Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uz vrlo opasnog Tedeschija vrijedi upozoriti i na Roglica i njegov Orbico. Treba biti jako oprezan kod njihovih iducih koraka.

Evo jedne zanimljivosti iz zapisnika objavljenog na e oglasnoj ploči Suda sa 21. sjednice PVV -a održane 19. lipnja 2018.
Nazočni članovi :
-5 predstavnika PVV-a
Ostali nazočni članovi :
– predstavnici Izvanredne uprave
– razni financijski i pravni savjetnici
– Neven Vranković Atlantic Grup d.d.
-Zoran Stanković Atlantic Grup d.d.
Za ovu dvojicu nije navedeno u kom svojstvu oni prisustvuju sjednici ,koja je njihova funkcija.
Inače , dnevni red sjednice bio je :
” Davanje suglasnosti izvanrednom povjereniku na konačan tekst Nagodbe ”

A sto su ukrali Todoriću ? Ili sto su, konkretno, ukrali vama ?

Renči, reci da se šališ …

Prvi je pocetkom 2017 sa neisporukama Konzumu krenuo Orbico.
Odmah mu se pridruzio Atlantic.
Sad pogodite tko je nakon potpisivanja lexa od strane Todorica prvi isporucio robu???
I da se razumijemo, rokovi plqcanja su bili takvi kakvi su bili i godinama prije.
Svi znamo zasto je to tako bilo i svi znamo zasto su dobavljaci pristajali na to.
Mi Hrvati uvijek volimo cipelarit onoga tko je na podu.
Zato i jesmo tu gdje jesmo…

Ma sve OK to što su se neki okrenuli od Todorića, ali ostaje nerazjašnjeno kakva je pozicija Sberbanka.
Samo 6 mjeseci prije sloma Agrokor i Sberbank su potpisali Memorandum o razumjevanju.
Kako to da su se našli na suprotnim pozicijama – Ako jesu??????

NET.HR ISTRAŽUJE: Tko je najveći dobitnik od svih Borgova u Agrokoru? Nevidljiv, šutljiv, a zaradio je milijune kuna u kratkom roku

A sto su ukrali Todoriću ? Ili sto su, konkretno, ukrali vama ?

Do jučer si trubila da su ukrali.
[/quote]
Da samo sto ja mislim da je vama drzava to uzela svojim necinjenjem, ignoriranjem malih dionicara te zajedno s njima todorič. Todoric je taj koji je vas pokrao.Borg je samo posljedica prethodne kradje pocinjene od
velikog poduzetnika i domoljuba. Drzava i Todoric su ti kojima se vi trebate obratiti.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Pa drzava uvijek plati.
Na ovaj ili onaj nacin

Pa drzava uvijek plati.
Na ovaj ili onaj nacin

Ovaj puta za razliku od saniranja brodogradnje,vjerujem da Drzava nece nista platiti iz proracuna vezano za Agrokor nakon ove nagodbe.
Mislim da je ovo lukavo “odigrano” od strane Drzave.
Sto se tice moguce odgovornosti “gazde” i uprava po ZTD ,treba sacekati i vidjeti kako ce zavrsiti pokrenuti kazneni postupci protiv tih osoba.

Nitko nece kupovati bivsi Todex jer ce nad svim firmama visiti sudske tuzbe. Nitko nije lud to kupovati.

Novim vlasnicima se nece nista oteti, samo ce se vratiti ono sto su oni ukrali.
Kako – sudskim postupcima.

vrlo nadobudno razmišljaš, dječače
prošla je baba sa kolačima, sad su samo gloginje ostale

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

Ovaj puta za razliku od saniranja brodogradnje,vjerujem da Drzava nece nista platiti iz proracuna vezano za Agrokor nakon ove nagodbe.
Mislim da je ovo lukavo "odigrano" od strane Drzave.
Sto se tice moguce odgovornosti "gazde" i uprava po ZTD ,treba sacekati i vidjeti kako ce zavrsiti pokrenuti kazneni postupci protiv tih osoba.

Ma je li. A kako ce drzava objasniti da su samo dionicari unutar granica RH sve izgubili, a vani nista.

