Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Potpuno je neprimjereno da guverner HNB-a ne samo nazoči nego bude i jedan od ključnih uvodničara u predstavljanju knjige.
Što nam to želi tim svojim postupkom poručiti Vujčić?

S ovime se u potpunosti slažem!
[/quote]

Poručuje da je i on bio dio ekipe koja je rušila Todorica. Ne kao BORG, ali barem simpatijama. On mu je davno zavrnuo pipu u bankama… sto nije bilo nelogično i neočekivano. Prije njega Rohatinski ga je štitio. No, Vujo je propustio djelovati da spriječi seljenje potražnje za kreditima na dobavljače, faktoring (koji je uglavnom bio u vlasništvu banaka) i druge dijelove financijskog sustava. U tom smislu on kao predsjedavajući i prvi medju jednakima u http://www.vfs.hr/ nije obavljao dužnost ni funkciju koja mu je bila povjerena. S druge strane, predsjednik upravnog vijeca Hanfe dolazi iz HNB-a https://www.index.hr/clanak.aspx?id=1021352 i očito je izuzetno blizak sa Madam. Znate kako kažu… ruka, ruku mije, a oni obadvije.

Teško je bilo Todoriću odgovoriti na izazove koje je pred njega stavila vrlo loša monetarna, a onda i gospodarska politika koju su provodili centri moći .
Kako poslovati s rastom ako smo i danas ispod predkriznog BDP-a?
Za taj dio definitivno nije odgovoran – za to su odgovorne Vlade i HNB.
Pa u svakom inozemnom krediti i izdanju obveznica projekcija rasta gospodarsva su bile 2-3%.
A to se događa tek ove godine a do tada od 2009. dno dna.
Loš kreditni rejtijg države – visoka kamata za Agrokor.
Pa natukli i 300k blokiranih – raslo s 20.000.
Pa odselilo 100k stanovništva.
Sve je to negativno afektiralo gospodarsku situaciju u HR a time i Agrokor.
Agrokor kamate i do 10% a konkurencija iz Austrije i Njemačke 1-2%.
Nije za sve Todorić kriv.
I nije oštetio Agrokor kako ga se tereti jer ako jeste PwC BI SE ONDA U SVOJIM REVIZORSKI IZVJEŠĆIMA OČITOVAO U SKLADU S člankom 10. stavak 2. točka (c) Uredbe (EU) br. 537/2014 koji kaže slijedeće:
Revizorsko izvješće iznosi kao potporu revizorskom mišljenju, sljedeće informacije:
i. opis najznačajnijih procijenjenih rizika bitno pogrešnog prikazivanja, uključujući i procijenjene rizike bitno pogrešnog prikazivanja zbog prijevare;
ii. ii. sažetak odgovora revizora na te rizike te
iii. iii. ako je relevantno, najvažnija zapažanja o tim rizicima.

Toga nema u revizijama, što nas onda vodi k zaključku koji sam naveo.

Najveća ironija je da će na promociji Dalićkine knjige o padu ortačkog kapitalizma biti upravo oni koji su se najviše okoristili i obogatili od takvog kapitalizma. “Borgovci” su se toliko osilili da se sada sprdaju sa narodom i istinom promovirajući svoja nedjela kao nešto časno, što je spasilo Hrvatsku od kolapsa. Oni u svome mentalnom sklopu vjerovatno i vjeruju da je to tako a vjeruju i da nema ništa nečasno u tome da se usput i ogrebu za kojih par stotina milijuna. Pa velika je torta pojedena, a eto i nama je kapno neki komadić Todorićtilje.

Martina Dalić dakle objavljiva svoje “Memoare” o radu u Vladi RH s posebnim osvrtom na svoj doprinos u kreiranju Lex Agrokora s radnim naslovom “Slom ortačkog kapitalizma”.
To se može tako samo u RH.
I nitko ni da trepne – dapače uvodničari su čak i jedan guverner.
Ja stvarno ne znam za koga ti ljudi rade, ali za interese RH zasigurno nisu.
Što dalje očekivati?
Obzirom da rad u Vladi RH ne predstavlja nikakvu tajnu realno bi bilo očekivati da se sve vezano za Agrokor javno objavi.
Dio već imamo kroz mailove, sada će Dalićka dodati svoje viđenje……netko će odreagirati pa dopuniti ili ispraviti.
Obzirom da interes javnosti mislim da je već odavno vrijeme da se to neću reći deklasificira jer eto nije ni klasificirano kao što svi vidimo.

