Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u redu kupiti, ali koliko – jer u trecem mejsecu je bilo bjelodano da agrokor pada – i da ledo ili jamnica ne mogu to prezivjeti bez stecaja. to je bilo kao dobar dan. ne kazem da bi stecaj bio kraj za njih, ali morali bi proci stecaj da redefiniraju vlasnike i dugove.

ako ste ulozili 5 posto portfelja, to vam nece bitno narusiti ni ulaganje ni zivot. valjda ste znai sami od sebe ili iz savjeta drugih da stecaj je cist aspekualcija i tu se ne smije ulagati vise od 5 psoto, aa i to je puno
[/quote
Mislim da imam oko 10 posto portfelja raznih firmi oko Agrokora. Neće mi ni ovo narušiti portfelj jer je već narušen ovih prošlih 19 tak godina što domače što uvozne krize morala,općih društvenih vrijednosti itd. Kolega uopće nije bitno dali je stečaj,predstečajne,Lex ili nešto drugo. Bitno je to da svim tim modelima postoje nekoliko solidnih varijanti rasplet a za sve vlasnike i vjerovnike ali ovo je posebno katastrofa baš zato što se našao neki zadnji šufterski model u koje gule osim sebe u dvije stupove koji su im to omogućili ( jedan dio vjerovnika koji su im m to omogućili i podržali akciju bi sve )

Ovdje pišem da bi dao svoj obol nekom napretku,poštenju među ljudima, općim pozitivnim vrijednostima…sutra ću pisati na nekoj temi gdje ste vi zaglavili,gdje su vas pokrali i omalovsžili aneću možda imati niti jednu dionicu…

Meni je gotovo cijela ušteđevina životna uložena u Blue chip dionice i tvrtke koje su redovno isplaćivale dividendu + državni mirovinski fondovi su držali naše buduće mirovine u tim Blue chip dionicama + na sveučilištu u Zagrebu se studentima kao najuspješniji primjeri poslovanja i uspješnosti proučavali Ledo, Belje, Jamnica.

Ja bih volio znati, ako tko zeli to podijeliti s nama – tko im akoliko ulozeno u agrokor , u kupno u postocima od portfelja.

I volio bih znati – ako je netko uložio više od 2 ili uvrh glave 5 posto u dionicu kojoj izgledno predstoji stecaj, zvao se on predstecaj ili lex agrokor, S KOJIM NADANJIMA I OCEKIVANJIMA SI ISAO KUPITI 10 ILI 20 ILI 30 ILI NE DAJ BOZE VISE POSTO SVOG PORTFELJA U TAKO RIZICČNE STVARI

Ne sporim da je ovo svinjarija, i da bi mali dionicari u redovnom postupku vjerojatno dobili nesto, ne puno, ali nesto, ali cak i da se nije dogodio lex agrokro, da je isao stecaj ili predstecaj, to je tako vruca roba poznavajuci rh stecajeve, da bih volio satznati s kojim to razlozim abi netko htiouloziti u takve dionice poznavajuci sve rizike

Ja, u nadi da će biti dikapiraluzacija u visini temeljnog kapitala ili protučinidbu dobivenih novaca. Kupio sam Ledo po 4000 tisuće i računao da dokapitaliziram
Iran sa još 4000 priča štima. A prije par godina sam kupio Ledo po 10 000 i da dokapitaliz sa još 10 000 po dionici opet sam in sa jednom od 5 najbolji h firmi ikada u RH. Ovako su svi popušili, a njihovi odvjetnici i zagovaratelji ili apologeti kad vidite šta su napravili neće se. Oči načuditi. Mislim da je vaša velika zabluda da se burza očistila od nečeg lošeg…

[/quote]

