Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mi sada imamo opcije da možemo balansirat i razriješit pitanje naših “prijateljskih” banaka i politika iz susjedstva. Rusi su tu. Hoćemo bit po 10% kamata u zadnjem redu europe ili sa 5% probat dignut gospodarstvo..
To rade srbi pa ih merkelica svejedno na silu gura u EU.

Tu diplomacija treba odradit velik posao uspostave dobrih odnosa sa rusijom i normalizacije odnosa sa srbijom jer smo trenutno u poziciji da nas gazi evropa sa amerikom a kao saveznici smo a zbog savezništva će nas zgazit i rusi.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/5-kljucnih-pitanja-koja-odreduju-sudbinu-agrokora-sto-stoji-u-pozadini-neuspjeha-dosadasnjih-pokusaja-rjesavanja-krize-u-najvecoj-hrvatskoj-tvrtki/5856579/

“Je li sada prilika za kupnju dionica tvrtki iz Agrokorova sastava jer su puno izgubile na cijeni?

Iako je više čitatelja postavilo to pitanje Jutarnjem listu, valja odmah reći da je to pitanje koje bi si trenutačno trebali zadnje postavljati osim ako nisu izrazito hazarderski raspoloženi. Naime, vrlo je izvjesno da je kapital Agrokora negativan te je još izvjesniji scenarij prema kojem će u jednom trenutku kreditori Agrokoru morati osigurati odgovarajuću solventnost, a to će učiniti tako što će konvertirati vrlo visoke iznose zajmova u dionički kapital. Nakon forenzičkih vještačenja utvrđivanja stvarnog (negativnog) kapitala u jednom trenutku će na Skupštini društva kreditori zatražiti zamjenu zadnje poznate vrijednosti dioničkog kapitala u iznosu deficitarno, odnosno negativnog kapitala (provest će tzv. Debt-to-Equity swap), a što će za posljedicu imati drastičnu prilagodbu vrijednosti dioničkog kapitala, odnosno dionica svih Agrokorovih subsidijara. Pojednostavljeno rečeno, stradat će postojeći većinski i manjinski dioničari.”

Samo ovo tvrdim od početka!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/todoricevim-dobavljacima-slijedi-horor/961238.aspx
Zahvaljujem ovom liku na zdravoseljačkom objašnjenju položaja dobavljača u slučaju Agrokor. Meni je ovo više koristilo nego sve do sada napisano.

Nastavno na moj upis gore, o potrebi restrukturiranja sela, zemlje, poticaja, dobavno-proizvodno-prodajnih kanala, a kao preduvjeta za uspješno restrukturiranje Agrokora:
Postavlja se pitanje: da li je g. Plenković taj koji će zasukati rukave i suočiti se s nezadovoljnicima na traktorima? Da ima seljačko-radničku bunu usred Zagreba? Ili je vjerovatnije da će se ići na premošćavanje i odgađanje po svaku cijenu?
Odgovor na to pitanje dat će odgovor na pitanje o smjeru narednih događaja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

e da je bivši Gazda bio malo skromniji, možda bi danas sve lijepo funkcioniralo, ali ne, on hoće; sve meni, samo ja, daj još, još meni, samo meni,

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjluY7EsIrTAhVCOhQKHYZIBHgQFggnMAI&url=http%3A%2F%2Fwww.vecernji.hr%2Fbubalo-pipunic-drzava-i-radnici-novi-vlasnici-754082&usg=AFQjCNHivhxtUHhMXMsdl8pAS1qcUi5Ndw

Mario44
Nakon forenzičkih vještačenja utvrđivanja stvarnog (negativnog) kapitala u jednom trenutku će na Skupštini društva kreditori zatražiti zamjenu zadnje poznate vrijednosti dioničkog kapitala u iznosu deficitarno, odnosno negativnog kapitala (provest će tzv. Debt-to-Equity swap), a što će za posljedicu imati drastičnu prilagodbu vrijednosti dioničkog kapitala, odnosno dionica svih Agrokorovih subsidijara. Pojednostavljeno rečeno, stradat će postojeći većinski i manjinski dioničari.”

