bitno da oni nama ne unište Konzuma, da raja puna love od isplate po Antišinoj cijeni, može kupovati svježe, domaće, sada i ubuduće, jer to im jamči poljoministar i PPV Tolušić
Prilikom glasovanja o Nagodbi, vjerovnici neće biti raspoređeni u skupine, i to iz razloga što izvanredna uprava, tijekom 15 (petnaest) mjeseci trajanja postupka, nije našla shodnim, na zakonom propisani način, razvrstati vjerovnike u skupine, te, posljedično, omogućiti vjerovnicima da izaberu svoje, legitimne predstavnike, koji bi tvorili stalno Vjerovničko vijeće.
Ovakvo postupanje Izvanredne uprave ukazuje na očitu zlouporabu, s ciljem da, putem Privremenog vjerovničkog vijeća, manipulira postupanjem vjerovnika i provede model „restrukturiranja“ koji je esencijalno suprotan ciljevima zbog kojeg je donesen Zakon o postupku izvanredne uprave.
Kolega Vidaković, u RH kapitala jednostavno nema niti ga je ikad bilo u vidu slobodnih kapitala koji bi bio raspoloživ za razvoj. Ono malo što je bilo je potrošeno je a pretvorbu društvenog u privatno. Gotovo da nema značajnijeg poduzeća u RH a koje nije ovisno o financiranju bankovne industrije. I nsravno da se bankovna industrija naslonila na politiku i kredite dijelila velikim dijelom po dugestijsma,vezama itd. Tako da su dvije iste firme u branši mogle/ mogu jako različito stajati na tržištu. Model Agrokora je bio dajte nam lovu za širenje pa kad okrupnimo idemo na ipo da se razdužimo i to je bilo javno. Naravno da će poduzeće biti jako zaduženo u toj varijanti. Ono na što toda nije računao je na taj geostrategija ko efekt. A recite zašto bi ja bježao od nečega što sam uredno kupio?
Ovo je upućeno kolegi bisakovi, Vidakovića je sam dodao mob 😉
Ovakvo postupanje Izvanredne uprave ukazuje na očitu zlouporabu, s ciljem da, putem Privremenog vjerovničkog vijeća, manipulira postupanjem vjerovnika i provede model „restrukturiranja“ koji je esencijalno suprotan ciljevima zbog kojeg je donesen Zakon o postupku izvanredne uprave.
Koliko vidim jos niste dohvatili sto u.prijevodu kradeze-u tj masoj vladi znaci rekonstrurati. Agrokor je poprilino dobar primjer da naucimo kako ce zavrsiti sve skupa. 🙁
Unatoč činjenici da Ustavni sud u obrazloženju u više navrata napominje da se Lexom provodi isključivo postupak procesne konsolodacije IU i PVV pokušavaju provesti neustavnu materijalnu konsolidaciju proglašavajući dio operativnih kompanija neodrživim.
.
I, čiji je efekt veći? IT ili AR?
AR… Matematicki gledano, pad nakon njegovog nulovanja je beskonacan…
Paulie
Vidim da ne ide pa ide.
Lijepo sam vam razložio kronologiju uništenja burzovne vrijednosti malih dioničara, a na to niste niti trepnuli. Samo ignore i deri po svome.
Da, firme u RH su podnijele teret jamstava koja nitko nije osporio jer su s obzirom na to da su ih potpisale ovlaštene osobe ona zapravo neosporiva. Bez obzira na nepravilnosti u postupku njihova izdavanja. Firme u Srbiji su čuo sam imale zakonsku zabranu za takva izdavanja (ispravite me ako griješim), za Sloveniju i BiH ne znam.
Plus što Slovenija kao suverena zemlja nije priznala Lex na svom teritoriju. Ali to za primjenu u RH ne znači ništa.
Vi ignorirate činjenicu da su jamstva postojala i da su aktivirana. Da su ona bila JAMSTVO ZA DUG KOJI NA KRAJU BALADE DUŽNIK NIJE PLATIO. I samim time se dokazuje opravdanost njihova postojanja odnosno korisnost za vjerovnika.
I sad zamislite cirkus koji bi nastao da je IU koju je postavila Vlada RH osporila jamstva? E, momentalno zavrtanje svih mogućih slavina. Iako su sama po sebi možda dvojbena bila je procjena da je manja šteta zamjeriti se malim dioničarima nego velikim svjetskim financijašima.
I na kraju, ne znam na kojim ste cjenovnim razinama kupovali, ali baš ta jamstva su srušila cijenu do razina na kojima su mnogi vidjeli špekulativnu priliku i opekli se. A htjeli su da jamstva sad ne vrijede. Šipak, ne ide to tako.
@idemodalje
kako ti se više da natezati s tim likom? popušio je sve što je imao jer je sve zakockao u dionice tvrtke kćeri koje sada vrijede 0 i shvati da njega argumenti ne zanimaju jer on ne može prihvatiti da je greška za to takvo kockanje samo njegova, a ne od ante ramljaka, plenkoviča ili peruška. ovako si je u glavi složio scenarij kako su svi drugi krivi i svi su ga opljačkali, a on je nevina žrtva koja nije ništa kriva. vjerojatno je još i dokupljivao nakon što je ramljak rekao da to ide na 0, ali i za to su mu krivi plenković i ramljak…
Ako vjerovniku koji za osiguranje imao dionice recimo Jamnice, i u vodopadu iste vrijede recimo 10%.
Ima li ikakve vjerojatnosti da isti vjerovnik preuzme jos dionica po recimo 5%, pa mozda digne duplo.
Ili je ovo prosla baba s kolačima.
danas ej zadnji dan IU – od sutra je agrobakrokor natrag na tržištu. prođe godina i sitno ko u snu.
sve glave su u nogometu, kao da će to imao promijenit naše živote, eventualno ako frenki negde izbaci noticu kako lex agrokor dans eto zavrsava itd itd
danas ej zadnji dan IU – od sutra je agrobakrokor natrag na tržištu. prođe godina i sitno ko u snu.
To nije točno, izvanredna uprava je rekla da će ostati još 6-9 mjeseci nakon donošenja nagodbe. Vjerojatno tek negdje u ožujku 2019. odlaze.
Čini mi se da gospodin anemični gubi potporu svog Milorada zbog otimanja zemlje njegovim prijateljima iz Trpinje i okoline u korist VUPIK-a, tj. Rusa. Samo Milorade, trebao si ranije o tome razmišljati, a ne podupirati pljačku malih dioničara! Kolo sreće se okreće…
Naime, jamstva po „roll up“ ugovoru nisu ograničena (slijedom čega se osobito postavlja pitanje valjanosti takvih jamstava), za razliku od jamstava po Ugovorima o sindiciranom zajmu, pa je time Izvanredni povjerenik ne samo doveo dužnika u nepovoljniji položaj i pogodovao određenim vjerovnicima, već je visina tog zaduženja, sama po sebi, nevjerojatna, osobito u kontekstu činjenice da Izvanredni povjerenik, do današnjeg dana, nije našao shodnim postupiti po nalogu Suda i dostaviti podatke o utrošku sredstava osiguranih u okviru „roll up“ aranžmana.