To sve sto pisete spada vise u politicki osvrt i moraliziranje i kritiku jedne opcije koja je primjenjena sto je Vase pravo,ali s tim argumentima nemate nikakve pravne sanse na uspjeh.
To nije pravno relevantno za trazenje naknade stete od bilo koga,a kamoli Drzave.
Kad se država miješa u privatne odnose poduzetnika/građana, onda je sve pod povećalom i sa pravne strane. Ovim Lexom se radi ogromna razlika u odnosu na Stečajni zakon i predstečajne nagodbe, plus ovakav postupak IU dovodi do materijalne komsolidacije, odnosno da se vjerovnici naplaćuju od ovisnih društava neovisno o ograničenjima jamstava i neovisno o glavnom dužniku Agrokoru, a takvo namirenje tek treba izdržat sudsku provjeru i to domaćih ali i stranih sudova. Ovo što pričam nema veze s politikom, nego sa pravom! Uredba Eu 2015/848 u koji prilog A i B su ubacili pojmove posrupak IU i IP, ne dozvoljava materijalnu konsolidaciju, tako da još ima puno pitanja o kojima se tek sudovi tek trebaju očitovati.
I još jedna čisto pravna napomena, niti TS niti VTS u svojim odlukama nisu ulazili u sadržaj samog postupka i nagodbe, to tek treba neki Sud napraviti, a što nema veze s politikom.
A što se tiče politike, svi emailovi koji cure u javnost, govore nedvojbeno da je prvi cilj ovog postupka izvanredne uprave bio profit jedne ortačke skupine i da je politika pod svaku cijenu silovala svetu Nagodbu. I mislim i da bi to u sklopu sa svim drugim moralo utjecati na odluku o naknadi štete svima u ovom postupku.
Sve to sto pisete nema nikakve veze s pravom.
Niti jedan sud nakon TS i VTS-a vise nece ulaziti u sadrzaj nagodbe.
Vjerovnici su bili ovlasteni sami odluciti u nagodbi sto su velikom vecinom i ucinili.
To je pravomocna i ovrsna isprava.
Nikakve “sudske provjere kakvu vi ocekujete” vise nece biti.Odnosno, tuzba kako je formulirate ce biti odbijena ili odbacena,po meni.Ako bude odmah odbacena zbog formalnih razloga,bolje za Vas,jer ce i troskovi biti manji.
VTS je napravio zadnju provjeru.
Medunarodni sudovi su se vec odredili vrlo jasno takoder.
No,samo tuzite ,iako nikada niste napisali koga namjeravate tuziti,za sto i po kom pravnom osnovu.
Vjerovnici su bili ovlasteni sami odluciti u nagodbi sto su velikom vecinom i ucinili.
Nikakve "sudske provjere kakvu vi ocekujete" vise nece biti.Odnosno, tuzba kako je formulirate ce biti odbijena ili odbacena,po meni.Ako bude odmah odbacena zbog formalnih razloga,bolje za Vas,jer ce i troskovi biti manji.
No,samo tuzite ,iako nikada niste napisali koga namjeravate tuziti,za sto i po kom pravnom osnovu.
Nitko ne govori da će dirati nagodbu, to mogu putem revizije ili Ustavnog suda ili ESLJP, eventualno vjerovnici i možda putem jos nekog suda..
Ono što ja pričam odnosi se na primjenu Lexa, odnosno sadržaj Nagodbe i postupak donošenja Nagodbe i postupanje IU i Pvv i vjerovnika, radi kojeg smo oštećeni. Vts i Ts nisu ni omirišali sadržaj Nagodbe i njene učinke, i zbog toga smatram da smo oštećeni.
Nikakve "sudske provjere kakvu vi ocekujete" vise nece biti.Odnosno, tuzba kako je formulirate ce biti odbijena ili odbacena,po meni.Ako bude odmah odbacena zbog formalnih razloga,bolje za Vas,jer ce i troskovi biti manji.
Nitko ne govori da će dirati nagodbu, to mogu putem revizije ili Ustavnog suda ili ESLJP, eventualno vjerovnici i možda putem jos nekog suda..
Ono što ja pričam odnosi se na primjenu Lexa, odnosno sadržaj Nagodbe i postupak donošenja Nagodbe i postupanje IU i Pvv i vjerovnika, radi kojeg smo oštećeni. Vts i Ts nisu ni omirišali sadržaj Nagodbe i njene učinke, i zbog toga smatram da smo oštećeni.
[/quote]
Te sve postupovne prigovore od strane vjerovnika je uzeo TS i VTS u razmatranje i odbio kao neosnovane i pokusajte razumjeti da se o tome nece vise odlucivati.Ni US ni drugi sud povodom revizije .
Znam da se osjecate osteceni ,ali nazalost sud nece rjesavati vise puta po istim zalbenim razlozima,a nagodba je pravomocna.
Vidim da se pozivate na ESLJP pa bi bilo dobro da provjerite njegove nadleznosti,postupovne odredbe i tko i kada ima aktivnu legitimaciju.
[/quote]
A tko je prouzrocio stetu dionoicarima kao i uskoro cijeloj hrvatskoj drzavi ?
[/quote]
Nesposobni vlasnik i uprave su krivi sto se ovo dogodilo,po meni.Nikako Drzava.
