Pročitajte ovo više puta svi vi koji ste tvrdili da nakog brisanja TODEXA dolaze bolji dani.
Koji ste nas uvjeravali da smo gangrena na živom tijelu tržišta kapital u Hrvata.
Svi vi koji ste jedva čekali i “odahnuli” kada je VTS donio svoju odluku o prihvaćanjo ovakve nagodbe.
Vi koji mislite da je pljačka vašeg forumskog druga jako daleko od vas.
E vidite – nije.
Samo mi neki to znamo već zadnjih godinu i pol.
A vi ste to ustanovili tek kada je i vas po džepu lupila pljačkaška narav države, izvanredne uprave i vjerovničkog vijeća u Agrokoru.
Čak i vas koji (kao) nemate veze sa Agrokorom.
http://www.dionicari-agrokora.hr/
Četvrtina CROBEX-a izbrisana uz postojan trend predodređen nultom impliciranom vrijednošću manjinskih udjela u RH
CROBEX je u bear marketu, sa padom od preko 22% od ožujka prošle godine. Vratili smo se na cijene od prije dvije i pol godine, odnosno na one od prije 6 godina (2012.). Investicijska klasa dionica uspješno je, dakle, raznesena.
Omogućavanje povrede načela očuvanja temeljnog kapitala dioničkog društva i nedozvoljene financijske pomoći u postupku IU faktičkog (dakle ne ugovornog) koncerna Agrokor implicira nultu vrijednost svih manjinskih udjela dioničkih društava u RH. Vrednovanje bi tako moralo obuhvatiti potpuno neizvjesnu kategoriju procjene sklonosti uprava društava kapitala prijevarnim transferima kao i sklonosti kreditora da prihvate tako formirane instrumente kreditne zaštite u okviru sada uspostavljene poslovne i sudske prakse koja to ne kažnjava. Ne sprječava, već podupire. Tržište ovo naprosto ugrađuje. Topi se. Razgradnja domaćeg tržišta kapitala je u tijeku i ide svojim putem, neokrznuta.
Pročitajte ovo više puta svi vi koji ste tvrdili da nakog brisanja TODEXA dolaze bolji dani.
Koji ste nas uvjeravali da smo gangrena na živom tijelu tržišta kapital u Hrvata.
Svi vi koji ste jedva čekali i "odahnuli" kada je VTS donio svoju odluku o prihvaćanjo ovakve nagodbe.
Vi koji mislite da je pljačka vašeg forumskog druga jako daleko od vas.
E vidite – nije.
Samo mi neki to znamo već zadnjih godinu i pol.
A vi ste to ustanovili tek kada je i vas po džepu lupila pljačkaška narav države, izvanredne uprave i vjerovničkog vijeća u Agrokoru.
Čak i vas koji (kao) nemate veze sa Agrokorom.
http://www.dionicari-agrokora.hr/
Četvrtina CROBEX-a izbrisana uz postojan trend predodređen nultom impliciranom vrijednošću manjinskih udjela u RH
CROBEX je u bear marketu, sa padom od preko 22% od ožujka prošle godine. Vratili smo se na cijene od prije dvije i pol godine, odnosno na one od prije 6 godina (2012.). Investicijska klasa dionica uspješno je, dakle, raznesena.
Omogućavanje povrede načela očuvanja temeljnog kapitala dioničkog društva i nedozvoljene financijske pomoći u postupku IU faktičkog (dakle ne ugovornog) koncerna Agrokor implicira nultu vrijednost svih manjinskih udjela dioničkih društava u RH. Vrednovanje bi tako moralo obuhvatiti potpuno neizvjesnu kategoriju procjene sklonosti uprava društava kapitala prijevarnim transferima kao i sklonosti kreditora da prihvate tako formirane instrumente kreditne zaštite u okviru sada uspostavljene poslovne i sudske prakse koja to ne kažnjava. Ne sprječava, već podupire. Tržište ovo naprosto ugrađuje. Topi se. Razgradnja domaćeg tržišta kapitala je u tijeku i ide svojim putem, neokrznuta.
To sto je napravila grupa Borg osjecat ce se jos godinama.
Plan ZSE kako napraviti delist Todexa.
Mislim da će ova cijela priča sa korištenjem zakonodavnog okvira u svrhu pljače manjinskih dioničara uči u sve knjige financijske analize – kako ne treba raditi!
