Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko je umiješan?

Opozicije nema, to je problem. A još veći problem je što probleme dioničara i vjerovnika i kriminal oko Agrokora, hrvatske građane ne zanima. Mi nismo zrelo i odgovorno društvo i ljude tuđi specifični problemi, ne zanimaju. Dok god i njih ne zadese slični…. nažalost.

Slučaj Agrokor je najveći kriminal u povijesti ove države od osamostaljenja. Ja se iskreno nadam da će u nekom trenutku strane službe i institucije pokrenuti istrage jer očito je da domaće, neće.

Neće jer su svi umiješani. Jedini tko je nešto mogao napraviti je Most ali su ispali kao neznalice

Da, MOST nije umiješan 🙂

Jedini razlog zašto MOST danas vrišti je taj jer ih se izbacilo pa nisu zakačili svoj dio provizije.

Dio kronike največe pljačke hrvatskih građana od njezine samostalnosti.

https://www.telegram.hr/price/kako-su-klinci-iz-slabopoznatih-americkih-strvinarskih-fondova-zbog-agrokora-usli-u-visoku-hrvatsku-politiku/

La vita e bella!

Neće jer su svi umiješani. Jedini tko je nešto mogao napraviti je Most ali su ispali kao neznalice

Da, MOST nije umiješan 🙂

Jedini razlog zašto MOST danas vrišti je taj jer ih se izbacilo pa nisu zakačili svoj dio provizije.
[/quote]

;).. ja sam za njih ali jednostavno nemaju dovolj se n kapacitet za ovu našu žestoku baru. Nažalost

Vaš link …

‘Izlazak na burzu traži masu koju imaju rijetki’

Dobar članak, kaže da je naš, ali i EU sustav bankocentričan, odnosno da se oslanja na svemoćne banke, a ne na prikupljanje kapitala putem IPO odnosno putem prodaje dionica. Piše i da EU Komisija radi na jačanju tržišta kapitala. Samo se pitam kako to misle postići ako će odnos sudova i politike prema dioničarima biti kao u RH. Odnosno kako su dozvolili da u prilog Uredbe 2015/848 uđu pojmovi kao izvanredna uprava ili izvanredni povjerenik?
Ako se želi manja bankocentričnost, onda treba jača pravna zaštita dioničara ili TK. Ovo je još jedan od argumenata za naš slučaj.

‘Izlazak na burzu traži masu koju imaju rijetki’

Dobar članak, kaže da je naš, ali i EU sustav bankocentričan, odnosno da se oslanja na svemoćne banke, a ne na prikupljanje kapitala putem IPO odnosno putem prodaje dionica. Piše i da EU Komisija radi na jačanju tržišta kapitala. Samo se pitam kako to misle postići ako će odnos sudova i politike prema dioničarima biti kao u RH. Odnosno kako su dozvolili da u prilog Uredbe 2015/848 uđu pojmovi kao izvanredna uprava ili izvanredni povjerenik?
Ako se želi manja bankocentričnost, onda treba jača pravna zaštita dioničara ili TK. Ovo je još jedan od argumenata za naš slučaj.

Hrvatska je dno Europe. Najgora, najsiromasnija i najjadnija clanica EU. Nemojte Hrvatsku gledati kao ostatak EU.
Mi imamo sansu samo ako unistimo one koji unistavaju trziste kapitala i koji ciljano i planirano provode politiku osiromasivanja gradjana ove zemlje.

Nemojte misliti da se ista od ovoga oko Agrokora dogodilo slucajno.

Pogledajte odluke sudova. One apsoultno sve govore gdje smo i kako zeliimo da ova drzava izgleda sada ali i u buducnosti.

Moram se pogledati u ogledalo i konacno shvatiti kakva je ova drzava i sto je jos vaznije, da se interesne grupe, institucije i politicari rukama i nogama bore da drzava bude bas ovakva kakva je. Nekima majka, nekima maceha.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Tko je umiješan?

Opozicije nema, to je problem. A još veći problem je što probleme dioničara i vjerovnika i kriminal oko Agrokora, hrvatske građane ne zanima. Mi nismo zrelo i odgovorno društvo i ljude tuđi specifični problemi, ne zanimaju. Dok god i njih ne zadese slični…. nažalost.

Po čemu se to hrvatske gradane pljacka agrokora ne tice ??? A sto ce biti sa,tvrtkama, radnim mjestima, ogromnim površinama zenlje, zatim vode ……. tko ce izgubiti nego gradani ??? A tko ce sanirati problem gubitaka ??? Mislis da ce nam.vanzemaljci sanirati oteto i opljačkano ?

Pleković u sukobu interesa!
Polako gubi kontrolu nad institucijama i početak kraja je započeo. Ugodno se smjestite, show počinje, a Agrokor je samo šlag na tortu.

@Posejdon

Ostao je koncern, matica koja se zadužila bez kapitala…. između nje i ovisnih društava može se staviti znak jednakosti u insolvencijskom pravu. Nisu to neodvojive cjeline.

Nekome je to laž, meni je to stvarno i logično stanje stvari. Nagodba je nepravedna, al najviše prema vjerovnicima. Dioničari bi u svakom sustavu ostali bez svog kapitala, u potpunosti ili jako razrijeđeni.

Don Juan, evo ti malo teksta da se educiraš.
Čisto da za početak počneš razlikovati temeljne pojmove: koncern, holding, tvtka majka, tvtrka kćeri i njihov pravni odnos.

http://www.dionicari-agrokora.hr/wp-content/uploads/2018/11/Boskovic-clanak.pdf

La vita e bella!

Po čemu se to hrvatske gradane pljacka agrokora ne tice ??? A sto ce biti sa,tvrtkama, radnim mjestima, ogromnim površinama zenlje, zatim vode ……. tko ce izgubiti nego gradani ??? A tko ce sanirati problem gubitaka ??? Mislis da ce nam.vanzemaljci sanirati oteto i opljačkano ?

Sve afere Gazde o kojima su mediji godinama kukavički šutjeli

Vaš link …[/url]

Belje za jednu kunu

Što će biti s najboljom hrvatskom zemljom ako Agrokor promijeni vlasnika?

itd…itd…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Pleković u sukobu interesa!
Polako gubi kontrolu nad institucijama i početak kraja je započeo. Ugodno se smjestite, show počinje, a Agrokor je samo šlag na tortu.

Ne znam kontrolira li Plenkovic institucije a pogotovo ne znam jesu li Plenkovicevi ljudi pazili na suce Visokog trgovackog suda prije donosenja odluke. Ja se nadam da nisu, sve drugo bi bilo tragicno i isplivalo bi u buducnosti kao velika afera.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

New Report

Close