Majko Isusova koja je ovo _olesna zemlja, prvo Todorić,Linić,Plenković, Ramlljak, Frenki Laušić, Dalička,Peruško, Vrdoljak sad I Bisakovi, pa gdje je tu kraj????
Prodali su Inu strancima za sitnu lovu, isporučili obalu, a sad će i vode i Slavoniju.
Zašto se mjenjao zakon o koncesijama?
Zašto su svi Hrvati izgubili svoje dionice dok vlasnicima Mercatora nije pala dlaka s glave?
Z_________ su branitelje, bivše radnike, sadašnje radnike, umirovljenike I sve ostale Hrvate jer su iznjeli porez van.
800 mil kuna u mirovinskim fondovima isparilo????
Zašto je Ledo otpisao Konzumu 800 mil kuna duga?
Koliko je duga otpisao Tisku?
Zašto Kraš za dug konzuma ulazi u vlasničku strukturu, a Ledo to nemože?
Kako Belje nakon toliko dugo godina odjednom posluje s dobiti?
Koliko je Ledo dobio financijskih sredstava iz roll upa?
Iskopajte bilo je u saboru kad je Todorić trebao dati ponudu za Belje kako ga je Linić branio, to je bilo prestrašno za gledati.
Sad ispad da Todu ganjaju za 1,2 mlrd kuna a samo su savjetncii dosad pozobali 600 mil kuna?
Menađeri su otišli iz Agrokora s 50 mil kn otpremnina dok istodobno radnici odlaze već par godina bez ičega.
Kako razrješnicu dobivaju ljudi koji su firme odveli u stečaj???
Kad će ovaj jadan I mutav narod progledati, kad će ova jadna država prestati biti mačeha ljudima koji su krv dali za nju?
Kad će konačno od gore navedenih ljudi ostali na ulici početi okretati glavu?
Probudite se, u par godina je otišlo 120000 ljudi mlađih od 35, tko će isplatiti penzije SBerbank ili onaj Pavić što nezna tri suvisle izgovoriti?
Mislim da će jedan od puteva biti da tužbe krenu prem upravama kompanija koje su potpisivale kredite i roll up, pa će onda ti ljudi početi vaditi dokaze kako bi se zaštitili(vjerujem da su se osigurali s materijalima)-zasad samo stoje u prikrajku sa svojim otpremninama i nadaju se da ih nitko neće pozvati na red, e pa gospodo vjerujte da hoće nebude ni Plenki doživotno premjer..
p.s. i Sanader je bio nedodirljiv
O DJ-u iz Atlantica nebi riječi trošio jedino što on ima je solidan ukus za glazbu to moram priznati, što se biznisa tiče nek se on i Marica jave gdje su im firme za 10 godina, ako dotad nebude LEX ATLANTIC.
Najžalosnije je kad feudalac kmetovima kaže koju lijepu riječ pa se kmetovi umisle da su i oni u igri, tako je i Ivica mislio, a svi su ga sisali, sad kad je Ivica u bajbukani Frenki piše protiv njega i svima se ga_i, a donedavno je držao predavanja na ekonomskom fakultetu baš kao i Peruško Ramlljak i Dalička-zamisli slučajnosti.Pogodite Feudalcima je nakon Ivice i dalje dobro.
Dug 3,7 puta veći od imovine pa ne ide u stečaj kod nas bi več bio zrcaljen tri puta do sada
Naravno da je to pogrešno, radi se o kapitalu, a ne imovini. Novinar ne razlikuje osnovne pojmove.
Al to je još uvijek daleko manja zaduženost od Agrokorove.
Dug 3,7 puta veći od imovine pa ne ide u stečaj kod nas bi več bio zrcaljen tri puta do sada
Kada se piše bez razumijevanja temelnih ekonomskih pojmova, to tako ispada da. A kada se prenosi bez istih, to ispada još gore.
Ma novinar ili prevoditelj je pogriješio, nema tu nikakve filozofije.
Evo tu, debt to eqiuty, 3,66.
Pa članak je prepisan sa Reutersa…
GE had $114 billion in debt at the end of the third quarter, 3.7 times its equity and more than four times the industry average debt-to-equity ratio of 0.77, Refinitiv data shows. High debt levels can increase a company’s risk of default.
Ti bi to očito zelio. Al ne treba biti maliciozan već realan. Atlantic je daleko, daleko od razina zaduženosti Agrokora. Pored toga iz kvartala u kvartal omjer duga i kapitala u konstantnom je padu i trenutno je ispod jedan odnosno 100%. Dug i način poslovanja i rasta Agrokora i jest možda najveći problem zbog kojeg su dionicari naivno izgubili novac. Podcjenjujući dug koncerna i jamstva za isti.
Ne ulazim pritom u pravnu valjanost jamstava.
U analizi tko je krivac za gubitke dionicara na Agrokoru, pored starih i novih ortaka, politike, sudstva i institucionalnog miljea koji uključuje regulatore i sve ostale, bilo bi korektno i ukalkulirati osobnu odgovornost za podcjenjivanje dugova i nerazumijevanje poslovnog modela Ivice Todorica.
Nebitno sto bih ja zelio. Slicnosti npr Agrokora 2015. i Atlantica 2018. su: ekstremno jaka povezanost s politickim elitama, smetanje jakim lobijima (koje je kostalo Agrokor a vidjet cemo sto ce biti s Atlanticom) i naoko zdrava i solventna kompanija.
Znaci puno je slicnosti. Nitko ne zna sto donosi buducnost al svakako treba pratiti situaciju oko Atlantic Grupe.
Ti bi to očito zelio. Al ne treba biti maliciozan već realan. Atlantic je daleko, daleko od razina zaduženosti Agrokora. Pored toga iz kvartala u kvartal omjer duga i kapitala u konstantnom je padu i trenutno je ispod jedan odnosno 100%. Dug i način poslovanja i rasta Agrokora i jest možda najveći problem zbog kojeg su dionicari naivno izgubili novac. Podcjenjujući dug koncerna i jamstva za isti.
[/quote]
Kakve veze ima Tedeskijeva zaduzenost sa rekonstrukcijom njegove tvrtke koju politika pazi i mazi dugi niz godina ??? Naravno Todoricu su isli malo vise niz dlaku ali to Tedija nece spasiti. Zavrsiti ce slicno kad tad …
Nebitno sto bih ja zelio. Slicnosti npr Agrokora 2015. i Atlantica 2018. su: ekstremno jaka povezanost s politickim elitama, smetanje jakim lobijima (koje je kostalo Agrokor a vidjet cemo sto ce biti s Atlanticom) i naoko zdrava i solventna kompanija.
Znaci puno je slicnosti. Nitko ne zna sto donosi buducnost al svakako treba pratiti situaciju oko Atlantic Grupe.
Znas kako se kaze da ne kompliciramo 😀 Tko se mača lača od njega i pogiba. Vrlo kratatko i jasno. A ja mislim da mi Atlanticu ne zelimo zlo nego smo realni, a kolega ocito ima dionice 😉 al nek priupita zasto je g Veber napustio brod ….
Ja mislim da je Emil vrlo uspjesan menadžer i jako dobar strateg i da za razliku od Todorica on sluša struku i koristi je za svoje poslovanje i akvizicije.
Ja nisam Emilov fan, al dosad nije radio krupne pogreške, niti je ugrozio svoj sustav.
Daj mi objasni po kojim parametrima je Tedi jako dobar manager, strateg i slicno i koju to struku i gdje sluša ??? Nakon toga mi objasni kako nisi njegov fan ?? 😀😉