Navodno je Plenkovic jako nervozan. Polako shvaca sta je napravio i koga je stvorio. Izbori su ocito pred vratima. Bilo bi dobro da budu raspisani prije odluke VTS-a.
Jos nije gotovo, samo sada u HDZ-u moraju biti mudri i rijesit se Plenkovica i tako otvorit put zastiti hrvatskog kapitala i hrvatskih interesa. Sto duze ovakvo stanje ostane, dublje cemo ostat u agoniji i potonut sve dublje.
Ja imam par dionica firmi unutar koncerna Agrokor. Tu sam MALI DIONIČAR nekoliko godina i nisam ŠPEKULANT. ŠPEKULANT bi bio day trader. U slučaju Agrokora profesionalni preuzimatelj rizika su isključivo financijske institucije (banke,lizing kuće… ) . ŠPEKULANTI NISU niti mirovinci,država kroz neke svoje firme…
Spekulanti su drzatelji junk obveznica. Knighthead, VTB, Sberbank…
Dinicari tvrtki kceri jedini nisu spekulanti.
… Jos nije gotovo, samo sada u HDZ-u moraju biti mudri i rijesit se Plenkovica i tako otvorit put zastiti hrvatskog kapitala i hrvatskih interesa. Sto duze ovakvo stanje ostane, dublje cemo ostat u agoniji i potonut sve dublje.
Riješiti se Plenkovića da na vlast dođu još veće vucibatine od njega koje samo čekaju da palindžaju kako ih je volja uz crkveni blagoslov. E moj rista, koji si ti optimista …
… Jos nije gotovo, samo sada u HDZ-u moraju biti mudri i rijesit se Plenkovica i tako otvorit put zastiti hrvatskog kapitala i hrvatskih interesa. Sto duze ovakvo stanje ostane, dublje cemo ostat u agoniji i potonut sve dublje.
Riješiti se Plenkovića da na vlast dođu još veće vucibatine od njega koje samo čekaju da palindžaju kako ih je volja uz crkveni blagoslov. E moj rista, koji si ti optimista …
[/quote
Bolje bi bilo da pljačkaju komunisti uz podršku struktura koje su pljačkale hrvatski narod od 45 naovamo. Koje su uspjele zatrt jedan veliki dio hrvatske kulture i identiteta
Mogu se jednim dijelom složiti, ali u uređenim zemljama postoji pravna zaštita i pravila igre i država se ne petlja u privatne odnose pravnih i fizičkih osoba. TK nije wild west, a dioničari kao i mali poduzetnici su temelj ekonomije i bogatstva društva, a ne velike banke i to još strane kao i lešinarski fondovi. Eto pametnom dosta
Nije to baš točno. Svaka država se u svakoj državi uvijek u nekom trenutku petlja u privatne odnose pravnih i fizičkih osoba, i to upravo u stečajnim fazama, kada ona preuzima upravljanje i derogira vlasnike te umjesto njih donosi odluke.
Sa time ne kažem da se ovdje nije izvršio zločin, i to veliki, nego samo ispravljan ovu netočnost.
Jer i to što si napisao je jedna od fama i mantra koja jednostavno nije točna.
Spekulanti su drzatelji junk obveznica. Knighthead, VTB, Sberbank…
Dinicari tvrtki kceri jedini nisu spekulanti.
Slažem se s tobom.
Sve ovo što smo pisali pretočiti u jedan smislen istup na GS-u i spriječiti provedbu u sudskom reistru.
3/4 odrađeno jer eto GS su sazvane.
Vidjeti ćemo tko u koji rog puše.
Mogu se jednim dijelom složiti, ali u uređenim zemljama postoji pravna zaštita i pravila igre i država se ne petlja u privatne odnose pravnih i fizičkih osoba. TK nije wild west, a dioničari kao i mali poduzetnici su temelj ekonomije i bogatstva društva, a ne velike banke i to još strane kao i lešinarski fondovi. Eto pametnom dosta
Nije to baš točno. Svaka država se u svakoj državi uvijek u nekom trenutku petlja u privatne odnose pravnih i fizičkih osoba, i to upravo u stečajnim fazama, kada ona preuzima upravljanje i derogira vlasnike te umjesto njih donosi odluke.
Sa time ne kažem da se ovdje nije izvršio zločin, i to veliki, nego samo ispravljan ovu netočnost.
Jer i to što si napisao je jedna od fama i mantra koja jednostavno nije točna.
[/quote]
Hvala ti na ovom čistunstvu, sudovi domaći il strani su ti koji će ocijeniti što je mantra a što dozvoljeno uplitanje države u privatne odnose. U ovom primjeru država je na strani krupnog kapitala i nas manjince utaplja.
