Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Priča oko Agrokora ima novi neugodan nastavak; dvije banke sad tvrde da se manipuliralo glasanjem o nagodbi

https://www.telegram.hr/price/prica-oko-agrokora-dobila-je-novi-neugodan-nastavak-dvije-banke-sad-tvrde-da-se-manipuliralo-glasanjem-o-nagodbi/

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Da odgovorim na prošlo pitanje o sebi – ne nisam pravni stručnjak !
Ali tu i moje dijete iz osnovne škole vidi ono sto vi svi “ pravni stručnjaci “ ne želite vidjeti ,a to je da ovo sve nije po zakonu i da se trenutno dešava najveća pljačka od 90 tih!
I ako ovo prođe , vise ništa nije sigurno i sve ovo će se ponoviti i sa HEP om, i sa svim onim sto vrijedi u ovoj “našoj “ a uskoro njihovoj Hrvatskoj !
Svi vi koji zagovarate ovo ravno je veleizdaji hrvatskog naroda i ako ovo prođe na VTS , onda će se vidjeti da smo Hrvatsku već izgubili
Ja ne želim vjerovati u to i nije pitanje da li ćemo tužiti ili ne ! Nego je pitanje da li će nas na to natjerati !
Ja još uvijek vjerujem u VTS i nadam se da nije podlegao pritiscima borgovaca i ostalih “ moćnika “

Priča oko Agrokora ima novi neugodan nastavak; dvije banke sad tvrde da se manipuliralo glasanjem o nagodbi

https://www.telegram.hr/price/prica-oko-agrokora-dobila-je-novi-neugodan-nastavak-dvije-banke-sad-tvrde-da-se-manipuliralo-glasanjem-o-nagodbi/

Savjesnost i Poštenje – Gdje je to nestalo i ZAŠTO se preko toga prelazi evo skoro pa 2 godine?
Od početka se krši to temeljno načelo iz obveznih odnosa koje je uneseno i u Zakon o obveznim odnosima ( U zasnivanju obveznih odnosa i ostvarivanju prava i obveza iz tih odnosa sudionici su dužni pridržavati se načela savjesnosti i poštenja ).
Pa kada sve sumiramo nije bilo dana da nešto iz Postupa nije kolidiralo s Savjesti i Poštenjem ključnih dionika. Jasno da oni NEMAJU ni Savjesti ni Poštenja ali ZAŠTO sud nije postupio u skladu s Zakonom u situacijama kada je bilo očigledno kršenje načela Savjesti i Poštenja?

Bez obzira na sve činjenica je da je Nagodba NIŠTETNA u svim dijelovima koji su suprotni načelu savjesnosti i poštenja, i koji prouzroče očiglednu neravnopravnost u pravima i obvezama strana na štetu suugovaratelja sastavljača ili ugrožavaju postizanje svrhe sklopljenog ugovora, čak i ako su opći uvjeti koji ih sadrže odobreni od nadležnog tijela.

Plenkovic danas vidno nervozan.
Jedini komentar je da nema komentara.
Ipak pljacka nece proci samo tako.
A zna se gdje lopovi moraju zavrsiti….

Kao što sam rekao radi se o potkapacitiranim koko.rima koji nisu sposobni ni prebrojati glasove kako treba. Postavlja se pitanje da li su uopće imali 2/3 većinu, Vts bi mogao reći da bi nagodba ionako bila izglasana, ali onda Vts mora točno znati u kojem je postotku glasovano pro et contra nagodbe. Mislim da Vts si neće dozvoliti da glumi brojača glasova..

Btw Adiko i Raiffaisen bank su velike banke koje imaju i novaca i vremena se potužiti na inozemnim sudovima ukoliko ovi naši domaći ne drže do vlastitih zakona..

@Jordi
Slazem se u dijelu da se radi o nesposobnjakovicima, medutim ne radi se o tome da nisu znali prebrojat glasove. Takvi tudumi nisu. Jako su oni dobro znali koliko ce im tko glasova dati i da ce jos taj dio odraditi kao i sve do tada u svezi Agrokora. Na jednom forumu sam vidio da nrtko komentira kako je sve to divno i krasno sto jr udruga napisalai predala sudu, medutim da ce ta zalba biti odmah odbijena jer je za to udruga morala skupiti punomoci od svakog clana pojedinacno, odn da je prituzbu morao podnijeti svaki dionicar posebno? Da li netko zna kako stoje stvari po tom pitanju? Pa zar udruga nema i svojih pravnika koji su tog trebali biti svjesni? Hvala na odgovorima.

@Joda

To je veliko pitanje da li Udruga ima aktivnu legitimaciju podnositi Vts žalbu u ime svojih članova, ali obzirom da u ovom postupku ništa nije uobičajeno, mislim da bi bilo mudro od Vts da se očituje na takvu našu žalbu. I Vts mora biti svijestan da ako nas i oni izignoriraju, da to drugi građanski sudovi koji budu odlučivali o tužbama za naknade štete neće moći i da kao u ovom postupku najviši sud treba štititi RH od nje same i onih koji su trenutno na vlasti, te da će danas sutra netko morati plačati mlr kn ili eura za štetu. Hoće li to plačati država radi Lexa i Iu kakvih nema nigdje? Zato neka Vts dobro razmisli šta radi.

Inače me nervira što Udrugu predstavlja grupica ljudi, umjesto da nam dozvole da i mi koji smo zainteresirani se možemo uključiti u rad Udruge, svatko koliko može i zna. Ovako Udruga radi veliki posao ali je zatvorena i mislim da tu radi grešku. Ne može par ljudi kolko god bili pametni odlučivat za tisuće.

Polako s napadima na udrugu.
Rade odlican posao.
Ionako je ovo sve samo priprema za medunarodne sudove

..zanimljiva pitanja su postavljanja na GS Kraša – http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/purko-na-gs-krasa/ [dionicari-agrokora.hr]

Auuuuu.
Jedva cekam odgovore!
Vidakovicka itekako mora odgovarati!

Postupci na TS i VTS vode se po pravilima Zakona o parničnom postupku.
Članak 77. Zakona o parničnom postupku:
” Stranka u postupku može biti svaka fizička i pravna osoba.
Posebnim propisima određuje se tko može biti stranka u postupku osim fizičkih i pravnih osoba.
Parnični sud može, iznimno, s pravnim učinkom u određenoj parnici, priznati svojstvo stranke i onim oblicima udruživanja koji nemaju stranačku sposobnost prema odredbama st. 1. i 2. ovog članka ako utvrdi da, s obzirom na predmet spora, u suštini udovoljavaju bitnim uvjetima za stjecanje stranačke sposobnosti, a osobito ako raspolažu imovinom na kojoj se može provesti ovrha.
Protiv rješenja iz st. 3 . ovog članka kojim se priznaje svojstvo stranke u parnici nije dopuštena posebna žalba. ”
Dakle, sve je na dispoziciji suda, a s obzirom na to kako se sud postavio u dosadašnjem tijeku postupka , šanse su minimalne ili nikakve.
Ali to nije ni važno, bitno je da se Udruga angažirala , da se probije medijska blokada, da se javnost upozna s činjenicom da ti mali dioničari i nisu tako mali i beznačajni , da te milijarde kuna koje su nestale iz njihovih džepova nisu sitniš itd.
A sporove će dioničare ionako voditi i pravdu potražiti u nekim drugim postupcima .

New Report

Close