Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je vjerojatno najveca izdaja u hrvatskoj povijesti. Toliko je ocigledno da je i Perusko asimiliran i da radi za banke. Roll op nisu osporavali jer su potpisali ugovor koji vjerojatno nisu ni procitali ali svi zaboravljaju da je ugovor nevaljan ako nije i legalan. Nemozes ti napravit ugovor s nekim da ce netko nekoga opljacakat ili ubiti i poslije ga tuziti jer nije to napravio. Pa hej, to iz pocetka nije dopusteno. Jos malo i ovo ce svima biti jasno…

Roll-up ugovor Ramljak sigurno nije pročitao jer je to priznao javno na sjednici Povjerenstva za Agrokor održanoj u Saboru.
Ne sjećam se više kako je bilo formulirano pitanje i tko ga je postavio, ali se dobro sjećam Ramljakovog skandaloznog odgovora koji je glasio otprilike ovako: ” Ne znam za to ,pa tko bi pročitao cijeli ugovor od 170 stranica. ” Ta Ramljakova nevjerojatna izjava prošla je ispod radara i nitko se nije pitao, pa čak ni novinari kako je moguće potpisati tako važan ugovor a da ga detaljno ne prostudiraš riječ po riječ, a kamoli da ga ni ne pročitaš. Pa čime se Ramljak tada bavio da nije imao vremena za proučiti roll- up?

Ovo je vjerojatno najveca izdaja u hrvatskoj povijesti. Toliko je ocigledno da je i Perusko asimiliran i da radi za banke. Roll op nisu osporavali jer su potpisali ugovor koji vjerojatno nisu ni procitali ali svi zaboravljaju da je ugovor nevaljan ako nije i legalan. Nemozes ti napravit ugovor s nekim da ce netko nekoga opljacakat ili ubiti i poslije ga tuziti jer nije to napravio. Pa hej, to iz pocetka nije dopusteno. Jos malo i ovo ce svima biti jasno…

Roll-up ugovor Ramljak sigurno nije pročitao jer je to priznao javno na sjednici Povjerenstva za Agrokor održanoj u Saboru.
Ne sjećam se više kako je bilo formulirano pitanje i tko ga je postavio, ali se dobro sjećam Ramljakovog skandaloznog odgovora koji je glasio otprilike ovako: " Ne znam za to ,pa tko bi pročitao cijeli ugovor od 170 stranica. " Ta Ramljakova nevjerojatna izjava prošla je ispod radara i nitko se nije pitao, pa čak ni novinari kako je moguće potpisati tako važan ugovor a da ga detaljno ne prostudiraš riječ po riječ, a kamoli da ga ni ne pročitaš. Pa čime se Ramljak tada bavio da nije imao vremena za proučiti roll- up?
[/quote]

Prosto nevjerojatno, ako netko ima video snimku sa telke nek stavi na youtube pa da se svi uvjere. Mada u vrijeme kada je potpisan nitko nije ni mogao slutiti da su jamstva nevaljana. Cak je i Dalicka rekla kad joj je todoric kazao da je imao dobre odvjetnike i da to nista ne vrijedi a da su banke ipak prihvatile a da je todoric odvojen od stvarnosti. Sad je pitanje je li Dalicka ovo zakljucila nesmotrenoscu ili su ona i Borgovci ciljali na izvlacenje sto vise novaca tj. ako banke vise ukradu dionicarima i njima ce ostati vise za napunit dzepove.

Zbog afere Hotmail kreće postupak protiv Marića, Plenkovića i Božinovića…..https://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-afere-hotmail-krece-postupak-protiv-marica-plenkovica-i-bozinovica/2020106.aspx

drukeri na ignore: bisakovi, serislav,, neumoran, https://www.youtube.com/watch?v=VKlf7Llcl5U&list=LLzzxP81UKsk5js-Yy0dtuHw&index=79

Ne sjećam se više kako je bilo formulirano pitanje i tko ga je postavio, ali se dobro sjećam Ramljakovog skandaloznog odgovora koji je glasio otprilike ovako: " Ne znam za to ,pa tko bi pročitao cijeli ugovor od 170 stranica. " Ta Ramljakova nevjerojatna izjava prošla je ispod radara i nitko se nije pitao, pa čak ni novinari kako je moguće potpisati tako važan ugovor a da ga detaljno ne prostudiraš riječ po riječ, a kamoli da ga ni ne pročitaš. Pa čime se Ramljak tada bavio da nije imao vremena za proučiti roll- up?
[/quote]

Prosto nevjerojatno, ako netko ima video snimku sa telke nek stavi na youtube pa da se svi uvjere. Mada u vrijeme kada je potpisan nitko nije ni mogao slutiti da su jamstva nevaljana. Cak je i Dalicka rekla kad joj je todoric kazao da je imao dobre odvjetnike i da to nista ne vrijedi a da su banke ipak prihvatile a da je todoric odvojen od stvarnosti. Sad je pitanje je li Dalicka ovo zakljucila nesmotrenoscu ili su ona i Borgovci ciljali na izvlacenje sto vise novaca tj. ako banke vise ukradu dionicarima i njima ce ostati vise za napunit dzepove.
[/quote]
Izgleda da političari kada su izglasavali Lex Agrokor isto nisu pročitali taj zakon već je “netko iz mase” rekao kako je to “dobar zakon” koji će kao spasiti radnike i dobavljače.