Ovo je pitanje svih pitanja. I garancija da mi ne mozemo proci gore od dionicara Mercatora ili Frikoma.

Pa drzava uvijek plati.
Na ovaj ili onaj nacin

Mislim da je ovo lukavo "odigrano" od strane Drzave.
Sto se tice moguce odgovornosti "gazde" i uprava po ZTD ,treba sacekati i vidjeti kako ce zavrsiti pokrenuti kazneni postupci protiv tih osoba.
[/quote]

A kako će završiti? Već se sada najavljuje da će to biti najduži sudski postupak u povjesti RH… A gdje su tu još žalbe, pa drugi stupanj, pa revizija, pa ustavni sud, pa eventualno ESLJP…

A mi imamo 3 ili 5 godina za podići tužbe, zavisi o tumačenju…

Neću ulaziti u sam Lex, kad malo razmislimo, nije država napravila loš posao sa samim donošenjem zakona, sam zakon je ok, samo je odabrala krive ljude da vode postupak… koji su vodili postupak na krivi način…

Sud je u postupku izvanredne uprave ovlašten poduzimati sve radnje i donositi sve odluke koje nisu zakonom izričito dane u nadležnost nekog drugog tijela.

(1) Izvanredni povjerenik može biti svaka osoba koja ispunjava uvjete za člana uprave sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima. Izvanrednog povjerenika imenuje sud na prijedlog Vlade Republike Hrvatske u skladu s člankom 24. ovoga Zakona.

(4) Izvanredni povjerenik dužan je postupati savjesno i uredno te u rokovima predviđenim ovim Zakonom provesti radnje koje mu se ovim Zakonom daju u nadležnost.

(6) Zamjenike izvanrednog povjerenika, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, svojim rješenjem imenuje sud u roku od pet radnih dana od primitka pisanog prijedloga Vlade Republike Hrvatske.

(4) Nakon donošenja rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave osobe iz stavka 1. ovoga članka ovlaštene su u ime i za račun povezanog i/ili ovisnog društva kojeg su ovlaštene zastupati poduzimati isključivo radnje koje su potrebne za redovno obavljanje poslovne djelatnosti. Poslove i radnje koje prelaze opseg redovnog poslovanja, kao i radnje za koje je prema važećem zakonodavstvu i/ili temeljnim aktom takvog ovisnog i/ili povezanog društva potrebna suglasnost nadzornog odbora, osobe iz stavka 1. ovoga članka mogu poduzimati isključivo i uz prethodnu suglasnost izvanrednog povjerenika. Odredbe članaka 39. i 40. ovoga Zakona na odgovarajući način se primjenjuju i na poslovanje povezanih i/ili ovisnih društava dužnika pri čemu je za njihovo poduzimanje osobama iz stavka 1. ovoga članka potrebna prethodna suglasnost izvanrednog povjerenika.

Sud može opozvati izvanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade Republike Hrvatske.

(1) Od dana otvaranja postupka izvanredne uprave do njegova završetka nije dopušteno pokretanje parničnih, ovršnih i postupaka osiguranja kao niti postupaka izvansudske naplate, protiv dužnika i njegovih ovisnih i povezanih društava, osim postupaka koji se odnose na sporove iz radnih odnosa.

(16) Sud će po službenoj dužnosti uskratiti potvrdu nagodbe:
1. ako su bitno povrijeđeni propisi o sadržaju nagodbe i postupanju prilikom njezine izrade i donošenja, kao i o prihvatu od vjerovnika, osim ako se ti nedostatci mogu otkloniti ili
2. ako je prihvat nagodbe postignut na nedopušten način.

Sve ovo je u odgovornosti države…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Drzava je izgubila svoj udio kroz cerp i mirovinske fondove tako da tvrdnja bisakovog ne stoji.
A uvjeren sam da ce i vecina odsteta ici iz proracuna.
A porez na dobit koje novi Agrokor nece placat jos godinama??

Kakav porez na dobit? To više ne postoji… S obzirom na zabranu dvostrukog oporezivanja, porez na dobit će se plaćat u nizozemskoj…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close