Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Sava

Ja imam protiv Lexa jer mislim da smo jedinstven slučaj materijalne konsolidacije u svijetu..
Slažem se s onim što si napisao gore, ali GS ako bi se i uspjeli skupit mali dioničari teško će ostvarit većinu. Ali i ako ostvare, snagom nagodbe će radit što ih volja..

@jordan

Na GS gdje se glasuje o PRESTANKU društva, a u ovom slučaju o FI za 2017. godinu, odluke se potvđuju KVALIFICIRANOM većinom.
A ona je minimalno 75%+1 dionica.

Borgovi Andreja Plenkovica ovo hoce sto prije zatvorit i zavrsit pricu. Prijevremeni parlamentarni izbori su pred vratima. Utrka s vremenom pocinje, a karte ce se vrlo brzo PONOVNO mijesati.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

@jordan

Na GS gdje se glasuje o PRESTANKU društva, a u ovom slučaju o FI za 2017. godinu, odluke se potvđuju KVALIFICIRANOM većinom.
A ona je minimalno 75%+1 dionica.

Molim moderatora da ovaj post druga save i moj odgovor postavi na posvećeno mjesto na ovom topicu kako bi se svi zauvijek mogli podsjetiti na zastrašujuće razine dubinskog nerazumijevanja materije koje se ovdje zbivaju.

Naime, sava tumači kako se o prestanku društava odlučuje na glavnim skupštinama istih.
Ja tumačim da u ovom slučaju tome nije tako već se o prestanku društava odlučuje na sudu, sudskom nagodbom koja ima snagu sudske presude. Koja će se po pravomoćnosti provesti bez obzira na to što se na skupštinama odluči, pa održale se one ili ne, nebitno.

Eto, molim da se ovo uokviri.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

Bez obzira na sv e ovdje rečeno, stalno treba imati na umu između ostalog i činjenicu da je dužnik Agrokor d.d.
Lex u svim člancima govori o dužniku i njegovim ovisnim društvima.
Dakle razlikuje dužnika od ovisnih društava.
Dužnika zastupa izvanredni povjerenik ,a,uprava Agrokora d.d. ne postoji više ,ali uprave ovisnih društava kao i nadzorni odbori još funkcioniraju mada su im ovlaštenja ograničena.
Možda se tu krije razlog zašto su potrebne odluke skupštine ovisnih društava kojima bi se retrogradno potvrdilo postojeće stanje u koje su ovisna društva dovedena djelovanjem IU i vjerovnika.
U svakom slučaju, nebi bilo korisno za male dioničare da se na skupštinama predložene odluke i donesu.
S obzirom na kratki rok,j treba procijeniti da li bi bio dobar potez apsolutni bojkot skupština od strane malih dioničara čime bi se mogao srušiti kvorum ,a do slijedeće skupštine za koju kvorum nije potreban ,krenuti u žestoku medijsku kampanju za spas malih dioničara barem u onim društvima gdje Agrokor nije većinski vlasnik.

Sve ove cinjenice su zapravo nevjerojatne.
Nagodba se napise na temelju jamstava koja nisu postojala u knjigama i tek kad je nagodba potpisana jamstva su ubiljezena. Cak i ovo samo je dovoljan razlog za ponovni postupak…

Nemojmo se lagati, ovi iz IU mogu sto hoce, ali ovo ce biti lekcija svim hrvatima da cemo jos par narednih generacija skladistariti po irskoj… Nagodba je toliko nepravedna da ovo svijet jos nije dosad vidio.

Molim moderatora da ovaj post druga save i moj odgovor postavi na posvećeno mjesto na ovom topicu kako bi se svi zauvijek mogli podsjetiti na zastrašujuće razine dubinskog nerazumijevanja materije koje se ovdje zbivaju.

Naime, sava tumači kako se o prestanku društava odlučuje na glavnim skupštinama istih.
Ja tumačim da u ovom slučaju tome nije tako već se o prestanku društava odlučuje na sudu, sudskom nagodbom koja ima snagu sudske presude. Koja će se po pravomoćnosti provesti bez obzira na to što se na skupštinama odluči, pa održale se one ili ne, nebitno.

e pa kol. idemodalje, potpuno pogrešno!

