Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Paulie
To je točno što kažeš.
Ali je isto tako točno da je prvim padom burze prije prve blokade, a za to je odgovoran samo i isključivo IT, izgubljeno jedno 70% od tih 30-35% o kojima pričaš. Znači Ledo s nekih 11k na 3.5k. A onda je otvaranjem burze, dok još nije bilo najavljeno brisanje dioničara, to palo na 800-1000 kn. Znači sve kao rezultat djelovanja IT, njegovih dugova i jamstava. Nulovanja još ni u tragovima.
Znači nepobitna je i DOKUMENTIRANA činjenica da je tržište njegovo djelovanje revaloriziralo preko 90% naniže.
I u tome smo sudjelovali svi, netko prije svojom prodajom, a netko kasnije svojom kupovinom.
Na kraju balade dolazi Ramljak i kaže nula.
Znači zakucao je još 7% do nule.
I, čiji je efekt veći? IT ili AR?
Molim odgovor s dva slova. Nikakve litanije.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

Izvanredna uprava je apsolutni krivac. Vjerovnici su se mogli naplaćivati samo od imovine Agrokora, kao sto je to u Sloveniji, a ne od udjela malih dioničara.

Kolega Vidaković, u RH kapitala jednostavno nema niti ga je ikad bilo u vidu slobodnih kapitala koji bi bio raspoloživ za razvoj. Ono malo što je bilo je potrošeno je a pretvorbu društvenog u privatno. Gotovo da nema značajnijeg poduzeća u RH a koje nije ovisno o financiranju bankovne industrije. I nsravno da se bankovna industrija naslonila na politiku i kredite dijelila velikim dijelom po dugestijsma,vezama itd. Tako da su dvije iste firme u branši mogle/ mogu jako različito stajati na tržištu. Model Agrokora je bio dajte nam lovu za širenje pa kad okrupnimo idemo na ipo da se razdužimo i to je bilo javno. Naravno da će poduzeće biti jako zaduženo u toj varijanti. Ono na što toda nije računao je na taj geostrategija ko efekt. A recite zašto bi ja bježao od nečega što sam uredno kupio?

pa jučer prekjučer je bilo ročište pred sudom – a sud je javna vlast

a ova uredba se odnosi baš na (cjelokupno) elektronsko poslovanje i identifikaciju
bilo tijelo javne vlast ili je riječ o usluzi koja se koristi između dvije privatne osobe (pravne i/ili fizičke) u poslovanju…

treba uzeti i zakon naš i uredbu eu i pročitati … ja eto jesam…i nisam napamet to napisao
niti prvi put u tužbi protiv jednog dd koje nam je podijelilo igračke za glasovanje na skupštini,jednako tako i na ovo glasovanju pred sudom

zanimljivo glediste… a jos se zanimljivijom u svjetlu toga cini cinjenica da je doo koji je napravio aplikaciju medju prvima predvidjen za likvidaciju/prodaju u sklopu restrukturiranja na core business…
– shredding evidence in progress – lol

zao mi je sto nemam sad link na to, ali sjecam da sam neki dan to procitao na nekom od “legitimnijih” portala kao usputnu zanimljivost

@ecobarbar

“Shvatio” si kako ti paše!
Procjenu je radila IU a sadržana je u Prilog 19 – Distributivna vrijednost Društava pod izvanrednom upravom.
Razlika je jednostavna matemaička operacija oduzimanja – kroz nove instrumente distribuirano je po mom izračunu oko 10.743.044.979,00 kuna.

