Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hahahaha

Koji si ti smjeh 😀 Zapravo sam kriv što sam zbilja mislio da te zanima, ali ti si samo trol.

Pa jel znaš ti o kojim se jamstvima radi?

I ja ne bratam argumentima, samo dokazima.

Pa da nađu naftu ispod Kiseljaka, opet ne bi bilo dosta 😀

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@zorangutan, kada jednoga dana ESLJP donese presudu u postupku manjinskih dioničara protiv rh i povezanih subjekata za povredu prava i naknadu štete, bi li to moglo ovako nekako izgledati?

Europski sud za ljudska prava presudom je utvrdio da je Hrvatska povrijedila pravo na mirno uživanje prava vlasništva jer su sudovi odbili zahtjev za naknadu štete dioničara društava grupe Agrokor, iako je takvo miješanje bilo zakonito te je imalo legitiman cilj zaštite vjerovnika u insilvencijskom postupku, domaći sudovi u parničnom postupku koji se vodio radi naknade štete, svoju ocjenu su ograničili na pitanja zakonitosti, bez ocjene proporcionalnosti te mjere i njenih učinaka na imovinska prava podnositelja

🙂

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

@barbosa
slobodno maštaj, to je bar dozvoljeno 👍

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

http://hr.n1info.com/a347997/Vijesti/Muskarac-tuzio-RH-Europskom-sudu-za-ljudska-prava-i-dobio.html

Europski sud za ljudska prava presudom je utvrdio da je Hrvatska povrijedila pravo na mirno uživanje prava vlasništva jer su sudovi odbili zahtjev za naknadu štete vlasnika koji je tvrdio da mu je policija predugo i na neodgovarajuć način zadržala automobil zaplijenjen u kaznenom postupku.

i kakve to ima veze s Agrokorom? mislim, poznato je da se utopljenik lovi i za slamke, ali stvarno je komično gdje se traže neke poveznice s aferom agrokor….
[/quote]
Poveznica je itekako očita.
Umjesto vlasnik automobila može stajati vlasnik dionica društva povezanih ili ovisnih o Agrokoru.
I bez obzira što je Nagodba donesena temeljem Lexa ,to nikako ne mora značiti da se takvom Nagodbom nisu mogla povrijediti prava manjinskih dioničara djelovanjem kako je to lijepo naveo i objasnio Barbossa.

poveznica je totalno promašena. u prvom slučaju radilo se o tome da je tijelo javne vlasti propustilo u razumnom roku donijeti odgovarajuću odluku u vezi vozila, a u slučaju agrokora sve odluke donijete su u razumnom roku. to što se dosadašnji dioničari ne slažu s meritumom tih odluka je razumljivo jer su sve izgubili, ali to nema nikakve veze s prvim slučajem i to je zorangutan dobro prokomentirao
p.s. znam da se todeksaši ne slažu jer ih ne zanimaju stavovi koji im ne idu u prilog

http://hr.n1info.com/a347997/Vijesti/Muskarac-tuzio-RH-Europskom-sudu-za-ljudska-prava-i-dobio.html

i kakve to ima veze s Agrokorom? mislim, poznato je da se utopljenik lovi i za slamke, ali stvarno je komično gdje se traže neke poveznice s aferom agrokor….
[/quote]

Salis se ili ozbiljno ? 🙂

Pisete o Agrokoru….pa evo vam Todoric iduci tj vani…pa odite do njega i pitajte di je lova???
Di su pare Todore?
Mozda vas pozove i na party….sigurno ce biti nesto!!!!
Pa vi o Agrokoru pisete danima….a to je propalo…gotovo…the end…nema tu vise ni mrvica za nas dionicare…to su popapale mace ( Srculenc ( mora ona dosta papati-takva je po gradi …i puno njih ostalih ).
Mozda da se osnuje udruga da se njemu pomogne….

Odi do Ramljaka i Plenkija pa ih pitaj kada ce burza ozivjeti 🙂

Uostalom, u čemu je problem. Trebali bi mnogi ovdje biti zahvalni i Torodiću i državi jer im se ukazala (prema njihovom vlastitom pisanju) once in a lifetime investicijska 100% prilika. Kapnuti će silne milijarde, odštete smao što nisu dobivene, sporovi podignuti i dobiveni, na svim instancama, od RH pa do europskih sudova raznoraznih, nema problem.

Sve što treba je kupiti dionice od onih koji ih se žele riješiti, po kunu, pet kuna, dvadeset kuna, samo se javite brokerima, uredno će vas opskribiti, no frks.

Trebali biste biti sretni, a ne ljuti, što ćete zaraditi silne pare. Pa čak i ako ih kupite sada, nakon svih saznanja, tako čitamo.