Ledo ili Jamnica, uopće gotovo cijeli agrokor je jako dobar sustav, osim Konzuma koji je u propast povukao sve ostale, ali sumanuti gazda bio ih je opteretio dosita sumanutim dugovima. To su bili javni podaci – da ledo ili jamnica preuzimaju na sebe toliko i toliko duga kao jamci za agrokor. ako ne prije, a ono u tromjesecju 2017 TO JE POSTALO JASNO DA TA JAMSTVA IDU KA SVOJOJ NAPLATI. MOZDA STE VI, ZAPRAVO MI SVI SKUPA S MIROVINCIMA, BILI MISLILI DA TO NECE DOCI NIKAD NA NAPALTU, ALI U Q1 2017 SVIMA JE SVANULO DA SE UPRAVO TO DOGADA

u tom trenutku sve te tvrtke ostaju i dalje jako dobre tvrtke, ALI S ENORMNIM DUGOVIMA, NEIZDRZIVIM DUGOVIMA

To je sada na svinjski naci rijeseno lec agrokroom, ali i bez nejg amoralo bi biti rijeseneo ili predstecajem ilis tecajem.

NITKO NIKADA NIJEDDAN DIONICAR U RH NIJE DOBIO NI KUNE OD NIJEDNE TVRTKE U STECAJU – NIKAD NIJEDAN NIJEDNE KUNE

Znajuci sve to, s kojim razlozima ste isli uloziti vis eod 5 posto u takve tvrtke. u redu uloziti 5 posto, ako upali, dobitak ce biti ogroman, ako ne, prezivejrt cu gubitak.

ali uloziti 20 ili 30 ili ne daj bze 50 psoto – to nema smisla, to jek ao uzeti kredit od 15 psoto i onda se cuditi da to tesko ide. pa svaki odrastao coivjek zna kredit od 15 psoto je sulud posao, isto tako 50 psoto us tecajuse u je sulud posao

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@investimir

Ili ti solitelj pameti. A što je s onima koji su ulagali u Todex prije 1.1.2017. Je li se i njima rugaš ?

Ovdje pišem da bi dao svoj obol nekom napretku,poštenju među ljudima, općim pozitivnim vrijednostima…sutra ću pisati na nekoj temi gdje ste vi zaglavili,gdje su vas pokrali i omalovsžili aneću možda imati niti jednu dionicu…

Uzmite primjer kastelanski staklenici – ogromna imovina, mozda i 1500 kn po dionici. ali, drzavno vlasnsitvo i totalna nebriiga. ja mogu uloziti u ksst nadajuci se nakon 10 god neko raspletu gdje cu platiti recimo 150 kn , ai zvuci 500 kn. puna saka brade, slozit cete se.

ali to je tioliko nategnuto i toliko neizvjesno da ce jedna tvrtka u drzavnom vlasnistvu izaci iz stecja s icim osim gaća na zadnjem direktoru – to je čista spekulacija

Vi ste citali izvjesca leda ili jamice i veselili se lijepm rezultatia. ali, u svim tim izvjescama stajale su i biljeske gsj ej pisalo lijepio – jamstva, jamstva, hjamstva. ako ste odrastao covjek, a vjeruejm da jeste, kad vam dode rodak ili prijatelj da vas zaoli d abudete jamac – da li vi date potpis ne pitajuci nista ili znate jako dobro da taj potpis moze potopiti vas ako taj vas prijatelk prestan eplacati. znaci, u privatnom zivotu svi mi znamo sto je jamstvo, u korporativnom pravimo s eenvjesti.

Da j epravde u rh, jamstva bi bila pobijena, najvecim dijelom. ali dio jamstava sasvim sigurno vriejdi jer je ledo primi te novce. PURKO JE JAVNO IZJAVIO – KUPIO SAM ZITNJAK VIDJEVSI DA ZITNJA NEMA EMITIRAN AJAMSTVA

ako je purko kupio zitnjak (koj by the way ostaje, nece biti zrcaljen, dakle i tu je purko pohdoio, a nije htio dionic epod jamstvima, razmislite malo zasto je on tako psotupio, a purko je ozbiljan covjek i znalac i nije borgovac

Što je Srećko Bahovec ? Neozbiljan čovjek i špekulant ?

