Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BarikB,

stvarnost je ta da tek sada prava stvarnost počinje.
Do sada je postojala barem ideja o nadi u zdrav razum.

Dobro došli u hrvatsku stvarnost!

La vita e bella!

Sberbank i njegovi igrači u Hrvatskoj trljaju ruke.

Sberbank i njegovi igrači u Hrvatskoj trljaju ruke.

Koja je poanta što se nasljađujete znajući da su nas pokrali i da trljaju ruke ?

I da vas pitam, bi li oni ovo mogli bez pomoći političara i HDZ-a ? Kakav bi scenarij bio da je Živi zid bio na vlasti ? Bi li se jamstva pobila ?

Udruga ne spava gospodo.

Prigovor dioničara(dužnika) na Plan nagodbe[/url]

Paulie, 04.07.2018. u 18:52
Svoj prigovor dioničari ovisnih i povezanih društava koncerna AGROKOR d.d. temelje na činjenici da prijedlog Nagodbe, dostavljen u privitku podnesaka Izvanredne uprave Dužnika od 20. VI. 2018. godine i 26. VI. 2018. godine:

nije u skladu s odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave, kao ni drugih prisilnih propisa Republike Hrvatske;
dovodi Dužnika, a osobito s njime povezana i o njemu ovisna društva, kao i dioničare tih društava, u daleko teži gospodarski položaj od onog u kojem bi bio da Nagodba ne bude sklopljena, a sve uz protuzakonito i protuugovorno obezvrjeđivanje povezanih i ovisnih društava, u cijelosti;
predviđa nerazmjer namirenja među vjerovnicima, kako u pogledu iznosa namirenja tražbina, tako i u pogledu modaliteta namirenja;
počiva na (potpuno) pogrešnim i neutemeljenim financijskim parametrima, kako u pogledu tražbina vjerovnika, tako i u pogledu poslovnih rezulata Dužnika, a osobito u pogledu vrijednosti imovine Dužnika.

Anemicni Aleksandar nas je nasanjkao. Tuzno je to. U iduca dva tjedna cemo vidjet sto i kako dalje…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Što živi zid ? Teško mi je gledati vašim očima i sviješću nisam te struke
koja je vama potrebna kad spominjete živi zid. Zar ste vi kupovali ledo po parsto kuna ili što
je problem ? I onda se pozivate kako bi živi zid to rješio.
Samo sam komentirao da se položaj Rusa stubokom
promjenio od početka, ali oni su dali novce…
Zar ste vi mislili omastiti brk kockarski kupujući, ne znam što vas žulja, žao mi je
ne mogu pomoći. Ne kupujem nikada toliko rizične dionice osobito ne kada
Rusi i Amerikanci pripetavaju.

Doć ćete i vi navratanca, samo se naslađujte i pametujte. Sve se vraća, sve se plaća.

Pamet vam je očito kratka, jer po vama nije postojao nijedan dioničar Todexa prije 1.1.2017.

Kolakušić bi trebao navesti precizno točku po točku što nije po zakonu, a ne već sipati floskuletine tipa; jesmo li se za to borili?
Inače ova tema prosječnog Hrvata zapravo ne zanima previše, više na dnevnoj razini eventualnih senzacionalističkih naslova. Razlog je totalna fin. nepismenost, otprilike sve se svodi na onu- ma sve su to lopovi-.
Što se tiče dioničara ljudima je drago da se novac gubi, jer to su neki špekulanti i/ili bogataši. Jedino nije drago braniteljima kada dobiju besplatne dionice, tada su i oni kapitalisti ali za tuđe pare, tako da na kraju opet pobjedi stari “dobri” socijalizam.
U razgovoru s ljudima iz moga okruženja ljudi nemaju blage veze o dionicama, tržištu, porezima, itd.
Većina ih misli da ONI u Saboru određuju plaće u Konzumu. I onda se mi čudimo nečemu. Ima Pernar pravo što uvjerava ljude da se pare mogu naštancati, a naše je samo da ih potrošimo.

Bio sam dugo u JMNC i LEDO, ali sam na sreću uspio namirisati krv, žao mi je ljudi koji su ostali dugoročni, a ovi što su se kockali kad je sve bilo jasno drugi put pamet u glavu. Nije mi jasno da jedan Bahovec nije ni trepnuo.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sudac-kolakusic-ovo-je-najtuzniji-dan-u-povijesti-hrvatske/2008887.aspx

Da sve se vraća, sve se plaća tu ste 100% u pravu.

Preuzmite odgovornost za V L A S T I T E poslovne i ulagačke odluke,
a ne pozivajte se na Živi zid jer to vam neće pomoći.
Kakve veze ima Živi zid, oni puno koštaju i često brane obične prevarante.

Uzdajte se u se i u svoje kljuse, a ne Živi u zid, oni su sami sebi najvažniji,
jer ćete zaglibit tako pametajući. Nisu stvari toliko jednostavne, ali su rizične.

@Barikb

Prestanite pisati gluposti:
1) ne uvažavate lažne FI
2) ne uvažavate gubitak jedino dioničara u RH, kakve to logike ima
3) ne uvažavate ograničenost jamstava
4) ne uvažavate da jamstva mogu biti podignuta samo u vrijednosti kapitala jamca
5) ne uvažavate da se i druge suvlasnike nešto treba pitati na glavnoj skupštini
6) ne uvažavate da mora biti protučinidbe
7) ne uvažavate da regulatorna agencija i porezna nisu vidjele nikakve nepravilnosti

Svi smo mi kockari, a vi ste najpametniji general poslije bitke, i sve znate. Bolje vam je da preuzmete odgovornost za V L A S T I T E riječi, jer one se znaju vratiti kao bumerang.

Nemojte ovdje držati nikakve moralne prodike i pametovanja, jer em niste u pravu, em vas nitko nije pitao za moralne prodike.

A ova nepravda će se svima obit u glavu kroz pad Crobexa.

@Barikb

Nemoj pametovati da smo mi kockari, ako očito ZSE, HANFA, porezna, nitko nije vidio problem do zadnjeg časa. Ni puno bolji i pametniji investitor od tebe Bahovec o kome su se pisali novinski članci kao slovenskom Buffetu, i koji je imao 375 dionica JMNC x 150 000 kn.

375 * 20 000 EUR = 7.500.000 eura su čovjeku uzeli, 7.5 milijuna eura. Misliš li ti da on ne ide na tužbu ?

Ni on nije prodavao, a obogatio se na investiranju, jer nije naslutio prevaru ove razine. Ali naravno ti sve znaš, iako imaš 1000x manje para nego je on imao.

Nisu svi budale, ni kockari, ja prvi sam isključivo value investitor, već je ovo prevara epskih proprocija, a ti je podržavaš.

New Report

Close