doci ce i smak svijeta kad tad, popracen globalnim ratom i kugom. jel se i tome veselis?
[/quote]
Ne veselim se tome, nego me zalosti sto imamo jadnike pojedince (povjerenike, premijera, savjetnike, raznorazne odvjetnike i brokere).
@Axelrod
Trgovali bi delozacijama. Puno su pomogli ovima da su dolazili i cinili predstavu. To je duznike/ovrsenike kostalo jos nekih 30 iljada kuna po neuspjeloj delozaciji. Svaka im cast znaju i mogu.Krediti se ne trebaju vracati jer novac je dug pa su krediti neotplativi. Racune ne treba placati jer su iznosi na racunima mrtvo slovo na papiru tj samo malo tinte bez ikakve vrijednosti.
@novi ulagac
Hvala kolega. Proricem da cete na Agrokoru masno zaradit. Bit ce tu meda i masti pa ko voli slatko tko voli masno moci ce birat.
Upravo gostuju Mićo Ljubenko i Andrej Grubišić u mreži Prvog. Vrlo zanimljiva analiza, vrijedi pogledati!!!
S obzirom da se Zitnjak ne zrcali, vjerojatno zato udruge vise ni nema vise u medijima, Purko dobio sto je htio…
Lako se organizira nova.
Bitno je da postoje dobri temelji za tuzbe.
Ali polako. Prvo TS treba odobriti ovu kriminalnu nagodbu
Lako se organizira nova.
Bitno je da postoje dobri temelji za tuzbe.
Ali polako. Prvo TS treba odobriti ovu kriminalnu nagodbu
Daj mi napisi jedan temelj za tuzbu.Tko bi bio tuzenik i kolika bi bila odsteta u slucaju da ova nagodba prodje.
noviulagac
Gle, pitao je čovjek da li ima temelja za tužbu. Pa mu lijepo reci što misliš.
Inače, pregedaj malo u prošlost: g. Sinkopa je vodio ratove s Gazdom još dok ti nisi ni znao što su dionice.
I kao iskusan čovjek izražava s jedne strane skepsu, a s druge interes o čemu se tu radi.
Zašto pitanje doživljavaš kao napad?
Tko bi bio tuženik?
Po kojoj osnovi?
Koliki bi bio odštetni zahtjev ako recimo imaš:
– 400 dionica Leda,
– 5000 dionica Belja i
– 1000 dionica Zvijezde?
Koji su posebni rizici takve tužbe, odnosno koja bi bila argumetacija tuženika?
Koliki je procijenjeni rok za završetak iste?
Koja je procijenjena vjerovatnost, u %, pozitivnog ishoda?
Da li ste se u vezi gore navedenih pitanja već konzultirali s pravnicima, iskusnim stručnjacima iz trgovačkog prava?
Ako jeste, što su kazali?
@idemodalje i @Sinkopa, ova tema sada ima 751 stranicu. Nitko vam neće po sto puta objašnjavat koji su elementi za tužbu i tko će biti tužen. Jednostavno čovjeku volju ubijete da vam svaki drugu stranicu ponavlja ono što je već rečeno.
Materijala je stvarno mnogo da vam itko to sažme po stoti put. Vratite se 200 strana unazad ili više i čitajte. Nepravilnosti ima napretek, i raznih mišljenja stručnjaka i europskih regulatornih tijela.
…doduse, nisam o tome nista pitao imatelje PIK obveznica cija – ako se ne varam, a po zadnjem sto sam citao o toj temi mislim da se ne varam – potrazivanja vec tri mjeseca nisu namirena te mogu u bilo kojem trenutku preuzeti vlasnistvo nad grupacijom i njenim dugovima i tvrtkama, odhebat IU i HDZ i sami dogovorit neki model s Rusima koji je kao alternativa sigurno spreman…
misljenja u tom smjeru? anyone?
[/quote] Nije 3 mjeseca, ako me sjećanje ne vara rok dospijeća je bio 8. lipnja ove godine. Čekaju…. kalkuliraju… ja nemam ništa protiv da se sutra pojave na ročištu i odnesu Todorićev cijeli Agrokot i sve njegove udjele u tvrtkama kao što su Ledo, Jamnica, Belje…..itd. a nas male dioničare neka ostave na miru. Baš mi je svejedno da li će 48 % Leda imati Todorić ili PIK.
[/quote]
PIK kreditori su kreditirali Ivicu Todorica odnosno njegov Adria Group Holding, a ne Agrokor. Zato oni nemaju nikakve osnove potraživati bilo sto imali ili neimali dionice Agrokora koje su uzeli u zalog.
Oni mogu eventualnu stetu za gubitke potraživati od Ivice Todorica ili RH, ako bi dokazali da Lex Agrokor nije uskladjen sa medjunarodnim inslovencijskim pravom. No, to je dugotrajan i skup postupak pa će se tek vidjeti je li i i vjerojatan. Znaju “PIK”-ovci da je kredit bio rizičan pa u tom kontekstu treba tražiti i mogućnost i vjerojatnost eventualne zadovoljštine i naplate. No, na sam proces sutrašnjeg glasanja i nagodbe, PIK zajam i njegovi kreditori nemaju utjecaja.
[/quote] Don Juan, hvala na pojašnjenju, ja sam mislila da je Ivica Todorić stopostotni vlasnik tvrtke Adria Group Holding u Nizozemskoj , a Agrokor je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Adria Group Holding u Nizozemskoj, pa kad je Adria Group Holding uzela kredit o PIK-ova , založila je Agrokor koji je u njihovom stopostotnom vlasništvu. . Da li je onda Ivica Todorić mogao raspolagati zalogom tj.tvrtkom Agrokor u smislu da je pristao na Lex? A da PIK-ovci mogu doći danas na ročište i uzeti Agrokor samo je ironija..