Inače me nervira što Udrugu predstavlja grupica ljudi, umjesto da nam dozvole da i mi koji smo zainteresirani se možemo uključiti u rad Udruge, svatko koliko može i zna. Ovako Udruga radi veliki posao ali je zatvorena i mislim da tu radi grešku. Ne može par ljudi kolko god bili pametni odlučivat za tisuće.
Udruga ne radi ništa konkretno osim što piskara kao i mi.
Ja sam očekivao da će se okrenuti prema operativnim kompanijama i staviti pod nadzor ponašanje uprava a ako je njihovo postupanje štetno onda pokrenuti kaznene postupke.
Naime imamo Rješenje Ustavnog suda u kojemu se tvrdi da niti jedno pravo dioničara ne smije biti povrijeđeno pa se onda ja opravdano pitam koliko je to puta Udruga u skladu s člankom 1157. Zakona o obveznim odnosima uputila Zahtjeva prema operativnim kompanijama.
Odgovor: NITI JEDAN!
( Protiv zahtjeva imatelja vrijednosnog papira izdavatelj može istaknuti samo prigovore koji se tiču izdavanja papira, kao što je krivotvorenje; zatim prigovore koji proizlaze iz sadržaja papira, kao što su rokovi ili uvjeti; napokon, prigovore koje ima prema samom imatelju papira, kao što su prijeboj, nedostatak zakonom propisanog postupka za stjecanje vrijednosnog papira i odsutnost ovlaštenja.)
Plenkovic danas vidno nervozan.
Jedini komentar je da nema komentara.
Ipak pljacka nece proci samo tako.
A zna se gdje lopovi moraju zavrsiti….
Plenković kao vrsan pravnik zna da sva korespodencija iz Afere Hotmail iako ne zadovoljava sve kriterije koji se odnose na ugovor u biti jeste Ugovor izmešu Vlade RH i Borg skupine koja se kasnije namlatila love i love, a za nikakav posao.
Prema ćlanku 292. Zakona o obveznim odnosima: Zahtjev pisanog oblika ispunjen je ako strane razmijene pisma ili se sporazume pomoću drugog sredstva koje omogućuje da se sa sigurnošću utvrde sadržaj i identitet davatelja izjave.[/u]
a u članku Članak 294. Ugovor za čije se sklapanje zahtijeva pisani oblik smatra se valjanim iako nije sklopljen u tom obliku ako su ugovorne strane ispunile, u cijelosti ili u pretežitom dijelu, obveze koje iz njega nastaju, osim ako iz cilja radi kojega je oblik propisan očito ne proizlazi što drugo.
Tu jednostavno nema dileme: Vlada = Borg!
Kakve će biti posljedice?
..zanimljiva pitanja su postavljanja na GS Kraša – http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/purko-na-gs-krasa/ [dionicari-agrokora.hr]
Nisam znao da je Ramljak imao angažman u Krašu, pa dokle seže ova koruptivna hobotnica. A Vidakovićka glasala za Roll Up od preko milijardu eura nakon 10-minutnog čitanja dokumenta na engleskom jeziku, kojeg ne poznaje kako se isčitava iz daljnjih pitanja.
Strašno !!
Udruga ne radi ništa konkretno osim što piskara kao i mi.
Kako to možeš reći kad su poslali žalbu u ime svih malih dioničara VTS-u ? Pa napravili su više samim ovim nego svi mi na forumu.
Ledica
Slažem se. No možda se iznenadimo oko Vts? Mene su učili da odluka mora biti obrazložena i da se mora odlučiti o navodima žalitelja, a puuno je navoda i to neoborivih, pa me strašno zanima odluka Vts.
Noviulagac
Ma ne napadam Udrugu, dapače zahvalan sam joj i želio bi da se više otvori, jer neće nitko osim mene samog, odraditi posao umjesto mene.
Sava
Dijelim nestrpljenje, ali mislim da se čeka odluka Vts. Mogući su happyendi..
Slažem se da je moguće tužiti uprave, ali pročitao sam jednom prilikom na pitanje dioničara upravi? zašto ne pobijate jamstva. Odgovor, ne da IU! Tako da su nam.uprave manji posao…a to što su odbile knjižit jamstva sve do kraja, samo je još jedna potvrda da je sve vođeno temeljem Lexa.Nacionalizacija..
VTS najvjerojatnije neće žalbu Udruge niti razmatrati već će je kao nedopuštenu odbaciti s obrazloženjenjem da ju je podnijela neovlaštena osoba.
Ali jostaje još preostalih 80 žalbi sa identičnim žalbenim razlozima koje će VTS morati razmotriti i o njima donijeti odluku.
Plenkovic danas vidno nervozan.
Jedini komentar je da nema komentara.
Ipak pljacka nece proci samo tako.
A zna se gdje lopovi moraju zavrsiti….
Plenković kao vrsan pravnik zna da sva korespodencija iz Afere Hotmail iako ne zadovoljava sve kriterije koji se odnose na ugovor u biti jeste Ugovor izmešu Vlade RH i Borg skupine koja se kasnije namlatila love i love, a za nikakav posao.
Prema ćlanku 292. Zakona o obveznim odnosima: Zahtjev pisanog oblika ispunjen je ako strane razmijene pisma ili se sporazume pomoću drugog sredstva koje omogućuje da se sa sigurnošću utvrde sadržaj i identitet davatelja izjave.[/u]
a u članku Članak 294. Ugovor za čije se sklapanje zahtijeva pisani oblik smatra se valjanim iako nije sklopljen u tom obliku ako su ugovorne strane ispunile, u cijelosti ili u pretežitom dijelu, obveze koje iz njega nastaju, osim ako iz cilja radi kojega je oblik propisan očito ne proizlazi što drugo.
Tu jednostavno nema dileme: Vlada = Borg!
Kakve će biti posljedice?
[/quote]
Ako je Vlada=Borg, onda je glavni Borg Andrej Plenkovic. Zasto ne podnosi ostavku? Zasto mu to u HDZ-u toleriraju?
Marica nas sve zajebava. Al nije ona problem, problem su glavni borgovi koji su to sve osmislili i koji su izvukli više od 500 milijuna kuna, a prodaju priču o spašavanju Agrokora.
Ono što mene zanima je odgovornost samog Kraša d.d. i eventualna naplata odštete od tog dioničkog društva. Kraš je solventan i likvidan tako da ćemo se bez problema moći naplatiti, a ako uspijemo u tužbama, zašto ne samo promijeniti vlasničku strukturu, odnosno postojeće dioničara obavijestiti da su insolventni (znači da su izgubili sve) i da su novi vlasnici dioničari (bivši) Leda, Jamnica, Belja, Vupika…
Osnujemo firmu ili neki drugi oblik pravne osobe i tu stavljmo imovinu koju naplatimo od onih koji su nam napravili štetu. 100% vlasništva Kraša d.d. bi nam baš sjelo.
Sa 01.01. sastavnice Agrokora osnivaju nove firme tj. dionička društva "bez dugova".
Oteto prokleto !! Ništa još nije rješeno !