Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad več o Rusima, Srbi su od njih naučili da gdje got je i jedan Srbin tu je Srbija. Tako su Rusi ušli u Ukrajinu jer tamo ima Rusa.
Povjesno gledajuči ja bi radije bio u Zapadnoj Njemačkoj nego Istočnoj pod Rusima.

Ali je činjenica kako kažeš da oni gledaju svoje interese i Rusi i Amerikanci, i nitko ne daje ništa besplatno, kao što je i Lidl došao u HR prodavati Njemačke proizvode.

I da stavi Koestlin ne bi bio cjenovno ni blizu coksama iz uvoza. A kad bi bili ma i lipu jeftiniji Lidl bi ih prve stavio. Ili kad bi u ukupnom lancu nabave i prodaje na njima imali ma i za lipu vecu marzu. Ali u tom grmu lezi zec: nismo cjenovno konkurentni na otvorenom trzistu. A otvoreno trziste je Lidl. Konzum ne. Konzum je dogovorna ekonomija.
Naprosto moramo odustati od prica tipa: mi nemamo kolicine pa smo skupi, ali smo zato kvalitetniji. Ma nemoj? Od koga? I taman da je to istina, koga briga? U robi siroke potrosnje, a i u mnogo drugih bransi, to ne prolazi izvan okvira dogovorne ekonomije. Prvo je bitno da je jeftino, najjeftinije, a onda kvaliteta kako bude. Pa Kinezi su osvojili svijet na tu foru! Ako nisi konkurentan zbogom. Grubo, ali je tako.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Svima koji su ikad uložili svoje pare u bilo koji business je danas bilo sve jasno!
Dobavljači došli puni optimizma pitati političare pravni okvir kako bi se Agrokor i sve njegove tvrtke čim prije odblokirali i samim time smanjila šteta svima .
Međutim ,dobijaju isprazne fraze o odgovornosti i naporima koje političari ulažu za čuvanje svenarodnih interesa i sl gdje im se kao možebitno sigurnosno rješenje nudi zakon koji će biti izglasan uskoro.
Dobavljači i bankari pognute glave krenuše svojim kućama jer sve im je jasno. Država želi, hoće i može i mora sebe staviti u centar problema kao moderatora stanja u cilju zaštite možebitnih interesa pojedinih političkih elita a koliko je njezino znanje o restrukturiranju govore brojne privatizacije i tvrtke koje kontroliraju .

Ako sve na kraju i krene loše možda će samo prstom uprijeti u novog “Sanadera” zvanog Todorić

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Možemo mi biti itekako dobri sa rusima ali treba imat muda to reći americi i truloj europi.
Inače rusi nisu ništa posebno dobri sa srbima, jednostavno oni preko njih kontriraju americi i evropi za ono što se motaju oko njihovih granica (poljska, ukrajina…)
Neće srbi od rusa dobit ništa besplatno pa čak i ove avione što su dobili to je sve za remont koji srbi ne mogu platit.
Mi bi tu trebali bolje balansirat situaciju jer nama su rusi "neprijatelji" isto kao što nam je amerika prijatelj.
Ja ne pamtim kada smo mi to imali problema sa rusima dok sa evropom i amerikom uvijek neki pritisci pa tihe sankcije 2000g pa prijetnje, blokade. Jel nama trebaju takvi prijatelji?

Pa normalno da se slažemo sa Rusima kad naši i njihovi imaju isti neokuministički sklop
i zato nam trebaju zapadni prijatelji da nam ga promijene , barem što sew poslovanja tiče !

Dobro a kakav to amerikanci imaju sklop?
Ići na drugi kraj svijeta , uništit kompletne države, pobit miljon ljudi da bi krmci mogli imati “američki način života”?
Ne kažem ja da su rusi nama braća ali prvo mi se grijemo na ruski plin a ne želimo imat posla sa njima.
Da li je američki novac manje prljav od ruskog?
Neka dođu i ulože, neka daju jeftine kredite, nama je bitno imat zaposlane ljude a ne blebetat da smo dio zapadnog svijeta a kad je god trebalo u povijesti taj svijet nam je okrenuo leđa.

Dobro a kakav to amerikanci imaju sklop?
Sigurno bolji i od nas i Rusa , a i od dosta Europskih zemalja !

Ići na drugi kraj svijeta , uništit kompletne države, pobit miljon ljudi da bi krmci mogli imati “američki način života”?
Samo te države da mogu bacile bi nuklearne bombe na USA i Izrael , posebno, bez obzira šta ovi napravili .To su njima sve nevjernici , bez obzira šta ovi napravili !

Ne kažem ja da su rusi nama braća ali prvo mi se grijemo na ruski plin a ne želimo imat posla sa njima.
Uskoro će se i to promijenit.

Da li je američki novac manje prljav od ruskog?
Ovdje ne govorimo o prljavom novcu , znamo na što se on odnosi .

Neka dođu i ulože, neka daju jeftine kredite, nama je bitno imat zaposlane ljude a ne blebetat da smo dio zapadnog svijeta a kad je god trebalo u povijesti taj svijet nam je okrenuo leđa.
Pa kad im naše neokomunističke elite to nisu dozvoljavale uz potporu medija i njihovog latentnog antizapadnjaštva. A i ono malo entuzijasta koji su probali , bili su prevareni i doslovno najureni , kao i nemali broj naših iseljenika . A zašto ? Pa valjda je to danas kristalno jasno.

Znači došli smo do konkurentnosti, s obzirom da mi nikada nečemo biti kao Njemci a takvi nikad neče biti ni Talijani onda je naš glavni problem euro, odnosno valutna klauzula, Talijanskoj ekonomiji je euro omča oko vrata a i nama je valutna klauzula.

