Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vjerujem.Pogotovo u ovakvom slucaju pod "lupom javnosti,kako domace tako i medunarodne"!
Suci VTS-a imaju strucnosti i dignitet koji sigurno nece riskirati.
Sutkinju TS koja je odobrila nagodbu ste ,gotovo beziznimno podrzavali dok je donosila procesne odluke "protiv IU" kao kvalitetnu i strucnu osobu.Ona to doista jest i sigurno je "dobro promislila,provjerila i odvagala" svoj pravorjek kao sto ce to uciniti i suci VTS-a.

Slabo pratiš novosti iz domovine 🙂 da sažmem u HR ako imaš novaca i veze onda si iznad zakona i zakon ti nemože ništa zakon je tu da “situ ribu” čini pokornom.

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bernardic-pobunjenicima-u-sdp-u-racan-se-okrece-u-grobu-hocete-izbore-moze-hocete-ostavku-moze-al-dobit-ce-te-to-pod-jednim-uvjetom/7845930/
Procitajte zadnjih nekoliko recenica !

Bernardić je ponovio stajalište da krupni kapital i interesni lobiji utječu na procese u SDP-u, na način da “žele da SDP isporuči veliku koaliciju HDZ-u ne bi li se zataškale afere u Agrokoru”.

Prozvao je i DORH što nije ispitao sve ključne sudionike tajnih sastanaka o Agrokoru u Vladi, Nasuprot tome, kaže, zataškavaju cijeli kriminal u Agrokoru.

“U slučaju Agrokora postoje osnovane indicije u kriminal, a DORH nije učinio ništa”, zaključio je.

Vi to ne mozete znati.O tome odlucuje jedino i samo nadlezni sud.U ovom slucaju VTS.
Zalbe su predane sa svim mogucim razlozima koje zalitelji smatraju bitnima,a VTS ce odluciti dali su zalbe i koliko osnovane.

Ti vjeruješ u nepristrano i pošteno sudstvo u RH ?
[/quote]
Vjerujem.Pogotovo u ovakvom slucaju pod "lupom javnosti,kako domace tako i medunarodne"!
Sutkinju TS koja je odobrila nagodbu ste ,gotovo beziznimno podrzavali dok je donosila procesne odluke "protiv IU" kao kvalitetnu i strucnu osobu.Ona to doista jest i sigurno je "dobro promislila,provjerila i odvagala" svoj pravorjek kao sto ce to uciniti i suci VTS-a.
[/quote]

Inače ne komentiram tvoje postove jer to nije vrijedno, ali bilo tko tko ima imalo znanja kada vidi rješenje TS o potvrdi nagodbe mora uočit na prvu da tom rješenju fali obrazloženje. Rješenje je napisano kao špranca, kao da se radi o još jednom slučaju kakvih je prije bilo 100ine. Jedino što je sutkinja pokušala obrazložit je nepostojanje VV i da tražbine koje su isplaćene nemaju pravo glasa. Ovo bi trebalo biti dovoljno da se rješenje sruši, no ipak mislim da ćemo i mi i vjerovnici zakonitost i pravicu tražiti izvan Lijepe naše. Zanimljivo da slovenski, srpski i bih sudovi ne priznaju Lex, a navodno ga prizna sud u Londonu i čini se samo u nekoj ograničenoj mjeri sud u Sad.

Vi to ne mozete znati.O tome odlucuje jedino i samo nadlezni sud.U ovom slucaju VTS.
Zalbe su predane sa svim mogucim razlozima koje zalitelji smatraju bitnima,a VTS ce odluciti dali su zalbe i koliko osnovane.

