Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislavu Galiću uskratili razrješnicu. Prebacuju imovinu na nova drustva bez 3/4 potrebnih glasova, jos jedan kriminal u nizu.

JAMNICA :Agrokor ima 75,92% dionica
CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 5,56%
To je vise od 3/4 sveukupnih dionica

Što prije započeti parnice pred međunarodnim sudovima i otkriti svijetu što je napravila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Na skupštini zvijezde je bilo 5 dioničara i Agrokor, a sad je 2 dioničara i agrokor.

Što prije započeti parnice pred međunarodnim sudovima i otkriti svijetu što je napravila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Davno sam rekao da su međunarodni sudovi jedini put. Dok je vlast koja je provela nagodbu na vlasti, od domaćih sudova nemamo što očekivati. Da npr. na vlast dođe koalicija MOST-ŽIVI ZID zasigurno bi se pogled na nagodbu u potpunosti promjenio.

Osvrt na skupštinu Leda d.d.

Prvo se kasnilo sa početkom, a onda predsjedavajući Ostermann silom hoće smanjiti broj pitanja dioničara. Agram došao u jakom sastavu (2 čovjeka), odvjetnik Boris Ivančić postavljao zanimljiva pitanja i izluđivao Ostermanna, mirovinci standardno pravnički profesionalno odradili posao, 3 dioničara radila pakao sa hrpom zanimljivih pitanja (sve ušlo u zapisnik).

Revizor ponovio da je stavljao hrpu ograda na FI, uprava prvi put (koliko je meni poznato) izašla sa imenima onih koji su davali mišljenja po kojima su postupali po jamstvima.

Uprava u više navrata izjavila da nema blagog pojma kolika je korist i protučinidba koju su dobili od Agrokora, ali, pazite sad, znaju da je velika i da su opravdana izdavali jamstva. Ma nemojte me zajebavat.

Uprava je isto tako rekla da su imali ogroman novac za kupnju firme u BIH koja je u trenutku kupnje imala negativan (!!) kapital, ali istovremeno nisu imali novac za repromatrijal da bi uopće imali proizvodnju.

Ipak, zvijezda dana je Mislav Galić kojeg su smijenili iz NO-a, a on je pred svima nakon 20-minutnog natezanja sa Ostermanom rekao da je to osveta zbog neknjiženja jamstava u Jamnici. Mislav će vjerojatno biti naš igrač u daljnjim postupcima, al otom potom.

Pozivam kolege koji su također bili da me slobodno isprave ili nadopune ako sam nešto krivo ili manjkavo napisao.

Isto tako, kolega Posejdon je napisao da je Purko rekao da će uskoro skupština malih dioničara Udruge pa se učlanite ako već niste da nas bude što više.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Kasno je sada. Nitko nije dovodio u pitanje jamstva na vrijeme. Stizale su obavijesti na ZSE i svi su to znali…Bilo je to neupitno vrijeme jamstava kao nekada drugaTita. Mirovinci su bili ključni, oni imaju deal s državom i to je kraj. To je tragedija, a ako je netko kupovao dionice Leda po par stotina kuna to nije ulaganje ni investicija bila. Po toj logici mogu danas kupovati 3. maj ili Uljanik i poslije fantazirat o međunarodnim sudovima.

Kasno je sada. Nitko nije dovodio u pitanje jamstva na vrijeme. Stizale su obavijesti na ZSE i svi su to znali…Bilo je to neupitno vrijeme jamstava kao nekada drugaTita. Mirovinci su bili ključni, oni imaju deal s državom i to je kraj. To je tragedija, a ako je netko kupovao dionice Leda po par stotina kuna to nije ulaganje ni investicija bila. Po toj logici mogu danas kupovati 3. maj ili Uljanik i poslije fantazirat o međunarodnim sudovima.

Pitat cu te kad ti se isto dogodi na RIVP

Osvrt na skupštinu Leda d.d.

Ispustio si činjenicu da je Uprava knjižila jamstva kao REZERVIRANJA, i to s 31.12.2017. godine što su potvrdili u više navrata.
Dakle to može ali ne mora biti stvarni trošak, a što će biti vidjeti će se da li će biti prihvaćena Nagodba.
Po onome kako sam ja to shvatio, što naravno nitko ne potvrđuje ili odbija, prihvaćanjem Nagodbe brišu se rezervacije.

Dakle moj stav je da se s uspješnom nagodbom nastavlja s starim kompanijama ili novim ali s starom dioničkom strukturom.
Je čini mi se da su se baš svi o svemu dogovorili.
Svakom svoje i nastaviti dalje bez parnica i suđenja – to je naskuplja opcija.

Moja preporuka – oići do sudskog registra i uzeti zapisnik kada bude dostavljen.
A nakon što nagodba bude potvđena hitno sazvati novu Glavnu skupštinu kako bi se vidjelo što slijedi.

U javnosti u fokusu su jamstva ali u konačnici su irelevantni.

Meni je na skupštini Belja rečeno da mailom zatražim od uprave primjerak zapisnika te da će mi ga i mailom dostaviti.
Zašto onda ići u sudski registar ?

Meni je na skupštini Belja rečeno da mailom zatražim od uprave primjerak zapisnika te da će mi ga i mailom dostaviti.
Zašto onda ići u sudski registar ?

Svaka čast na povjerenu koje imaš prema Upravi.

Lik zapravo vjeruje da je Tedesci sada zauzeo njegovu nekadašnju poziciju gospodara iz sjene što je možda i točno. Međutim, opisujući njega i njegov položaj zapravo opisuje sebe i svoj mehanizam moći i utjecaja dok je bio u poziciji gazde. Bez ikakve sumnje vjerodostojno 100%.
http://hr.seebiz.eu/todoric-tedeschi-kontrolira-plenkovica-i-vuce-konce-iz-pozadine/ar-182082/

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

New Report

Close