Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sava,niste shvatili ni presudu suda u New Yorku,ali nema veze.

Ti si običan kvazi tumač iako imaš činjenice.

Dakle – što je to po U.S. Bankruptcy Code pojam Joint Administratio?
Isto vrijedi i za Joint Administration i Substantive Consolidation – zanaš li koje su razlike?

Ja jednostavno zaključujem da Joint Administration NIJE ISTO što i Izvanredna uprava je Extraordinari Admnistration pojam ne postoji u USA.

A zahtjev je treiran kao Joint Administration i to nema veze s Substantive Consolidation.
I za to je sudac dakle za takav postupak zatražio DOPUNU slučaja.

Dajte neka mi netko objasni, kako se mogu i dalje sazivati GS u roku od 10dana kada Lex Agrokor vise nije na snazi u Agrokoru?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Tko će to sve platiti?

http://www.seebiz.eu/troskovi-savjetnika-u-agrokoru-na-kraju-znatno-iznad-pola-milijarde-kuna/ar-181399/

Hoce bit dovoljno za sve gladne politicare?

Dajte neka mi netko objasni, kako se mogu i dalje sazivati GS u roku od 10dana kada Lex Agrokor vise nije na snazi u Agrokoru?

Lex je i dalje na snazi,ali postupak zvanredne uprave u Agrokoru morao je biti završen protekom 12 odnosno 15 mjeseci što se i ostvarilo prihvatom nagodbe na TS- u.
Izvanredni povjerenik i dalje je ovlašten poduzimati određene radnje u vezi s provedbom nagodbe.
Mene više zanima da li ima smisla da se dioničari Leda , Belja i drugih društava gdje Agrokor nije većinski vlasnik organiziraju i osobno ili preko punomoćnika sudjeluju na skupštini i glasaju protiv predloženih odluka.
Ili podnesu protuprijedlog o isplati dividende iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Što bi se desilo da se ne prihvate FI za 2017. godinu? Da se ne prizna gubitak koji su prikačili s osnova jamstva,?

Mali dioničari su izgubili sve svoje uloge, a neki se obogatili…ovi sa inside info tipa Intercapital su svoje dionice agrokorovih kompanija prodali na vrijeme…i jedini poslovali sa dobiti prošle godine…tržište kapitala je uništeno zajedno sa malim dioničarima koji su najproduktivniji sloj ove zemlje, mahom poduzetnici koji hrane cijelu uhljeb mašineriju…ništa strašno, dobro došli u hrvatistan!!!

Izvanredna uprava Agrokor stoji milijardu kuna

Tko će to sve platiti?

http://www.seebiz.eu/troskovi-savjetnika-u-agrokoru-na-kraju-znatno-iznad-pola-milijarde-kuna/ar-181399/

Davno sam ja to predvidio – još kada su utvrđivane tražbine – da će to ići na preko 3% + PDV!
Ako sada usporedimo troškove s utvrđenim tražbinama od 31.857.314.219,44 kuna to je itekako točno predviđeno, ali neće tu stati – bit će tu još puno više troškova jer cirkus tek kreće!

Ako to staviš u kontekst činjenice da je na nove instrumente oišlo 11 milijardi kuna, a to je bit čitave nagodbe, dakle dug u dionice, onda je trošak preko 10%! Jer sve ostalo je mogao odraditi sud, kao što i sada puno toga odrađuje.

Izvanredni povjerenik može poduzimati radnje u svezi sa provedbom nagodbe teoretski još dugo. Zamislite da Vts poništi rjesenje TS i predmet vrati na ponovni postupak? Koliko para za Iu. Ili bi tada se pokrenuo stečaj za nesolventne? A proknjižili FI i sada traže tobože odluke GS? Ovo je toliko perverzno da no comment.

Ali bez obzira na sve to, ono što se iskristaliziralo je da se ovdje radi o materijalnoj konsolidaciji i da nikakve sada odluke GS to ne mogu pokriti. Tako da sazivajte vi skupštine Gs drugovi koliko hoćete!!!
Ima više odgovora uprava ovisnih društava iz kojih se vidi da upravama nije dozvoljeno pobijati jamstva, a ionako je nagodba napravljena kao da se radi o 1 dužniku.
Zato sazivajte drugovi sada 1001 GS, nećetw nikog prevariti više s tim.

http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/odgovori-na-pitanja-dionicara-sa-glavne-skupstine-tiska-d-d/

ovdje se na pitanje broj 6 sa skupštine dioničara Jamnice može vidjeti da je pobijanje jamstava isključivo u nadležnosti IU..

Tako da kad se uzme materijalna konsolidacija kojom je vođen ovaj postupak i nagodba, ove sazive GS smatram nebitnima. Ionako je sve odlučila IU..
Čak kad bi se skupili svi dioničari iz ovisnih društava u kojima agrokor nema 50%, ništa se ne bi promijenilo, nagodba bi se provela silom.
Al ajmo vidjeti kaj će reći naš visoki trgovački sud. on neće moći ignorirati navode barem vjerovnika.

kako nije kad nagodba još nije potvrđena od strane višeg suda?

Saziva izvanredna uprava kao da je vec sve njihovo. Polako momci, nek sud presudi i kaze svoje pa krecu produzeci. Uskoro cemo vidjeti jeli imamo drzavu ili nemamo.

Čl 47 stavak 1 alineja 2 Lexa kaže da postupak IU završava provedbom nagodbe.

Ako Vts recimo ponisti rješenje o potvrdi nagodbe i vrati na ponovni postupak, IU može još trajati godinama…kolko para

New Report

Close