Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne vidim razloga za ljutnju – nisam te ničim uvrijedio ( malo možda preironično komentirao žuti tisak ).
Svaka medalja ima dvije strane – možemo usporedno pratiti i IT i IU.

Evo npr. IU se hvali da je New York Southern Bankruptcy Court priznao postupak po Chapter 15.
Ali ne navode da se postupak prijavio kao postupak proceduralne konsolidacije a nikako mateijalne.

Case Association – Joint Administration pet 3:46 PM

An order has been entered in this case directing the procedural consolidation and joint administration of the chapter 15 cases of Agrokor d.d., Agrokor Trgovina d.o.o., Belje d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d., Konzum d.d., PIK-Vinkovci d.d., Vupik d.d., and Zvijezda d.d.

Ne vidim razloga za ljutnju – nisam te ničim uvrijedio ( malo možda preironično komentirao žuti tisak ).

Evo npr. IU se hvali da je New York Southern Bankruptcy Court priznao postupak po Chapter 15.
Ali ne navode da se postupak prijavio kao postupak proceduralne konsolidacije a nikako mateijalne.

An order has been entered in this case directing the procedural consolidation and joint administration of the chapter 15 cases of Agrokor d.d., Agrokor Trgovina d.o.o., Belje d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d., Konzum d.d., PIK-Vinkovci d.d., Vupik d.d., and Zvijezda d.d.

[/quote]
Sava,niste shvatili ni presudu suda u New Yorku,ali nema veze.
Vi jednostavno ne shvacate sto se dogada od pocetka.
Ne sumnjam da cete postati da VTS “nema veze”,ako potvrdi nagodbu,zar ne?
No da ipak malo razmislite, mozda se ipak TS,VTS,IU,US ,Sudovi u New Yorku i Londonu,Dolicki,Bloomberg itd malo razumiju u “ovu materiju”ili “barem neki od njih”?
Ostao je jos pravorjek VTS,a ako on potvrdi nagodbu,mislim da je gotovo.

Šta iznad piše – jasno i glasno.

A odluku suda ako je imaš pošalji da vidimo što piđe!

To im je proslo i kod Ustavnog suda, medutim nitko jos nije objasnio kako to da je zrcaljenje procesna konsolidacija a ne materijalna…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

[/quote]
Ne sumnjam da cete postati da VTS "nema veze",ako potvrdi nagodbu,zar ne?
No da ipak malo razmislite, mozda se ipak TS,VTS,IU,US ,Sudovi u New Yorku i Londonu,Dolicki,Bloomberg itd malo razumiju u "ovu materiju"ili "barem neki od njih"?
[/quote]

Ako se razumije neka napisu odgovore na pitanja. Zasto su jamstva valjana? To je prvorazredno pitanje kao sto je vec sto puta receno.

Svi pametujete nesto a nitko konkretne argumente ne iznosi…

Nxo

Nemaju odgovora na materijalnu konsolidaciju, kao ni na ništavost ili ograničenost jamstava.

Mislim da svima koji ovo prate od početka postaje jasno da se pokušava provest pljačka pod svaku cijenu. Zato sam ziher da ovakve nezakonitosti neće proć na Vts ili ako treba na nekom međunarodnom sudištu.

Agrokor je postao perspektivna firma…

https://hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/operativna-dobit-grupe-1-1-mlrd-kuna-pocele-pripreme-za-implementaciju-nagodbe-53217

[/quote]
Ne sumnjam da cete postati da VTS "nema veze",ako potvrdi nagodbu,zar ne?
No da ipak malo razmislite, mozda se ipak TS,VTS,IU,US ,Sudovi u New Yorku i Londonu,Dolicki,Bloomberg itd malo razumiju u "ovu materiju"ili "barem neki od njih"?
[/quote]

Ako se razumije neka napisu odgovore na pitanja. Zasto su jamstva valjana? To je prvorazredno pitanje kao sto je vec sto puta receno.

Svi pametujete nesto a nitko konkretne argumente ne iznosi…
[/quote]
VTS ce Vam sve jos jednom objasniti kada donese presudu,kao sto je sutkinja TS takoder sve obrazlozila u svom pravorijeku.Nakon presude VTS-a nagodba postaje pravomocna.
Do pravomocnosti ,postoji bar neka nada da se nesto moze promijeniti.
Nitko osim suda Vam ne moze dati tocnije odgovore i on je jedini ovlasten utvrdivati sto je sukladno zakonu,a sto nije.Piskaranja po forumima nemaju nikakvog znacaja.Sud sudi po zakonu.

Agrokor je i prije bio perspektivna firma, ali mi smo manjinski dioničari povezanih društava Agrokora, a ne dioničari Agrokora, pa si fulao temu.

Kaže kolega Bisakovi da odluka VTS ne ovisi o političkoj situaciji u državi?! Ovo mi zvuči kao parodija, zamislite u Hrvatskoj je pravosuđe neovisno i neovisno donosi odluke.
Mogu reći samo da ova izjava nije žalosna, bila bi smiješna i podsjeća na onu sa izbora za miss, “Mir u svijetu i spasimo dupine”.

Sporovi ce se po sudovima nastavit i nakon odluke VTS-a. A vidjet cete kad Plenkovica izbace iz HDZ-a kako ce sudovi, ali i druge institucije radit.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Sporovi ce se po sudovima nastavit i nakon odluke VTS-a. A vidjet cete kad Plenkovica izbace iz HDZ-a kako ce sudovi, ali i druge institucije radit.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

New Report

Close