——————————————————————————————————————————————————————

To jedina realna opcija, ali mislim da će banke prije toga svakako pokušati nategnuti dobavljače

ajme koja tlaka ovo sve s agrokorom, pa dokle više? svi smo taoci tog s*anja. Ovaj ringišpil je dosadno više gledati, pa tko je kupovao ledlaru danas po 5600, gledam sad je 5100… srećom ne zanima me koliko je crno pod noktom, hebo ih agrokor.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

stvara se novi tim koji preuzima upravljanje Agrokorom
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/uz-alvareza-i-mckinseyevi-ljudi-zaduzeni-za-financije-1160766

Ide čišćenje poslovanja i ljudi, to su napravili nedavno u HT-u, sve 5.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/5-kljucnih-pitanja-koja-odreduju-sudbinu-agrokora-sto-stoji-u-pozadini-neuspjeha-dosadasnjih-pokusaja-rjesavanja-krize-u-najvecoj-hrvatskoj-tvrtki/5856579/

"Je li sada prilika za kupnju dionica tvrtki iz Agrokorova sastava jer su puno izgubile na cijeni?

Iako je više čitatelja postavilo to pitanje Jutarnjem listu, valja odmah reći da je to pitanje koje bi si trenutačno trebali zadnje postavljati osim ako nisu izrazito hazarderski raspoloženi. Naime, vrlo je izvjesno da je kapital Agrokora negativan te je još izvjesniji scenarij prema kojem će u jednom trenutku kreditori Agrokoru morati osigurati odgovarajuću solventnost, a to će učiniti tako što će konvertirati vrlo visoke iznose zajmova u dionički kapital. Nakon forenzičkih vještačenja utvrđivanja stvarnog (negativnog) kapitala u jednom trenutku će na Skupštini društva kreditori zatražiti zamjenu zadnje poznate vrijednosti dioničkog kapitala u iznosu deficitarno, odnosno negativnog kapitala (provest će tzv. Debt-to-Equity swap), a što će za posljedicu imati drastičnu prilagodbu vrijednosti dioničkog kapitala, odnosno dionica svih Agrokorovih subsidijara. Pojednostavljeno rečeno, stradat će postojeći većinski i manjinski dioničari."

Dionički kapital Agrokora je 100% u vlasništvu Ivice Todorića, i on je jedini taj koji će izgubiti, dugovi ostalih će postati novi kapital.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Devet uvjeta dobavljača za potpisivanje standstill aranžmana

Je, i još da ih malo počeškaju po jaj.ima.
Nema ništa od toga, ide se na aktivaciju Lexa, a onda kud koji mili moji.
Ili će odustati od većine zahtjeva. Jedino što im se može i mora obećati je redovno plaćanje u budućnosti. ali tu pak dolaze u pitanje cijene. Rusi nema šanse da pristanu na ovo dosad. Lidl princip ili aj bok.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mario44
Nakon forenzičkih vještačenja utvrđivanja stvarnog (negativnog) kapitala u jednom trenutku će na Skupštini društva kreditori zatražiti zamjenu zadnje poznate vrijednosti dioničkog kapitala u iznosu deficitarno, odnosno negativnog kapitala (provest će tzv. Debt-to-Equity swap), a što će za posljedicu imati drastičnu prilagodbu vrijednosti dioničkog kapitala, odnosno dionica svih Agrokorovih subsidijara. Pojednostavljeno rečeno, stradat će postojeći većinski i manjinski dioničari."

——————————————————————————————————————————————————————

To jedina realna opcija, ali mislim da će banke prije toga svakako pokušati nategnuti dobavljače

—————————————————————————————————————————————————-

Pokšavaju banke od petka nategnuti dobavljače ali im ne ide sad dobavljači čekaju pomoć države.

Ne želim ispast pametan ali sam još prošli tjedan rekao da se to bez države neće riješiti.

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

pa i u PSNu imamo stand still ali uz to i otpise dugova tj.kamata…i zašto je sada taj aranžman bolji od PSNa, evo imamo uspješan primjer dlkv, i gdje je drž. kroz konsolidator ušla u poziciju i stvar funkcionira

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close