Ali tko to može riješiti. HR gospodarstvo bi bilo puno konkurentnije da je euro na 9 kn, ali u ovom slučaju koliko bi samo Todoriču narastao dug…

Po nekim izračunima euro je za Njemačku ekonomiju 20% pre jeftin a recimo za Talijansku 20% pre skup, vjerojatno i za našu. I tu se gubi naša konkurentnost, osim da mi postanemo efikasni kao Njemci što jednostavno nije moguče.

Ako i kada stabilizoraju poslovanje prodati ce ono sto im ne ide i ne donose vrijednoati . logicno je da ce prije pordati belje i / ili vupik nego ledo.pa zar nije jos oreskovic govorio da ima investitora za 10000 hektara zemlje ? Ako ce prodavati belje po kojoj cijenici ce ga prodati ? Ako prodajes jmnc ili ledo ili konzum kako ces vratiti dug ? Ako banke i dobavljaci zele povratiti dugove tada moraju zadrzati ono sto je cash cow.

Mislim da krivo razmišljaš, kad ti očajnički treba novaca najprije prodaješ ono što je najlakše prodati zlatninu (čitaj LEDO, Jamnica, Zvijezda PIK vrbovec..) tek onda ide televizori i namještaj (čitaj Vupik Belje)
a tek na kraju prodaješ stan u kojem živiš (čitaj Konzum i Merkator)

Gle čuda u doba Karamarka se na LNG terminalu nije baš radilo i ova Vlada je na brzinu to uspjela progurati i dobila 100 mil. eura bespovratno za terminal koji če nam omogučiti da ne ovisimo samo o ruskom plinu, i ne samo mi več i Bosna i Srbija i dok je bio Karamarko na vlasti LNG se nije radio i Todorič je dobivao ruske kredite, kada je on maknut LNG se radi ali nema više kredita za Todorića.

Isto je sa državom, dok je Karamarko bio na vlasti nitko na zapadu nam nije htio posuditi novce, Oreškovič je poslao Marića da se zaduži i ovaj se vratio praznih ruku. Kada je maknut taj Putinov potrčko Plenković poslao Marića po novce i dobili najmanju kamatu u povjesti HR…

Velike sile se loptaju preko nas i postavljaju nam premijere kako njima paše, jedino što Karamarko nije uspio biti premijer pa je zato srušio svoju Vladu jer nije mogao do policije i tajnih službi…

Ako i kada stabilizoraju poslovanje prodati ce ono sto im ne ide i ne donose vrijednoati . logicno je da ce prije pordati belje i / ili vupik nego ledo.pa zar nije jos oreskovic govorio da ima investitora za 10000 hektara zemlje ? Ako ce prodavati belje po kojoj cijenici ce ga prodati ? Ako prodajes jmnc ili ledo ili konzum kako ces vratiti dug ? Ako banke i dobavljaci zele povratiti dugove tada moraju zadrzati ono sto je cash cow.

Mislim da krivo razmišljaš, kad ti očajnički treba novaca najprije prodaješ ono što je najlakše prodati zlatninu (čitaj LEDO, Jamnica, Zvijezda PIK vrbovec..) tek onda ide televizori i namještaj (čitaj Vupik Belje)
[/quote]
moje mišljenje je da ste svi vi u krivu, niti jamnica, niti ledo niti belje niti nijedna agrokorova tvrtka ne vrijede bogznašto izvan sustava agrokorove domaće i regionalne distribucije tj. velproa, konzouma, mercatora , idee, rota itd. a isto tako je i sa krašom, franckom, vindijom saponijom, labudom, badelom i drugim domaćim dobavljačima a velika je zabluda je računati na distribuciju stranih trgovaca a toga su domaći dobavljaći i u vladi itekako svijesni

stoga, mislim da neće biti neke resprodaje nego će se raditi na restrukturiranju ali očuvanju pa ćak i jačanju sustava agrokora ovakvog kakav je…zato i dobavljaći lobiraju da se država što prije ukljući jer su svijesni da bez agrokorove distribucije i regulatorne zaštite države, ne mogu, niti konkurentnošću a niti politički, opstati unutar tzv.” jedinstvenog tržišta EU” za koje uopće nismo bili spremni i to sada evidentno dolazi na naplatu

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

[/quote]
Zapravo to je kao da se bavis stocarstvom i kada padnes u krizu prvo prodas stoku koja ti donosi odredeni prihod i dobit, a ne rjesavas se eventualnog viska zemlje na kojem imas stoku. Pitanje je samo po kojoj cijeni se trenutno zemlja uopce moze prodati, ako moze. I treba li prodati i dio stoke i dio zemlje?

I da stavi Koestlin ne bi bio cjenovno ni blizu coksama iz uvoza. A kad bi bili ma i lipu jeftiniji Lidl bi ih prve stavio. Ili kad bi u ukupnom lancu nabave i prodaje na njima imali ma i za lipu vecu marzu. Ali u tom grmu lezi zec: nismo cjenovno konkurentni na otvorenom trzistu. A otvoreno trziste je Lidl. Konzum ne. Konzum je dogovorna ekonomija.
Naprosto moramo odustati od prica tipa: mi nemamo kolicine pa smo skupi, ali smo zato kvalitetniji. Ma nemoj? Od koga? I taman da je to istina, koga briga? U robi siroke potrosnje, a i u mnogo drugih bransi, to ne prolazi izvan okvira dogovorne ekonomije. Prvo je bitno da je jeftino, najjeftinije, a onda kvaliteta kako bude. Pa Kinezi su osvojili svijet na tu foru! Ako nisi konkurentan zbogom. Grubo, ali je tako.

bilo pa prošlo

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close