Svi koji su vodili nagodbu su brutalno zaradili, koliko prosječan Hrvat neće u 10 generacija. Koliko je para isisano iz Agrokora ? Fiktivno su ga uništili kad su sve obveze postavili tako da dospijevaju na jedan dan što nijedna firma na ZSE ne bi mogla isplatiti.
Zato i jeste dug na koncu 2017. veći od duga na koncu 2016. godine kako na Agrokoru tako i na npr. Konzumu.
I to se mjeri u milijardama kuna iako je po logici stvari dug trebao biti smanjen bez obzira na novo zaduženje po SPFA.
Nravno da bi sve zamračili Agrokor ne objavljuje KONSOLIDIRANA financijska izvješća iako je to DUŽAN objaviti.
I naravno ne postavlja se pitanje GDJE je završila DOBIT operativnih kompanija za 2016. i 2017. godinu jer su kjlučne kompanije i 2016. godine ostvarivale dobit.
TODORIĆ ZA SADA USPIO IZBJEĆI IZRUČENJE HRVATSKOJ, ODLUKA ODGOĐENA DO 15. 10.! Sudac odlučio: Pravni tim osnivača Agrokora dobio dodatno vrijeme
Vaš link …[/url]
Teška vremena za Borg hobotnicu slijede?
Ono što bi svi trebali naučiti od jedne države s dubokom demokracijom su zaštita temeljnih ljudskih prava i sloboda – Todorić u Engleskoj ima pristup sudu a u HR ga čeka Remetinec!
Za razliku od HR u kojoj manjinskim dioničarima nije dopušten pristup sudu – niti preko Uprava operativnih kompanija koje su ISKLJUČIVO provodile naloge IU, a isto tako Dolički predlaže da se učini s žalbom Udruge!
Naočigled sudstva, javnosti……krše se temeljna ljudska prava i sloboda pristupa sudu.
Sava
Ima on i ovdje pristup sudu, ali je pobjegao od njega. A Remetinec je zbog vise procesnih razloga.
Manjinski pak dionicari nemaju pristup sudu u onom postupku u kojem nisu stranka. Slobodni su pokrenuti svoj postupak u kojem ce biti tuzitelji.
Kako te nije sramota?
Ne ulazim u rasprave više ovdje ali se otvoreno pitam: Zašto nema financijskih izvješća za prvo polugodište 2018 godine. Zašto se to krije a toliko je ljudi angažirano oko izrade i beru debele pare? To je glavno pitanje? Zašto se to skriva?
Grupa Borg Andreja Plenkovica objavila nam je rat do istrebljenja. Potrebno ih je prijavljivati stranim institucijama i ako je moguce stranim medijima.
Sava
Ima on i ovdje pristup sudu, ali je pobjegao od njega. A Remetinec je zbog vise procesnih razloga.
Manjinski pak dionicari nemaju pristup sudu u onom postupku u kojem nisu stranka. Slobodni su pokrenuti svoj postupak u kojem ce biti tuzitelji.
Kako te nije sramota?
a) manjinski dioničari nisu potpisali Zahtjev za uvođenje IU
b) manjinski dioničari nisu sudjelovali u pripremi nagodbe
c) manjinski dioničari nisu svoja upravljačka prava ostvarivali preko statutarnim i zakonitih ogana kompanija
d) ovo c ispred im je onemogućila IU
e) suprotno Stečajnom zadonu dio o Stečajnom planu IU nije dopustila Udruzi sudjelovanje na izglasavanju Nagodbe
f) Dolički traži odbacivanje žalbe Udruge
Dakle – gdje je tu pristup sudu kao jedno od temeljnih ljudskih prava i sloboda?
Dakle, nakon što sam konačno uspio naći malo vremena za pročitati odgovor na žalbu, fascinantno mi je kako Dolićki nadasve selektivno bira članke SZ, Lex Agrokora, Ustava, odluke US, te ih primjenjuje na izuzetno nestrukturiran način, dakle, kad mu odgovara SZ, onda citira SZ, međutim kad mu ne odgovara, onda primjenjuje Lex…
Najbolji mi je dio gdje objašnjava zašto su kompanije “neodržive”, te da jamče svojim cijelokupnim kapitalom, a pri tome nisu poštivana prava iz ugovora o zajmu, te da postoji ograničenje do temeljnog kapitala…
Zapravo, najbolje mi je objašnjenje oko zrcaljenja, Lex citiram:
(5) Nagodbom se, među ostalim, može:
– prenijeti dio ili sva imovina dužnika na jednu ili više već postojećih osoba ili osoba koje će tek biti osnovane, uz isključenje primjene općeg pravila o pristupanju dugu u slučaju preuzimanja neke imovinske cjeline iz zakona kojim se uređuju obvezni odnosi i o dužnosti davanja izjave o nepostojanju dugovanja iz zakona kojim se uređuje postupak u sudskom registru
Dakle, Agrokor može samo svoju imovinu zrcaliti, ne i tuđu…
Dakle, nakon što sam konačno uspio naći malo vremena za pročitati odgovor na žalbu, fascinantno mi je kako Dolićki nadasve selektivno bira članke SZ, Lex Agrokora, Ustava, odluke US, te ih primjenjuje na izuzetno nestrukturiran način, dakle, kad mu odgovara SZ, onda citira SZ, međutim kad mu ne odgovara, onda primjenjuje Lex…
Najbolji mi je dio gdje objašnjava zašto su kompanije "neodržive", te da jamče svojim cijelokupnim kapitalom, a pri tome nisu poštivana prava iz ugovora o zajmu, te da postoji ograničenje do temeljnog kapitala…
Zapravo, najbolje mi je objašnjenje oko zrcaljenja, Lex citiram:
(5) Nagodbom se, među ostalim, može:
– prenijeti dio ili sva imovina dužnika na jednu ili više već postojećih osoba ili osoba koje će tek biti osnovane, uz isključenje primjene općeg pravila o pristupanju dugu u slučaju preuzimanja neke imovinske cjeline iz zakona kojim se uređuju obvezni odnosi i o dužnosti davanja izjave o nepostojanju dugovanja iz zakona kojim se uređuje postupak u sudskom registru
Dakle, Agrokor može samo svoju imovinu zrcaliti, ne i tuđu…
Upravo tako. Prema Lexu dužnik je samo vladajuće društvo ,a to je Agrokor d.d.
Ledo, Jamnica, Belje, Zvijezda……. samo su ovisna društva i nemaju status dužnika.
Ipak se zbog ovisnosti o dužniku i nad njima može provoditi postupak izvanredne uprave.
Kako u svakom stečajnom postupku postoji dužnik i vjerovnici,ovaj postupak je svijetski raritet jer u njemu sudjeluju priljepci,a oni nisu predviđeni niti zaštićeni nii jednim zakonom.
Na kraju ispada da je Dolicki najvise sam sebe pokopao. Iskreno ocekivao sam neku bolju zavrzlamu. Bolje da su Savoricu dali da ovo napise.