[/quote]
Kakve veze ima vlasnik sa otimacinom zemljista i koncesijama ? Kakve veze ima vlasnil sa milionskim odljevima u depove raznoraznih servisa ? Kakve veze ima vlasnik sa izbjegavanjem stecaja tvrtke i pravilnom diobom dobara tvrtke itd itd ….
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Kakve veze ima vlasnik sa otimacinom zemljista i koncesijama ? Kakve veze ima vlasnil sa milionskim odljevima u depove raznoraznih servisa ? Kakve veze ima vlasnik sa izbjegavanjem stecaja tvrtke i pravilnom diobom dobara tvrtke itd itd ….
[/quote]
Vlasnici su sada vjerovnici .Oni upravljaju firmom i odlucuju.Ne Drzava i ne bivsi vlasnik-ci.
TS i VTS su odbili sve prigovore i žalbe temeljem čl 43 st 16 Lexa, odnosno nisu se niti upuštali u sadržaj Nagodbe. Dakle sve temeljem Lexa, što je jako čudno, jer se o činjenicama i postupku obrazlaže i odlučuje u skladu sa Zakonom, a ne automatski Zakonom.
Bilo bi dobro da pročitate odluku VTS prije nego si date pravo tumačiti što je moguće ili nemoguće.
TS i VTS su odbili sve prigovore i žalbe temeljem čl 43 st 16 Lexa, odnosno nisu se niti upuštali u sadržaj Nagodbe. Dakle sve temeljem Lexa, što je jako čudno, jer se o činjenicama i postupku obrazlaže i odlučuje u skladu sa Zakonom, a ne automatski Zakonom.
Bilo bi dobro da pročitate odluku VTS prije nego si date pravo tumačiti što je moguće ili nemoguće.
[/quote]
Kako je to lijepo kada vam laik djeli lekcije,zar ne?
Ovo je slobodan forum i za razliku od Vas ja imam i neka pravna znanja.
Vi ih nemate,a upustate se u analize sudskih presuda.
Dakle,na kraju ,bez namjere da se upustam u besmislene polemike sa Vama ,smatram da
se vise nece uopce odlucivati (niti jedan sud) o procesnim prigovorima,a niti o sadrzaju nagodbe.Stovise ,uvjeren sam u to,a Vi ako smatrate da nesto mozete promjeniti ,samo naprijed,tuzite,a rasprave po forumima vam nece pomoci.
Zelim Vam svako dobro i necu Vam vise odgovarati na postove.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Vlasnici su sada vjerovnici .Oni upravljaju firmom i odlucuju.Ne Drzava i ne bivsi vlasnik-ci.
[/quote]
Prvo nisu vlasnici vjerovnici nego netko, a drugo kakve to sad veze ima sa mojim pitanjem ???
Dioničai operativnih kompanija uopće nisu sudjelovali u postupku Nagodbe pa me onda čisto razumski interesira kako su to konzumirali neka od svojih temeljnih prava kao npr pravo na pristup sudu i pravo na pravičan postupak pred neovisnim sudom?
Bisakovi
Dakle,na kraju ,bez namjere da se upustam u besmislene polemike sa Vama ,smatram da
se vise nece uopce odlucivati (niti jedan sud) o procesnim prigovorima,a niti o sadrzaju nagodbe.Stovise ,uvjeren sam u to,a Vi ako smatrate da nesto mozete promjeniti ,samo naprijed,tuzite,a rasprave po forumima vam nece pomoci.
Ja sam dioničar pa je razumljivo da i raspravljam ovdje, svrhu Vaših rasprava ovdje još nisam dokučio, osim da nas želite uvjeriti da nemamo nikakve šanse i da je sve super provedeno u skladu sa Zakonom.
Nitko ne govori ovdje o diranju svete Nagodbe (eventualno Ustavni sud, ESLJP ili Vrhovni sud..), ali o sadržaju nagodbe pa i o postupku koji prethodi samoj Nagodbi, neki sud će pretpostavljam morati nešto reći. Nažalost, TS i VTS nisu praktički o sadržaju Nagodbe, a niti o procesnoj strani htjeli/znali/mogli reći ništa, što je jaaako čudno. Pamtim samo pokušaj obrazlaganja zašto nije komstituirano VV, sve ostalo niti A, niti B. Jako čudno, pa kada nam naši sudovi nisu dali obrazloženje, morati će nam pojasniti drugi domaći ili strani sudovi.
Dioničai operativnih kompanija uopće nisu sudjelovali u postupku Nagodbe pa me onda čisto razumski interesira kako su to konzumirali neka od svojih temeljnih prava kao npr pravo na pristup sudu i pravo na pravičan postupak pred neovisnim sudom?
[/quote]
I mene zanima? Izvanredni povjerenik nije štitio glavnog dužnika, a kamoli nas, a odlučivano je o našem vlasništvu. Netko mora odgovarati i platiti za to.
[/quote]
a u predstečajnom ili stečajnom postupku bi vas manjinske kao netko nešto pitao, kao da bi išta bilo drugačije ?
prihvatite više da su vam CROny orjunaši nacrtali brkove i da im ne možete baš ništa pa ćete bar sačuvati psihičko zdravlje