Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slažem se Renči, Belje i Vupik bi mogli brzo na bubanj, čini se logično. To su kompanije koje su sigurno interesantne dugoročno, te se mogu dobiti solidne ponude. Trenutno ne generiraju novac i samo su uteg Agrokoru koji treba što prije smanjiti zaduženost

Ako i kada stabilizoraju poslovanje prodati ce ono sto im ne ide i ne donose vrijednoati . logicno je da ce prije pordati belje i / ili vupik nego ledo.pa zar nije jos oreskovic govorio da ima investitora za 10000 hektara zemlje ? Ako ce prodavati belje po kojoj cijenici ce ga prodati ? Ako prodajes jmnc ili ledo ili konzum kako ces vratiti dug ? Ako banke i dobavljaci zele povratiti dugove tada moraju zadrzati ono sto je cash cow.

uvijek sm mislio da bi taj dio(Belje, Vupik, Pik VK) mogao otići u miraz Milici od Srbije, ali evo izgleda će se drugačije riješiti, idu Rusi direktno po to, halal nam Vlada i njen certifikat i izborni legitimitet

Slažem se Renči, Belje i Vupik bi mogli brzo na bubanj, čini se logično. To su kompanije koje su sigurno interesantne dugoročno, te se mogu dobiti solidne ponude. Trenutno ne generiraju novac i samo su uteg Agrokoru koji treba što prije smanjiti zaduženost

Nitko ne ce biti zainteresiran kupiti te firme dok imaju zaloge i jamstva(posebice BELJE).
Vlasnicko stanje se najprije treba rjesiti !

Božo priča o preuzimanju upravljačkih prava. To je na tragu moje teze da petljaju dok skroz ne zapetljaju. A ne kuže da kad oni uđu da ti isti dobavljači u koje se kunu neće isporučivati ništa. Zato jer će to biti jedan katastrofalno vođen sustav koji će propasti nakon metar dana. Ja ostajem u kešu dok ne vidim kud točno to ide.

Meni je odličan taj sastanak s dobavljačima i uvjeravanje da je sve super, a istovremeno država i njene tvrtke pokrenule ovrhu, baš me zanima koliko je samo danas aktivirano zadužnica od dobavljača

“Ono što vrlo bode u oči je činjenica da Agrokor Grupa ima iskazano 2,6 milijardi kuna na računu i u kratkoročnim depozitima. Da, ista ona Agrokor Grupa koja duguje 16 milijardi kuna dobavljačima – ima novca na računu!”, naglašava izvor DNEVNIK.hr-a.

Nadalje, obveze prema bankama iznose 26,5 milijardi kuna (krediti i financijski leasing), od čega je tijekom 2016. godine na naplatu dospjelo 4,7 milijardi. Konkretno, ukupni troškovi kamata Agrokor Grupe u 2015. godini iznosili su 2,3 milijarde kuna, odnosno 4,8 posto ukupnih konsolidiranih prihoda. “U prijevodu, od svakog prodanog Ledo sladoleda 4,8 posto novca odlazi na podmirenje kamata bankama. Mali je broj kompanija koje si mogu dopustiti ovako veliki udio troškova financiranja u ukupnim prihodima.”

nije mi jasno da je čovjek, koji se kiti nekakvom diplomom ekonomskog fakulteta uzimao kredite iznad 10 % , ili je totalni ljakse ili je namjerno išao ovo napraviti

Mario44, u pravu si. 2014. god. svjetske banke su odbile dalje ulagati u Todorića i on se okrenuo Rusima. Pa nisu Rusi bili naivni da ne znaju u šta ulaze, ali s obzirom da je u Agrokor ulagala ruska državna banka onda je jasna pozadina zašto su ulazili kada je bilo jasno da ta priča ekonomski ne drži vodu, prevagnula je politička odluka.

I zato danas nije jednostavno spašavati Agrokor iako Rusi velikodušno nude lovu za spas, to se danas isčitava iz izjava naših vladajučih političara a koji su vjerojatno dobili u petak instrukcije od veleposlanice koja je navratila popodne u Banske dvore, naravno USA veleposlanice…

nije mi jasno da je čovjek, koji se kiti nekakvom diplomom ekonomskog fakulteta uzimao kredite iznad 10 % , ili je totalni ljakse ili je namjerno išao ovo napraviti

Ok a šta veliš da nama dolaze tu lidl i kaufland pa se šire po 1% kamatama?
Jel sad konačno došlo vrijeme da se obračunamo sa stranim bankama?
Jel vrijeme da se dogovorimo sa putinom i njegovim bankama da dođu ovdje u što većem broju konačno počnu kreditirat gospodarstvo po normalnim kamatama a ne isključivo potrošnju?

twrr@

Lidl i ostali se šire uz kamatu od 1% i to od kredita EBRD i jasno je da tu Todorić nije imao šanse sa kamatom od 10%.
Ali za to je kriva država, Mercator iako je Todoričev se zadužuje uz kamatu od 3-4% jer je u Sloveniji a ona ima euro.
Isto tako je jasno da naša prehrambena industrija bude klekla bez polica Konzuma a koje defakto preuzimaju Rusi, to je veča kontrola HR nego da su uspjeli kupiti INA-u.

Tako da po meni Vlada može dozvoliti prodaju večine koncerna ali Konzum mora ostati otvoren za HR prehrambenu industriju a da li čemo moči zadržati Mercator i trgovine u Srbiji to je pitanje jer i Slovenci a pogotovo Srbi su jako dobri sa Rusima.

Kleknut će samo onaj tko je trebao i prije kleknuti. Bit će tu i stečajeva i preuzimanja. Ne samo unutar Agrokora, nego i šire. Ima tko će preuzimat.

Možemo mi biti itekako dobri sa rusima ali treba imat muda to reći americi i truloj europi.
Inače rusi nisu ništa posebno dobri sa srbima, jednostavno oni preko njih kontriraju americi i evropi za ono što se motaju oko njihovih granica (poljska, ukrajina…)
Neće srbi od rusa dobit ništa besplatno pa čak i ove avione što su dobili to je sve za remont koji srbi ne mogu platit.
Mi bi tu trebali bolje balansirat situaciju jer nama su rusi “neprijatelji” isto kao što nam je amerika prijatelj.
Ja ne pamtim kada smo mi to imali problema sa rusima dok sa evropom i amerikom uvijek neki pritisci pa tihe sankcije 2000g pa prijetnje, blokade. Jel nama trebaju takvi prijatelji?

Kleknut će samo onaj tko je trebao i prije kleknuti. Bit će tu i stečajeva i preuzimanja. Ne samo unutar Agrokora, nego i šire. Ima tko će preuzimat.

Nije stvar tko će kleknuti zbog dugova koje Agrokor ima prema preh. industriji. Stvar je u tome preko koga će prehr. industrija plasirati svoju robu. Nije Lidl došao u HR prodavati Koestlin kekse iz Bjelovara, toga u Lidlu nema, ili Zvečevo čokolade.

New Report

Close