TS prebacio "vrući krumpir" VTS-u. Pa da vidimo što će reći VTS o "cajtnotu " i "glavama" kao razlozima zbog kojih nije bilo moguće izabrati VV pa je stoga nagodbu donio subjekt bez pravnog legitimiteta. Također iz obrazloženja nije jasno tko je kriv za takvu situaciju. Viša sila? Država koja je donijela zakon s prekratkim rokovima ( 12÷3 mj.), IU ili sud koji nije dovoljno brzo rješavao žalbe? TKO JE KRIV? Da ga tužim!

Kriv je bivsi vlasnik koji je vodio pogresnu i stetnu poslovnu politiku uz pomoc uprava.To je barem jasno.

Kolega Investimir, načelo je bio dogovor da se nakon ovakvog okrupnjavanje biznisa ići na ipo i razdužit tvrtku a možda čak i nastaviti investirati
Ja ne vidim niti jednu drugu tvrtku ili čovjeka u RH koji je uložio toliko novaca u podizanje poljoprivrede i stočarstva općenito. Meni se sve svidjelo što je napravljeno pa sam računao da će se takvom sustavu koji je od neviđeno velikih razmjera pozitivnih država dozvoliti da ga bjelosvjetskih kamatari i geopolitički stratezi unište, odnosno preuzmu na ovakav način. Vrtit takav posao na ovim prostorima i to dosta uspješno je čudo. Mislio sam dapolitika ipak ima sluha negdje ali sam se očito prevario. Sustav Agrokor je sposoban preuzet a što je i radio sve što Slavonija i Baranja proizvedu i to plasirati, pa ako to nije drž.interes da se pomogne ali ne pokloni onda neznam šta je. Zapravo ne samo Slavonija nego što proizvede cijela RH.. nama Agrokor vrijedi daleko više od bilo koje bilance,mislim da na duge staze domaći dobavljači će biti spušteni na razinu prodaje na placu. Priča o jamstvima po meni uopće nema smisla i poslužila je isključivo kao alibi za otimanje.

Pada vlada zbog Lex Agrokora

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2009537

TS prebacio "vrući krumpir" VTS-u. Pa da vidimo što će reći VTS o "cajtnotu " i "glavama" kao razlozima zbog kojih nije bilo moguće izabrati VV pa je stoga nagodbu donio subjekt bez pravnog legitimiteta. Također iz obrazloženja nije jasno tko je kriv za takvu situaciju. Viša sila? Država koja je donijela zakon s prekratkim rokovima ( 12÷3 mj.), IU ili sud koji nije dovoljno brzo rješavao žalbe? TKO JE KRIV? Da ga tužim!

Kriv je bivsi vlasnik koji je vodio pogresnu i stetnu poslovnu politiku uz pomoc uprava.To je barem jasno.
[/quote] Je, slažem se, ali moj pogled je uprt u budućnost. IT je za mene prošlost, svršena priča, nema koristi okretati se izvoru problema. Zanima se što se dešava u sadašnjem trenutku i što nam nosi budućnost koju kreiraju neki drugi ljudi a ne IT.

JA ne sporim uopće svinjariju učinjenog, agram ej već na pola puta da to i dokaže, adris će također određenu zadovoljštinu istjerati, ja samo kažem da tvrtka kojoj prijeti stečaj je 100tn spekulacija zvala se ta tvrtk aledo i imala i poslovanje i imovinu, ili zvala se ksst i imala imovinu, ili zvala se viadukt i nemala nijedno ni drugo.

Ako je nestoi spekulacija, onda u koje invest priručniku ili po kojoj invest iči životnoj logici se u takve dionice smije ili treba uložiti više od 5 posto.. Ako netko misli da je pametniji od cijelog svijeta pa ulozi 30 posto u stecajuše, onda neka tako kaze – vjerovao sam vlastitoj pameti, iznevejria me.

New Report

Close