Doista, u čemu je problem?

“Slučaj Agrokor vrlo je jednostavan. Zakon je pisala grupa ljudi koja je od toga imala izravnu korist”, rekla je Orešković govoreći o grupi Borg, naglasivši kako su tu ne radi o “minornom” kršenju etičkih načela poslovanja, već o punom gorem i ozbiljenjem krimenu u kojem su sudjelovali premijer Andrej Plenković te njegovi bivši i sadašnji ministri.

Za Orešković proces donošenja Lex Agrokora je “ključni primjer korupcije”, a neprocesuiranje tog slučaja nazvala je “kolaps pravne države.

Uostalom, u čemu je problem. Trebali bi mnogi ovdje biti zahvalni i Torodiću i državi jer im se ukazala (prema njihovom vlastitom pisanju) once in a lifetime investicijska 100% prilika. Kapnuti će silne milijarde, odštete smao što nisu dobivene, sporovi podignuti i dobiveni, na svim instancama, od RH pa do europskih sudova raznoraznih, nema problem.

Sve što treba je kupiti dionice od onih koji ih se žele riješiti, po kunu, pet kuna, dvadeset kuna, samo se javite brokerima, uredno će vas opskribiti, no frks.

Trebali biste biti sretni, a ne ljuti, što ćete zaraditi silne pare. Pa čak i ako ih kupite sada, nakon svih saznanja, tako čitamo.

Doista, u čemu je problem?

U TVOJOJ GLAVI !!!

I glavama svih tvojih ostalih nickova ili istomišljenika . I glavi tvojeg šefa koji te plaća. I u zraku kojeg dišeš….

nije problem u tebi, jer ti nemaš veze s time.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

#Crumarix

Je, u nečijoj glavi jeste problem, tu se slažem. Obzirom da sam ja samo rekapitulirao pisanje nekih ovdje, teško da je moja glava u pitanju. Doista, ako jesu sigurni u dobivanje sporova i silne odštete koje se spominju, ovo mora biti odlično investicijsko ulaganje. Najbolje na svijetu. To su dvije usko povezane stvari u investiranju, znaš, a ovo jeste investicijski forum. Velika vjerojatnost dobika = must have ulaganje. Jednostavno je to, nije teško.

No, čitam tvoje, jako si se potrudio obrazložiti, argumentirati, dao si sve od sebe.

PS: plaćam se se sam, pa sam sam sebi šef, ništa ti ne brini za mene 🙂 A za ostatak posta, ima jedna lijepa knjiga koja se zove Osnove bontona, toplo je preporučujem

….dioničari društava iste grupe koja posluju izvan hr, nisu izgubili niti jedno od svojih prava naspram dioničara u hr. kojima je imovina izbrisana!

a jesu li kompanije dioničara izvan HR također potpisale jamstva višestruko veća od njihovog temeljnog kapitala i koja su potopila njihove tvrtke kao što je to bilo u HR ili tamo uprave i NO tih kompanija nisu radili takve svinjarije jer su štitili kompanije i njihove dioničare???
[/quote]

Pitanje. Jesu li države koje su nam u susjedstvu donijele Zakone kojima su razvlastile dioničare domaćih firmi i pogodovale probranim vjerovnicima?

Kod Europskog suda za ljudska prava praksa sve više ide prema načelu razmjernosti, odnosno gleda se da se nekim sankcijama i mjerama ne ošteti previše stranku ili građane. Tako npr kada Carina na granici nađe nekom u prtljažniku 500000 eura, iako ta osoba ne može dokazati porijeklo tih novaca, ako je tr novce Carina oduzela, ona ih po presudama ESLJP mora vratiti zbog načela razmjernosti, jer je čovjek morao platiti npr 2000 eura kazne jer nezakonito preko grane prenosi novac..

Isto tako kod zaštićenih najmoprimaca ESLJP je donio odluku da je država prebacila preveliki teret na vlasnika stana u kojem se nalazi zaštićeni najmoprimac te da ako želi štititi određene kategorije socijalno osjetljivih ljudi, da ti mora ostvarit na svoj teret.

Ali nije u igri samo ESLJP (Strasburg), nego i sud EU. Ako uspijemo dokazati da nam je povrijeđeno neko pravo zajamčeno pravnom stečevinom, tada se možemo obratiti sudu EU (Luxemburg)koji donosi mišljenje o povredi i takva odluka suda je obvezatna za sudove države članice te oni koji su oštećeni imaju pravo na naknadu štete. To je dio kojim se bavi europsko javno pravo.

New Report

Close