[/quote]
[/quote]

Inače ne komentiram tvoje postove jer to nije vrijedno, ali bilo tko tko ima imalo znanja kada vidi rješenje TS o potvrdi nagodbe mora uočit na prvu da tom rješenju fali obrazloženje. Rješenje je napisano kao špranca, kao da se radi o još jednom slučaju kakvih je prije bilo 100ine. Jedino što je sutkinja pokušala obrazložit je nepostojanje VV i da tražbine koje su isplaćene nemaju pravo glasa. Ovo bi trebalo biti dovoljno da se rješenje sruši, no ipak mislim da ćemo i mi i vjerovnici zakonitost i pravicu tražiti izvan Lijepe naše. Zanimljivo da slovenski, srpski i bih sudovi ne priznaju Lex, a navodno ga prizna sud u Londonu i čini se samo u nekoj ograničenoj mjeri sud u Sad.
[/quote]
A vi kao “imate znanja”,a sve pogresno predvidjeli,zar ne?Kuda vas je “vase znanje i tvrdoglavost” dovelo?Sutkinja TS koja je donijela presudu se sigurno “razumije u pravo” bolje od vas laika.
I nece Vam suditi srpski,slovenski i BIH sudovi,tako da su Vam “aduti nikakvi” .
Vama je jedina mala sansa pravorijek VTS-a.Sve drugo su samo “puste zelje”!

Fora!

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/na-jumbo-plakatu-u-cisti-provo-osvanuli-todoric-i-maric/35706

La vita e bella!

Genijalno 😀

Fora!

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/na-jumbo-plakatu-u-cisti-provo-osvanuli-todoric-i-maric/35706

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

[/quote]
VTS se nalazi u izuzetno dobroj situaciji,jer su poslovni rezultati bolji od očekivanja.
Ako se ovakva nagodba potvrdi ,po kojoj su hrvatski vjerovnici kao npr ADRIS,a naročito dobavljaći koji su svoja potraživanja pretvorili u mjenični dug i kao regresni dužnici postaju dužnici lizing društvima kao npr.FRANK najviše gube,zbog viših interesa.
Izvanredna uprava dobre poslovne rezultate pripisuje sebi,a činjenica je da su za dodatnim zaduženjem
od 530 mil EURA,oživili 530 mil duga koji je u tom trernutku kotirao na četvrtinu toga.Izravna šteta po tom poslu je otprilike 400 mil EUR.Roll_up kredit je djelomićno iskorišten za plačanje dugova prema dobavlačim pa će se KRAŠ,Podravka,Atlantic naplatiti gotovo 90% jer izgleda da Konzum posluje pozitivno pa će se imati od čega naplatiti.A Adris bi se trebao naplatiti niti 20%.Očekujem da će
VTS uvažiti žalbe ADRISA i da će njegova prava biti jednaka ,te da se Kraš ne bi trebao naplatiti u većem postotku od ADRISA.Mislim da nije viši interes da se jednom da više od drugoga.Dakle,VTS će morati utvrditi stvarno stanje tražbina na dan 10.travnja.2017.i sve ih izjednačiti.Veliki vjerovnici će to prihvatiti jer se to ne bitno utjecati na njihov udio u vlasništvu.Eventalna drugačija raspodjela dijela
koji pripada preferiranim dobavljačima na ćelu sa Krašom a u korist oštećenih.Ukoliko se to dogodi jasno je da to neće rušiti kreditni rejting novog Agrokora jer se dugovi neće povećati.
Ako se drugaćije i poštenije,a zakon ih izjednačava sve , ravnomjerno otpišu potraživanja svih hrvatskih dobavljača i financijskih vjereovnika, neki će biti nezadovoljni,a naročito KRAŠ,Podravka ,Atlantik,a Granolio.Sokol Marić,Adris,Medika itd. manje nezadovoljni.
Bitno je da ove odluke VTS neće povečati dug Agrokora i njegov kreditni rejting,i da se to održi jer treba isplatiti rollapere i to iz novog zaduženja i to po nižim kamatama.
Činjenica je da eventualna drugačija naplata vjerovnika nama manjinskim dioničarima ne donosi ništa.
Mi smo i dalje ošišani na nularicu.