Paulie
Vidim da ne ide pa ide.
Lijepo sam vam razložio kronologiju uništenja burzovne vrijednosti malih dioničara, a na to niste niti trepnuli. Samo ignore i deri po svome.
Da, firme u RH su podnijele teret jamstava koja nitko nije osporio jer su s obzirom na to da su ih potpisale ovlaštene osobe ona zapravo neosporiva. Bez obzira na nepravilnosti u postupku njihova izdavanja. Firme u Srbiji su čuo sam imale zakonsku zabranu za takva izdavanja (ispravite me ako griješim), za Sloveniju i BiH ne znam.
Plus što Slovenija kao suverena zemlja nije priznala Lex na svom teritoriju. Ali to za primjenu u RH ne znači ništa.
Vi ignorirate činjenicu da su jamstva postojala i da su aktivirana. Da su ona bila JAMSTVO ZA DUG KOJI NA KRAJU BALADE DUŽNIK NIJE PLATIO. I samim time se dokazuje opravdanost njihova postojanja odnosno korisnost za vjerovnika.
I sad zamislite cirkus koji bi nastao da je IU koju je postavila Vlada RH osporila jamstva? E, momentalno zavrtanje svih mogućih slavina. Iako su sama po sebi možda dvojbena bila je procjena da je manja šteta zamjeriti se malim dioničarima nego velikim svjetskim financijašima.
I na kraju, ne znam na kojim ste cjenovnim razinama kupovali, ali baš ta jamstva su srušila cijenu do razina na kojima su mnogi vidjeli špekulativnu priliku i opekli se. A htjeli su da jamstva sad ne vrijede. Šipak, ne ide to tako.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

@Idemodalje

Zašto bi se trebao netko nekome zamjeriti – ZAŠTO se ne bi držali Zakona i propisa?

IU je priznala Agentu obveznica THE BANK OF NEW YORK MELLON potraživanja od 4.605.794.534,96 kuna za obveznicu na 325m eura i 300m dolara. I isplatila što u novcu i novim instrumentima preko 3 milijarde kuna.
A nakon toga IU u Consent solicitation navodi da Izdavatelj ( Agrokor ) drži €92,212,000 i $102,995,000 obveznica.
Drugim riječima u ovom postupku IU nad Agrokorom može se naplatiti i preko 100% potraživanja!

@Idemodalje

prema tvom pisanju rekao bih da si staložena i racionalna osoba i djelujes gotovo kao da si u pravu, ali uvjek ima ali:

1. Kronologija unistenja malih dionicara ti ne stima, jer dionicari Belja i Leda su dijametralno suprotno, Belje uz rast prihoda imamo poslovanje s gubitkom, i preinvestiranje, pa je isto gubilo na vrijednosti sa cca 100 na 8 kn + dokap na 40, iako su jamstva objavljena tek u lipnju 2016, za razliku od Leda koji se ocito pripremao za prodaju, pa iako su jamstva objavljena ranije rasla je i dobit, dokap + dividenda i dionica je rasla sa 3000 na 11000.

Oba slučaja su rezultat IT

Slazem se generalno IT je male naguzio za 80-90%, a IU za ostatak uz napomenu sa je IU za male dionicare unistila svaku nadu i perspektivu s obzirom da smo streljani po prijekom postupku.

2. Kad bi odgovor natvoje pitanje bio sa 2 slova, onda Lex-a, a niti problema nebi ni bilo. IT u zatvor i njegov dio preuzima netko drugi. Ne zaboravimo jednokratno dospijeće svih obveza, od problema 3-4 milijarde napravili su nepremostivi problem od 50-ak milijardi. I ne zaboravimo netko je mako Alvareza i stand still u par dana.

Sad smo tu gdje jesmo

Borgoljupci i Plenkohvali opet slabo trguju. Cini mi se da im je duzi jezik, nego novcanik.

jmz
Hvala na komplimentu, ali…:-)
Ma gle, sve je jasno.
Možda čak ovih 10-20% koje su ubile svaku nadu boli više nego onaj veći gubitak prije.
Sasvim moguće, nisam psiholog, a i uspješno sam izbjegao tu zamku tako da mi je teško komentirati kako bih se osjećao da me ošišaju prvo ovi pa sad oni.
Ipak, glavu gore, svaki pljusak traje neko vrijeme pa sunce opet zasja.
Nagodba je iza nas i sa svakim danom i tjednom postaje sve starija stvar.
Ufam se u nešto bolja izvješća nego za Q1 pa ćemo onda vidjeti ima li kakvih pomaka.

Serislave?
Jesi li to ti?

@idemodalje
Sve si napisa ka prosek.Nek im ovo sta si napisa bude sveto pismo pa ce drugi put drugacije ili mozda nece.

New Report

Close