stvari se lijepo vidi po tome tko je što pisao i o kojim dionicama i gdje su na kraju one završile.

Burza je ovdje spomenuta jer je ovo investicijski forum, pa eto, sukladno tome, mi svi trgujemo na burzi, špekulanti smo, a nismo ulagači.

Tko ne razumije tu bitnu razliku, nema mu spasa, može se samo vrtiti u krug i sama sebi tepati kako je pametan i sve razumije, a jedna dionica za drugom u koju je uvjeren nestaje sa tržišta i gubi pare. I onda nama svima soli pamet kako ništa ne razumijemo i selektivno nam baca neke članke zakone koje ne razumije, ne pročita dobro ili je u tolikoj denial fazi da ih jednostavno više ne može shvatiti 🙂

No, ako si siguran u to što pišeš, evo predlažem ti da jednostavno pratiš uvaženog kolegu savu i da ulažeš u dionice za koje on piše da vrijede.

Sretno ti bilo
[/quote]

Nisu svi špekulanti. Naprosto nisu.
Postoje različite taktike ulaganja osim hvatanja odbijanaca na Dlkv i sl.

A da g. sava ima prosto nevjerovatna tumačenja zakona i da je po tome poznat meni je to jasno još od Diokija. A proteglo se i na Agrokor. Koliko je taj ljudi navukao na propast i unesrećio… Da sam na njegovom mjestu ja bih se zamislio.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Sretno ti bilo
[/quote]

Sa stavom da su dioničari špekulanti, a ne ulagači, možeš se pozdraviti sa rastom crobexa za sva vremena.

Malo ljudi ima vremena svaki dan visit na burzi i pratit kaj se događa, a trezori i fondovi su limitirani sredstvima, pa ti sretno želim.

New Report

Close