[/quote]
[/quote]

[/quote]
A vi kao "imate znanja",a sve pogresno predvidjeli,zar ne?Kuda vas je "vase znanje i tvrdoglavost" dovelo?Sutkinja TS koja je donijela presudu se sigurno "razumije u pravo" bolje od vas laika.
I nece Vam suditi srpski,slovenski i BIH sudovi,tako da su Vam "aduti nikakvi" .
Vama je jedina mala sansa pravorijek VTS-a.Sve drugo su samo "puste zelje"!
[/quote]

Ja se ne pravim tako pametnim kao ti.
Od kud ti pravo da ovdje tvrdiš koliko mi imamo šanse i šta nam je jedina šansa?
To ti iz svog iskustva govoriš ili jednostavno provociraš ovdje ljude jer nemas pametnijeg posla?
Nakon ovakvog Lexa svi dioničari su špekulanti, samo neki poput tebe to još ne žele shvatit.

Fora!

mogli su dodati i silu nečistu
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjekLeygcndAhULhSwKHdFQDbgQFjABegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.express.hr%2Ftop-news%2Fljuta-martina-dalic-planira-otkriti-sve-skandale-agrokora-17227&usg=AOvVaw2CebtA8azEeIPfbq9zZtPq

Agrokor je postao model i ostalima za akcije
“Kako pljačkati u Hrvatskoj i ostati nekažnjen”

Nakon ovakvog Lexa svi dioničari su špekulanti, samo neki poput tebe to još ne žele shvatit.

Dioničari, i to svi, su i prije bilo kakvog zakona, a ostati će i nakon zakona, špekulanti.

Dioničar je špekulant po definiciji, zato jer njegovo ulaganje u tu vrstu imovine nije osigurano po nijednom zakonskom ključu, bez obzira kako je do iste došao.

Naziv “špekulant” nije neka babaroga i on se potpuno pogrešno koristi (negativno) u ovom našem podneblju nenaviknutom na neke osnovne temeljne stvari.

Ne postoji niti će ikada postojati nešto što ovdje često ljudi zovu “ja držim dionice za mirovinu”, “to je moja djedovina”, “to su naše firme, naše blago”.

To su gluposti od kojih se na želost nisu izliječili čak ni mnogi koji aktivno na burzi ulažu i imaju dionice.

Da, dragi moji, svi dioničari su špekulanti i uvijek će biti. Naprosto zato jer firme budu, rastu, padaju, a onda se i gase i nestaju.

Da, dragi moji, svi dioničari su špekulanti i uvijek će biti. Naprosto zato jer firme budu, rastu, padaju, a onda se i gase i nestaju.

Ima i u tome istine.
Ali zašto zapriječiti nekome da nešto zaradi kako ti reče za mirovinu, plati državi porez, smanji socijalni pritisak na državu, investira……
Pa na tome počiva moderni svijet.

Ja sse samo nadam da će “mali špekulanti” stati na vrat “velikim špekulantima”.

Dioničari, i to svi, su i prije bilo kakvog zakona, a ostati će i nakon zakona, špekulanti.

Dioničar je špekulant po definiciji, zato jer njegovo ulaganje u tu vrstu imovine nije osigurano po nijednom zakonskom ključu, bez obzira kako je do iste došao.

Naziv "špekulant" nije neka babaroga i on se potpuno pogrešno koristi (negativno) u ovom našem podneblju nenaviknutom na neke osnovne temeljne stvari.

Ne postoji niti će ikada postojati nešto što ovdje često ljudi zovu "ja držim dionice za mirovinu", "to je moja djedovina", "to su naše firme, naše blago".

To su gluposti od kojih se na želost nisu izliječili čak ni mnogi koji aktivno na burzi ulažu i imaju dionice.

[/quote]

Mogu se jednim dijelom složiti, ali u uređenim zemljama postoji pravna zaštita i pravila igre i država se ne petlja u privatne odnose pravnih i fizičkih osoba. TK nije wild west, a dioničari kao i mali poduzetnici su temelj ekonomije i bogatstva društva, a ne velike banke i to još strane kao i lešinarski fondovi. Eto pametnom dosta

New Report

Close