Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Posejdon

Ostao je koncern, matica koja se zadužila bez kapitala…. između nje i ovisnih društava može se staviti znak jednakosti u insolvencijskom pravu. Nisu to neodvojive cjeline.

Nekome je to laž, meni je to stvarno i logično stanje stvari. Nagodba je nepravedna, al najviše prema vjerovnicima. Dioničari bi u svakom sustavu ostali bez svog kapitala, u potpunosti ili jako razrijeđeni.

Don Juan, evo ti malo teksta da se educiraš.
Čisto da za početak počneš razlikovati temeljne pojmove: koncern, holding, tvtka majka, tvtrka kćeri i njihov pravni odnos.

http://www.dionicari-agrokora.hr/wp-content/uploads/2018/11/Boskovic-clanak.pdf

[/quote]

Hvala ti na brizi, no cini mi se da ja bolje od tebe razumijem cijeli proces. A kladio bih se da sam i bolje informiran.

Osoba koja izjavi da je u insolvencijskom pravu pozicija koncerna jednaka tvrtkama kćerima jako slabo razumije cijeli proces. A još je k tome i slabo informirana!

Radije pročitaj tekst koji sam ti linkao nego da se pravdaš tko je pametniji, informiraniji ili čiji tata ima većeg…

La vita e bella!

A zašto dionicari nemaju pravnu legitimaciju pred sudovima?

Ako je u trgovačkom sudu Agrokor upisan kao koncern onda je on koncern. Očito je sud smatrao da sama činjenica da formalno nisu zadovoljeni svi propisani uvjeti izmedju ovisnog ili ovisnih i vladajućeg društva ne cini pravne i ostale poslove iz tog odnosa ništavim.

To sto je netko na hodniku, u prolazu, afektu i/ili usputno izjavio, nije nikakav temelj za bilo kakvo zaključivanje i iznošenje kategoričkih sudova.

Agrokor je bio prezadužen i insolventan. Obveze su bile vece od imovine i to je moglo značiti samo jedno – stečaj. Stečaj je i proveden po posebnom zakonu i nije bio u skladu sa stečajnim zakonom niti osiguranjima vjerovnika. I tu je počinjen prema mojem sudu najveći krimen tog zakona odnosno cijelog procesa. Dionicari kao posjednji u redu naplate su ujedno i potpuni gubitnici. Kako inače pretvoriti trazbine vjerovnika u vlasničke udjele i ostaviti prethodne dioničare kao suvlasnike u situaciji kad se ni sami vjerovnici sa trazbinama ne mogu namiriti iz ukupne imovine?

Jako zanimljivo: https://www.telegram.hr/price/tko-je-osim-glavnog-trgovca-obveznicama-knightheada-znao-za-moguci-roll-up-kredit-agrokora/

Hoce li uskoro krenuti uhicenja?

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Gazda nastavlja s blogovima.
Nismo s njim, ali jako mi je drago da se bori.
Svaki kriminal koji se otkrije ide i u nasu korist.
Borba tek pocinje!

Pleković u sukobu interesa!
Polako gubi kontrolu nad institucijama i početak kraja je započeo. Ugodno se smjestite, show počinje, a Agrokor je samo šlag na tortu.

Ne znam kontrolira li Plenkovic institucije a pogotovo ne znam jesu li Plenkovicevi ljudi pazili na suce Visokog trgovackog suda prije donosenja odluke. Ja se nadam da nisu, sve drugo bi bilo tragicno i isplivalo bi u buducnosti kao velika afera.
[/quote]

Tebe mozda moze zadovoljiti to da nesto ispliva, ali nazalost od toga nema koristi. Do sada je isplivalo vec dovoljno slucajeva i dokaza, da i Dalić, Marić, Plenković i cijela ekipa zavrsi u zatvoru, no nista se dogoditi neće. Mi smo drzava gdje velika većina ne raznislja svojom glavom i dok se tone izmjeni će nas šišati, derati i gaziti

I udruga nastavlja s novim objavama: https://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/ratko-boskovic-zasto-martina-dalic-tvrdi-da-agrokor-nije-koncern-i-i-kakve-su-posljedice-te-njezine-tvrdnje/

Fižulićevi novi tekstovi na temu Agrokora za Telegram su vrhunski napisani.
Bilo bi zanimljivo kad bi izdao knjigu na tu temu.Mislim da mu neće biti problem pronaći nakladnika..

https://www.telegram.hr/price/tko-je-osim-glavnog-trgovca-obveznicama-knightheada-znao-za-moguci-roll-up-kredit-agrokora/

I udruga nastavlja s novim objavama: https://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/ratko-boskovic-zasto-martina-dalic-tvrdi-da-agrokor-nije-koncern-i-i-kakve-su-posljedice-te-njezine-tvrdnje/

Suuudee miii dusmani moja ljube
Ali ne znaju da je istiinaa voda dubooka.

A istina je da tuzbe protiv drzave nemaju nikakve sanse. Drzava ima pravo donositi zakone kakve god hoce dok god nisu protivni vazecim medjunarodnim ugovorima, a Lex Agrokor to nije. Nitko to nije niti osporio niti moze.
Drzava nije sudionik nagodbe.
Sudovi su potvrdili nagodbu. Protiv nagodbe se ne moze nista. Nema sudjenja po presudjenoj stvari.
Stetu dionicarima su nanijeli oni koji su pristali jamciti imovinom drustava za dugove Agrokora. Iliti kriv je onaj tko je stvarno kriv, i direktori to nedvojbeno jesu, zakonski, jer znaci po ZTD-u nisu smjeli slusati Agrokor. A ne onaj tko ima novaca pa da se dionicari mogu naplatiti.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Telegram u utorak nastavlja sa objavama o grupi Borg i njihovom “poslu” u Agrokoru. Ono sto je najvaznije je da ce Ramljak morat reci jel sve to sto je radio, radio po naredbi Andreja Plenkovica ili samo uz njegovo znanje.

Bilo bi dobro da se Ante Ramljak vrati u Hrvatsku i da bude dostupan hrvatskim institucijama.

Drzava ima pravo donositi zakone kakve god hoce dok god nisu protivni vazecim medjunarodnim ugovorima, a Lex Agrokor to nije. Nitko to nije niti osporio niti moze.
Drzava nije sudionik nagodbe.

A što ako sam ja dioničar i istovremeno državljanin RBiH s kojom RH ima sklopljen bilateralni sporazum o zaštiti ulaganja?

Udruga manjinskih dioničara ka Agrokor se treba preimenovati i zvati Udruga manjinskih dioničara Leda, Belja, Zvijezde, Jamnice, Vupika…
Jer ako nema ugovora o upravljanju nema niti koncerna.

A država se sama izložila ne samo što je donijela Lex, nego što su sudovi potvrdili ovakvu kriminalnu primjenu Lexa i prekomjerno oštećenje dioničara. Dal ima šanse ili nema naplatit se od države, to ćemo još vidjeti, ali kako se na ESLJP može tužit samo država, to onda vrlo vjerojatno znači i da će država biti jedan od tuženika.

New Report

Close