Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dali možda i KNZM ima skupštinu? Ne znam gdje bi tražio taj podatak? Na konzum.hr ne mogu ništa naći.

Probajte u Sudskom registru i u Narodnim Novinama…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Idemo imenom i prezimenom reći NE predloženim odlukama sa dnevnog reda.
Kriminal očito ne možemo spriječiti, ali barem mogu pokušati sebe i prijatelje zaštititi.
Jer naše aktivno NE na glavnoj skuštini će možda kasnije poslužiti kao temelj za otštetni zahtjev.

LP

Aktivno NE po svim točkama i OBVEZNO unijeti u Zapisnik s GS!
Nakon toga u Trgovačkom sudu, ako se ipak izglasa, podnijeti Zahtjev za privremenu mjeru zabrane upisa u sudski registar odluka s glavne skupštine.
I 2 tužbe.
Prvu zbog ništetosti.
Drugu zbog pobojnosti.

I Tužbe protiv Uprave, NO , Revizora.

Nas glas na GS-u vrijedi 0

@noviulagac

Ali tvoje PROTIV u Zapisniku pa makar samo jedna dionica ti daje aktivnu legitimaciju pred sudovima.
A spektar tužbi je nepresušan s obzirom na brojke iz Nagodbe.

Slazem se oko tuzbi. Ipak mislim da za tuzbe nije presudan glas na GS-u

@noviulagač

Zašto bi se prepuštao arbitrarnosti nekog suca, ako se možeš aktivno legitimirati?
Stav J. Barbića oko ovog pitanja je jasan – za tužbe pobojnosti preduvjet može biti glasovanje na GS-u.
Mislim da je to u skladu i s pravnim poimanjem IU.
Naime Dolički u odgovoru na 92 tužbe za neke navodi da su glasovali ZA i da ih stoga treba odbaciti.

@Sava

Sorry,AGROKOR i mirovinci nesto vise od 64%.

Uopce je imbecilno da mirovinci glasaju za svoje nulovanje.
[/quote]

Šta misliš da je slučajno upravo sada rasprava o mirovinskoj refornmi????
Iz toga razloga mirovinci su možda “prijatelji” postupka?
Ostaje otvoreno tko je sve pokupovao dionice u totalnoj rasprodaji?
Sigurno i među njima ima “prijatelja” postupka.

Sava , rado bih se složila s tobom ,sve je točno što si napisao i ja sam proučila što Jakša Barbić piše o pobijanju odluka glavne skupštine samo da nema u Lexu članka 41. stavak 1. gdje je zabranjeno vođenje svih vrsta postupaka protiv dužnika i ovisnih društava dok traje postupak izvanredne uprave.
A znamo da taj postupak Još traje i završava provedbom nagodbe.
Skupština kao organ nema pasivnu legitimaciju pa treba tužiti društvo,a to je zabranjeno Lexom pa će nam sud odbaciti tužbu.
Upravni i nadzorni odbori kao organi društva također nisu pasivno legitimirati..
U Nagodbi je bilo napisano da oni koji glasaju ZA se odriču prava na žalbu što i ima
nekakve logike , pa zato Dolički traži da se njihove žalbe odbace kao nedopuštene.
Prijavila sam se za skupštine ,glasat ću , naravno ,protiv , tražiti da se moje protivljenje unese u zapisnik ,ali nisam sigurna kakve će koristi biti od toga.
Zanimljivo može biti na skupštini Belja jer tamo ima šanse da se predložene odluke ne izglasaju.

Završetak postupka izvanredne uprave

Članak 47.

Postupak izvanredne uprave završava:

– pravomoćnošću rješenja o obustavi postupka izvanredne uprave ili
– provedbom nagodbe ili
– protekom 15 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave ako u predmetnom roku nije sklopljena nagodba.

Da li to znači da možemo tužiti tek nakon odluke VTS-a ili moramo čekati provedbu nagodbe? Po tome smo pravno “na suhom” još godinu dana, ili tužiti državu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ivane, ispada da dužnika Agrokor d.d. i ovisna društva možemo tužiti tek nakon završetka postupka izvanredne uprave ,a to je provedbom nagodbe.
Ali zato imamo cijeli dijapazon ostalih subjekata koje možemo tužiti za naknadu štete.
Npr. Peruška ,članove PVV , Ramljak , državu iitd.

Samo da još dodam kako je to briljantno i perfidno izvedeno.
Možemo tužiti dužnika i ovisna društva tek nakon provedbe Nagodbe ,ali zbog zrcaljenja ti pravni subjekti više neće postojati ,a novi neće biti njihovi pravni sljednici.

Samo da još dodam kako je to briljantno i perfidno izvedeno.
Možemo tužiti dužnika i ovisna društva tek nakon provedbe Nagodbe ,ali zbog zrcaljenja ti pravni subjekti više neće postojati ,a novi neće biti njihovi pravni sljednici.

To prolazi samo u RH.
tesko da ce netko u nekorumpiranom sudu reci da LEDO2 nije pravni sljednik LEDA

New Report

Close