Sučević: Ovo je pljačka vlasnika i suvlasnika Agrokora
Vaš link …

Malo googlam danas i mogu reći da nigdje u svijetu nije do sada zabilježen ovakav slučaj kao na Agrokoru. Zapravo niti jedna država do sada nije tako “lako, otmjeno i po zakonu” nekome otuđila privatnu imovinu kao u ovom slučaju Todorića.
Možemo ga mrziti, možemo vikati da je lop.v, da je sve dobio na poklon, da ništa prije nije ni imao ali jedna stvar i dalje stoji. Većina toga u Agrokoru je bila njegova privatna imovina i jednim dvojbenim zakonskim aktom osta čovjek preko noći bez te imovine. A onda se lešinari koji su napisali taj zakon pobrinuše da tu imovinu što više razgrabe između sebe. I čini mi se da će na tome i završiti kada VTS donese konačan pravorijek. Vidimo kako sudstvo presuđuje i u čijim je rukama.

Banana,
Zaboravljas da VTS nije zadnji sud koji odlucuje o ovome

jedva čekam da VTS donese odluku, kakva god bila, pa da krenu tisuće najavljenih tužbi i prestane ovo mlaćenje prazne slame na forumu

p.s. evo i pozitivnih vijesti

‘Agrokor posluje bolje nego prije, radimo na dvije teme’

Pozdrav,

jako zanimljivo je dejstvo, da uvijek kad god dođu na svijetlo neki e-maili javi se gospodin Fabris Peruško kao bi rekao, da je sve u redu, da posluju izvrstno,…..već je dosta svega, treba Dorh da svoje odradi i isto tako VTS koji treba nagodbu maknut- poništiti,……………..lp

jedva čekam da VTS donese odluku, kakva god bila, pa da krenu tisuće najavljenih tužbi i prestane ovo mlaćenje prazne slame na forumu

p.s. evo i pozitivnih vijesti

‘Agrokor posluje bolje nego prije, radimo na dvije teme’

Fake news !!
Vidi vraga Peruško nam kaže da je sve super, e baš mu vjerujem. Nakon što je dao 100 milijuna AlixPartnersu cvijeće je procvalo.

Ja isto čekam tužbe, pa da odgovorna gospoda svaki tjedan lete za Strasbourg s kiselim osmjehom. Bit će im lica zbunjena kao pred Pernarom.

Martina Dalić dakle objavljiva svoje "Memoare" o radu u Vladi RH s posebnim osvrtom na svoj doprinos u kreiranju Lex Agrokora s radnim naslovom "Slom ortačkog kapitalizma".
To se može tako samo u RH.
I nitko ni da trepne – dapače uvodničari su čak i jedan guverner.
Ja stvarno ne znam za koga ti ljudi rade, ali za interese RH zasigurno nisu.
Što dalje očekivati?
Obzirom da rad u Vladi RH ne predstavlja nikakvu tajnu realno bi bilo očekivati da se sve vezano za Agrokor javno objavi.
Dio već imamo kroz mailove, sada će Dalićka dodati svoje viđenje……netko će odreagirati pa dopuniti ili ispraviti.
Obzirom da interes javnosti mislim da je već odavno vrijeme da se to neću reći deklasificira jer eto nije ni klasificirano kao što svi vidimo.

prijan Lovro je rekao da je to sve u redu, radi se samo o reciklaži mailova, istinitih ili lažnih (čak se usudio reći moguće i istinitih) i lagano otplovio u lov na male ribe, tako to funkcionira u Hrvatskoj, kad je takav funkcioner, nismo bolje ni zaslužili nego da nas pokradu do korica

Ovo sto sava pise apsolutno je tocno. Uskoro ce to biti javno detaljno analizirano i jos puno sire i vise.

A to, pazite sad, u maksimalnoj mjeri izlazuci sebe omogucuju ljudi koji su dio parlamentarne vecine. Ljudi kojima je osobni integritet i hrvatski interes ispred Plenkovicevih kokosara. Hvala im na tome!

Oni su napravili nevjerojatne napore da bi omogucili strucnjacima da objasne situaciju oko Plenkoviceve grupe borg i Agrokora.

Nadam se da ce i mediji to popratit odnosno da ce probit medijsku blokadu. Cak i ako do blokade dodje, lobiranje i informiranje nece stati. Nece to biti nista revolucionarno, al ce jos nekima otvoriti oci prije odluke VTS-a.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

New Report

Close