Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ukoliko je Visoki trgovački sud ozbiljan, itekako bi trebao uvažiti žalbu manjinskih dioničara. Prema Lexu možda nismo stranka u postupku, ali vidjeli smo da dužnika ne zastupa niti IU, niti uprave društava jer im IU to nije dozvolila prema Lexu.
Pa bi onda barem Vts trebao brinuti o nepoštivanju zakona.
Ako je pametan, trebao bi tražiti i mišljenje Europskog suda o usklađenosti Lexa sa pravnom stečevinom, ako ne želi da nastane pravni kaos kada dođu odluke europskih sudova u korist dioničara i oštećenih vjerovnika.

Neka se Vts zapita tko će platiti mlr kn tužbi za naknadu štete sa kamatama. Država? Vjerovnici?

Dosta ste nas izignorirali, ali razmišljate o posljedicama ove političke pljačke.

oprosti, ali jesi li ti pravni stručnjak za trgovačko pravo pa znaš što jest, a što nije po zakonu?

Što ti nije jasno ?

13.04.2017. na tribini Ramljak rekao da su jamstva nezakonita, ali ih nastavlja provoditi. Iznad vrijednosti kapitala, donešena van odluka glavnih skuština, a po zakonu su sindicirana jamstva ograničena.

Je li ti nije jasno da je nelogično da jedino u Hrvatskoj dioničari gube sve ?
Je li ti nije jasno pogodovanje određenim vjerovnicima ?

Tebi nije ni sumnjivo nekoliko tajnih sastanaka s Ivicom, niti to što je on jedini dioničar koji je potpisao Lex koji vrijedi za sve dioničare.

Tebi nije ni sumnjivo što Knighthead zarađuje nekoliko puta u 15 dana na junk obveznicama. Nije to sumnjivo ?

Je li ti nije jasno da prvostupanjski sud broji glasove koji su osporeni ?

Nije ti ni čudno da Peruško mijenja sve članove uprava ? Afera Hotmail ti je isto zakonita ?

Ma znaš šta…

http://hr.n1info.com/a327397/Vijesti/Pogledajte-zalbu-manjinskih-dionicara-na-nagodbu-u-Agrokoru.html

Pročitao je cijelu! lijepo objašnjeno.

Kad god se prica o Agrokoru, pusta se snimka skidanja znaka s tornja.
Svi znamo zasto je Ramo to naredio.
Zna netko dali je netko usao u toranj ili je prazan?

Zagrebačka burza sprema veliko ‘čišćenje’

ZSE sprema veliku cistku. Kakav smo mi jadan narod s HDZ-om na celu…
Sami smo sebi najgori.

Zagrebačka burza sprema veliko ‘čišćenje’

ZSE sprema veliku cistku. Kakav smo mi jadan narod s HDZ-om na celu…
Sami smo sebi najgori.

Po pročitanom se da uočiti da namjeravaju prvo počistiti Agrokorove izvedenice. Mislim da su samo zbog toga i skrojili ovaj zakon. Nek bude sve po zakonu koji su pisali oni iznad zakona!

Da, slažem se, žele počistiti todeks sa zse krajem ove godine, zato i donose ove mjere:

“mi ćemo kod sljedećih nadzora krajem ove godine kao krajnju mjeru donijeti i odluku o isključenju za one izdavatelje koji se ne pridržavaju obveza”

“Posljednje takve opomene izrečene su 13. kolovoza, a na popisu su se našli Dalma, Pounje, Tankerkomerc, Imunološki zavod, Jadran Film te kompanije iz sastava Agrokora – Vupik, Žitnjak, Jamnica, Zvijezda, Belje, Ledo i PIK Vinkovci.”

A cak je najgore cinjenica da kao zele ih pocistiti zbog ne izdavanja financijskih izvjestaja na vrijeme, a ne zbog toga da su firme fiktivno insolventne. Koji cirkus, ne mogu da vjerujem…

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA
Vlasniku Žito grupe Marku Pipuniću odšteta od 38,4 milijuna kuna

Baš čudno što je država izgubila spor, još jedan u nizu…

A gdje su pare?

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/iz-hrvatske-sam-otisao-s-20-000-kuna-vracam-se-nazad-vrlo-brzo-foto-20180830

Daleko od toga da Todorici niau super zivjeli od Agrokora.
Ipak, postavlja se pitanje kako su iz tog opljackanog i unistenog koncerna ovi kasnije izvukli tolike novce?

Što se događa u Hrvatskoj?!

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2020254

New Report

Close