Rezultat je bio taj da NITI JEDNA operativna kompanija NIJE knjizila u bilanci PRIJE nagodbe jamstva kao dug. Samo naivci mogu misliti da su uprave i NO-i sami od sebe promijenili misljenje.

Nije točno – sva jamstva su knjižena prije potvrđivanja Nagodbe.
No formula po kojoj su podjeljena između Jamaca nije mi poznata.
Ostaje nejasno što će biti s regresnim pravima po knjiženim Jamstvima. To je trebalo biti sve detaljno navedeno u Bilješkama jer to traže HSFI i MRSovi a nije navedeno.
Tako da nitko u stvari ne zna što i kako s tim. Sve Uprave su prijavile regresne zahtjeve i nitko pa ni Povjeenik to nije osporio.

@sava

Koliko god se trudio, nisam uspio naci niti jedan FI koji bi tebi dao za pravo. Ne postoji FI objavljen PRIJE izglasavanja nagodbe u kojem su jamstva knjizena kao dug.

Ako imas neki link koji me demantira, bio bih zahvalan da ga stavis!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

@sava

Slažem se sa Zvrcom, koliko je meni poznato jamstva su uprave proknjižile tek nakon potvrde nagodbe, jer mislim da bi nakon toga temeljem Lexa ionako jamstva tada proknjižili.
Nije logično da su jamstva odbijali proknjižit cijelo vrijeme a onda ih iznenada prije nagodbe proknjižit i preuzet odgovornost za sebe.

@sava

Koliko god se trudio, nisam uspio naci niti jedan FI koji bi tebi dao za pravo. Ne postoji FI objavljen PRIJE izglasavanja nagodbe u kojem su jamstva knjizena kao dug.

FI se objavljuju do zadnjeg dana kojeg izvješće obuhvaća, a nagodbu je sud prihvatio u 7. mjesecu pa je to događaj nakon izvješća?

@sava

Slažem se sa Zvrcom, koliko je meni poznato jamstva su uprave proknjižile tek nakon potvrde nagodbe, jer mislim da bi nakon toga temeljem Lexa ionako jamstva tada proknjižili.
Nije logično da su jamstva odbijali proknjižit cijelo vrijeme a onda ih iznenada prije nagodbe proknjižit i preuzet odgovornost za sebe.

Uprave nisu objavljivale izvješća, a kada su objavili izvješće za 1. kvartal bez obzira što je to bilo nakon što je sud prihvatio nagodbu, nagodba je događaj nakon 1. kvartala.
A jamstva su dospjela skupa s glavnom tražbinom.
Kako će to izgledati moći će se vidjeti tek u 3. kvartalu?

“Što se mene tiče, iz onoga što sam vidio glede ministra Marića, mislim da tu apsolutno nikakvog sukoba interesa nije bilo, niti je on napravio bilo što što bi se moglo po bilo kojoj logici podvesti pod sukob interesa”, poručio je.

Naveo je kako je riječ tek o recikliranju dokumenata na temelju kojih je Državno odvjetništvo već odbacilo prijave, i to one koje su podnijele političke stranke. “Povjerenstvo radi na temelju pritužbi političkih stranaka, znamo da je riječ o političkoj utakmici”, kazao je Plenković.

@sava

FI se objavljuju do zadnjeg dana kojeg izvješće obuhvaća, a nagodbu je sud prihvatio u 7. mjesecu pa je to događaj nakon izvješća?
[/quote]

Sava,
Fulao si sve ovaj put

"Što se mene tiče, iz onoga što sam vidio glede ministra Marića, mislim da tu apsolutno nikakvog sukoba interesa nije bilo, niti je on napravio bilo što što bi se moglo po bilo kojoj logici podvesti pod sukob interesa", poručio je.

Naveo je kako je riječ tek o recikliranju dokumenata na temelju kojih je Državno odvjetništvo već odbacilo prijave, i to one koje su podnijele političke stranke. "Povjerenstvo radi na temelju pritužbi političkih stranaka, znamo da je riječ o političkoj utakmici", kazao je Plenković.

Kad se poslusa Plenkovica kako sve relativizira u vezi Marica covjek mu i povjeruje. Mada svi zaboravljaju da i je Plenkovic od pocetka upleten. Iako ne bih rekao da je korumpiran, nespospoban je i doveo je do masovne pljacke hrvatskog vlasnistva od strane banaka i svojih suradnika.

Sto je najgore od svega, Ramljak se umjesto propisa drzao narodne logike (dionice su rizicne pa mozes izgubiti sve) i vjerojatno su ga banke izmanipulirale. Ali sad je vec vrag odnio salu, VTS bi trebao pokazati muda i zaustaviti ovo ludilo ako ova drzava zeli imati ikakav napredak.

New Report

Close