Al moram primjetiti da ovakvim postovima u kojima ti i još nekolicina tražite dlaku u jajetu, na taj način u biti dajete podršku ovoj vlasti i ovakvom Lexu a kao ne niječete da je zločin počinjen no zbog sistemski važnih poduzeća, to je čista mantra, bilo je potrebno ovo ipak napraviti.
Slobodno nastavite dalje, ali ja znam da ti i ekipica nas podj.bavate.
Tako da bi ja ipak bio radje na strani malih dioničara nego na strani pravih kriminalaca tipa Borg, cak i da nisam dionicar. Ugodnu zabavu ekipa želim. Dokle god ste vi ovdje to je znak da nismo gotovi.
Ti vjeruješ u nepristrano i pošteno sudstvo u RH ?
[/quote]
Vjerujem.Pogotovo u ovakvom slucaju pod "lupom javnosti,kako domace tako i medunarodne"!
Suci VTS-a imaju strucnosti i dignitet koji sigurno nece riskirati.
Sutkinju TS koja je odobrila nagodbu ste ,gotovo beziznimno podrzavali dok je donosila procesne odluke "protiv IU" kao kvalitetnu i strucnu osobu.Ona to doista jest i sigurno je "dobro promislila,provjerila i odvagala" svoj pravorjek kao sto ce to uciniti i suci VTS-a.
[/quote]
gdin. bisakovi..kad citam vase postove osjecam se kao da zivim u zemlji branka kockice..kuce su od cokolade, prozori od marmelade…od silne struke, kvalitete sudstva i silnih uhjeba.. ljudi pobjegose glavom bez obzira.
vjerujem da je vama dobro, ali velikoj vecini nije, a razlog su kaste koje su ozakonile kriminal..moze to biti u skladu sa ustavom, po zakonu..ali to su necasne radnje svidjalo se to vama ili ne..
imam osjecaj da se nasladjujete se nasom nesrecom..zar sam ja kao radnik belja spekulant..placa 4300kn..posteno platio drzavi paket dionica koji je po povlastenoj cijeni prodavala..nisam prodao, vjerovao u firmu..eto izgubit cu to..nit cu ja biti bogatiji za tih 29000kn..a niti siromasniji..ni prvo ni posljednje sto ce strucnjaci i struka uzet od nas .. svako dobro i veliki pozdrav
Nista ti neces izgubiti.
Ovo se radi kako bi se uzelo nesto sto vrijedi 100 za 20
Ovakvom nagodbom gdje ruske banke za 1,3 mlrd eura dobivaju oko 47% Agrokora je potpuni promašaj
hrvatske vlade.Dapače,to se može tretirati kao čin veleizdaje i Andrej Plenković se ne bi trebao dičiti sa uspjehom nagodbe.Dapače,ako je VTS potvrdi ovakvu nagodbu trebali bi dati neopozivu ostavku.
Lex Agrokor je bio potreban i dobro je da je donesen.Ali sama provedba od IU ,tj hrvatske vlade je loša,na štetu hrvatskih vlasnika tj.Ivice Todorića i malih dioničara,na štetu hrvatskih vjerovnika koji nisu sudjelovali u roll-up kreditu,kao što je Adris,a naročito regresnih dužnika po osnovi regresnih dugovanja po mjenicama a na štetu Franka,Granolia i sl.Toliko puno otpisane hrvatske imovine ,a u korist stranih investitora koji će se vjerovatno naplatiti više od prodaje svojih budućih udjela u novom Agrokoru.
Nakon dobrih poslovnih rezultata,boljih od očekivanja VTS bi mogao i trebao izjednačiti strani i domaći kapital jer je očito da je Agrokor visokoprofitabilna firma ne zbog IU, več zbog toga je je to Ivica Todorić dobro postavio,a sve se zaljuljalo zbog kratkoročne nelikvidnosti početkom 2017.
Lako je biti pametan poslije bitke,ali IU i vlada su se ponašali skandalozno i veleizdajnički i na štetu
hrvatske kapitala.Vjerujem da će VTS ispraviti,ali treba biti mudar da se ne ugrozi nagodba.
Predlažem da svaku odluku IU analiziramo i da utvrdimo tko je zbog tih odluka ostvario korist na štetu
ostalih sudionika.
Ne dozvolimo da nas bisakovi i sl. utišaju.
Ništa još nije gotovo,a IU povlaći poteze kao da je gotovo.Agrokor će se održati ,samo je pitanje podjele plijena .VTS je na potezu.