naime, ukoliko se na GS ne izglasaju odluke o usvajanju godišnjeg i konsolidiranog FI o pokriću gubitaka te ne donesu odluke o razriješnicama U i NO, izvanredna uprava neće moći proglasiti Ledo d.d. insolventnom i razvlasti postojeće dioničare prebacivanjem operativne i intelektualne imovine na novoosnovanu zrcalnu tvrtku!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Sve ove cinjenice su zapravo nevjerojatne.
Nagodba se napise na temelju jamstava koja nisu postojala u knjigama i tek kad je nagodba potpisana jamstva su ubiljezena. Cak i ovo samo je dovoljan razlog za ponovni postupak…

Nemojmo se lagati, ovi iz IU mogu sto hoce, ali ovo ce biti lekcija svim hrvatima da cemo jos par narednih generacija skladistariti po irskoj… Nagodba je toliko nepravedna da ovo svijet jos nije dosad vidio.

ok…i što se vi nepravedno oštećeni napravili povodom toga? pogledajte uljanikovce kako se njih par tisuća bori rukama i nogama za svoje!!! svaki dan na ulicama, protestiraju itd.
a todeksaši? 99% vas piskara na forumu i prijeti na forumu tužbama! ako se niste sami u stanju okupiti i izaći na ulice, zašto mislite da će to netko drugi napraviti za vas?!?

naime, ukoliko se na GS ne izglasaju odluke o usvajanju godišnjeg i konsolidiranog FI o pokriću gubitaka te ne donesu odluke o razriješnicama U i NO, izvanredna uprava neće moći proglasiti Ledo d.d. insolventnom i razvlasti postojeće dioničare prebacivanjem operativne i intelektualne imovine na novoosnovanu zrcalnu tvrtku!
[/quote]

Ovo je nevjerovatno.
Evo još jedan s dubinskim nerazumijevanjem stvari.
Pa pročitajte što piše u ad 6) 2.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/m1DY0xbItF3hWRRFhPY7hA==.pdf

Lijepo piše da društvo neće nastaviti radom prema nagodbi pred sudom dana tog broj taj.
Sudska nagodba ima snagu sudske presude i nadređena je skupštinskim odlukama.
Ne ovisi o njima nego određuje što će se i kako zbivati snagom presude, a ne odlukama skupštine. I to društva koje je naredila da se ugasi.
Skupštinske odluke su formalnost. Nepotrebna formalnost.
Kraj priče.
Ne budite smiješni i prestanite se sramotiti.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

Najbolje rješenje je da dioničari zatraže da Sud imenuje Likvidatora u skladu s člankom 371. stavak 3.
A na zahtjev 5% dioničara.
Jer to je jedini način da dioničari vide stvarno stanje stvari u kompaniji i da naprave FI koja će održati poslovanje kompanije.

Jer kažem dioničari mogu svoja prava ostvarivati isključivo na GS ili na sudu.
1. stupanje je GS a onda sud.
Većina operativnih kompanija bez obzira što su OPTEREĆENA jamstvima mogu nastaviti poslovanje bez ikakvih problema.
Kao što sam rekao za npr LEDO – Dugotrajnu imovinu prebaciti na Kratkotrajnu namjenjenu prodaji, a dijelom s dokapitalizacijom.
Naravno – za sve činidbe prema matici ( ukoliko bud nekih plaćanja ) osigurati protučinidbom od strane matice.
To je zakon prava, a ne zakon Borg skupine.

[/quote]

Ovo je nevjerovatno.

Lijepo piše da društvo neće nastaviti radom prema nagodbi pred sudom dana tog broj taj.
Ne ovisi o njima nego određuje što će se i kako zbivati snagom presude, a ne odlukama skupštine. I to društva koje je naredila da se ugasi.
Kraj priče.

[/quote]
Ako su odluke skupština samo formalnost i to posve nepotrebna formalnost ,onda se sramote oni koji ih nepotrebno sazivanju ,a ne mi koji ovdje o njima raspravljamo.

[/quote]

Ovo je nevjerovatno.

Kraj priče.

[/quote]

Kolega u pozivu na GS pise..a citamo sta pise..

Tocka VI . Donosenje odluke o pokricu gubitka ostvarenog u 2017 ( znaci odluka nije donesena ..treba je donijet i donosi se na GS.)

Tocka X . Prijedlozi odluka IP,Uprave NO uz tocku 6 do 9 ( znaci prijedlozi nekoga tko radi za manjinskog dionicara ..ili onog koji ima najveci dio )..isto nije odluceno nego treba usvojit predlozenu odluku !

Tako da citajmo ono sta pise i da je jedini “spas” da se te odluke ne donesu i prijedlozi ne usvoje. Tesko da ce biti vise glasova od Agrokora..treba radit na tome da ne bude 50% prisutnih.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close