A sto će drugo nego ga delistat ako su kompanije zrcaljene?
Agrokor je propao sa svim sastavnicama u kojima je imao udjel iznad 25% i sad su tu imovinu podijelili vjerovnici i napravili ili će napraviti novi Agrokor.
Svi vi ovdje uglavnom niste bili svjesni rizika prezaduženosti i da vas kapital vrijedi “nula”. Niti mnogi njihovi kreditori i dobavljaci. Da li je netko gurnuo namjerno Agrokor preko ruba ili se sam poskliznuo pa pao… iz današnje perspektive je nebitno. Jer da nije godinama hodao po rubu i visio o koncu, rizik za pad pa čak i inscenirani pad bio bi vjerojatno zanemariv.
Zasto nisu stavili zakon da se ukrade sve svima gdje je Agrokor imao 1% vlasništva, nije bitan pomak od 25%.
Nije istina. Dakle u zakonu o sistemski važnim kompanijama prag “važnosti” je 25% i to amandmanom kojeg je predložio HNS. Prijedlog je bio mislim 50%, al su se očito nakaradno koalicijski partneri drugačije dogovorili. To bi trebao pitati Vrdoljaka.
A ako želiš čuti moje misljenje, učinjeno je tako da se zahvati sto vise društava koja su imovinski odnosno dohodovno bila bitna i iz kojeg će se namirivati vjerovnici. Sto veća mreža to vise ribe u njoj.
A sto će drugo nego ga delistat ako su kompanije zrcaljene?
Agrokor je propao sa svim sastavnicama u kojima je imao udjel iznad 25% i sad su tu imovinu podijelili vjerovnici i napravili ili će napraviti novi Agrokor.
Svi vi ovdje uglavnom niste bili svjesni rizika prezaduženosti i da vas kapital vrijedi “nula”. Niti mnogi njihovi kreditori i dobavljaci. Da li je netko gurnuo namjerno Agrokor preko ruba ili se sam poskliznuo pa pao… iz današnje perspektive je nebitno. Jer da nije godinama hodao po rubu i visio o koncu, rizik za pad pa čak i inscenirani pad bio bi vjerojatno zanemariv.
Puno previše puta je na ovom forumu napisano i pokazano da su tvrtke kćeri postale insolventne ne zbog 0 kapitala kako insinuiraš, nego zbog stvorene nove stvarnosti roll up kreditom i političkom odlukom da se ne poštuju potpisani ugovori o jamstvima koji onemogućuju gubljenje kapitala tvrtki.
To to jako dobro znaš, pa ne znam čemu ti služi opetovano ponavljanje ovih laži.
Nije istina. Dakle u zakonu o sistemski važnim kompanijama prag “važnosti” je 25% i to amandmanom kojeg je predložio HNS. Prijedlog je bio mislim 50%, al su se očito nakaradno koalicijski partneri drugačije dogovorili. To bi trebao pitati Vrdoljaka.
A ako želiš čuti moje misljenje, učinjeno je tako da se zahvati sto vise društava koja su imovinski odnosno dohodovno bila bitna i iz kojeg će se namirivati vjerovnici. Sto veća mreža to vise ribe u njoj.
Naravno da postoji razlog zasto 25%, a ne 50%. Razlog je da se popljacka sto vise.
Mene cudi da prag nije bio 1% ili 1 dionica vlasništva Agrokora u nekom društvu kao uvjet za utrpati sve u Lex Agrokor.
Jedva čekam saziv udruge i prijedloge tužbi.
Ostao je koncern, matica koja se zadužila bez kapitala…. između nje i ovisnih društava može se staviti znak jednakosti u insolvencijskom pravu. Nisu to neodvojive cjeline.
Nekome je to laž, meni je to stvarno i logično stanje stvari. Nagodba je nepravedna, al najviše prema vjerovnicima. Dioničari bi u svakom sustavu ostali bez svog kapitala, u potpunosti ili jako razrijeđeni.
E vidis, ne moze se staviti znak jednakosti, niti jedan zakon na svijetu to ne dopusta jer svaka pravna osoba je zasebna, a to je kod nas potvrdio i US…
Konacno si pokazao svoje nerazumjevanje… a mislio sam da iole razumijes nesto…
Ignore…