u subotu Agrokor : Sberbank, kakav rezultat prognozirate
Tko još nije, neka otvori Todorićev blog, pa i oni koji bojkotiraju njegove proizvode i dućane. Odvjetnici su napisali odličan podnesak, koristan i za male dioničare.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/perusko-ako-ne-prodje-nagodba-morat-cu-pokrenuti-stecaj/2008467.aspx
Pa sada kad su savjetnici “ovršili” Agrokor za milijardu kuna može i u stečaj, kakve razlike za postojeće dioničare i vlasnike. Isto im je, i nagodba i stečaj. I tak im ništa nije ponuđeno ni u prvoj ni u drugoj soluciji osim gaća na štapu.
Da li to znači da će sad kad bude deblokada – da će ostali otići u rpotarnicu i biti delistani, a žitnjak ostaje žitnjak – naravno iskorigiran z aonoliko koliko tržište bude našlo za shodno. jest da nema nitko pojma koliko je to, ali tko te pita – udri pa kud puklo.
tocno tako… svatko tko ima dionice zitnjaka, agrolagune i svih ostalih poduzeca koja se ne zrcale – te dionice mu i ostaju, vrijednost kakva ce im bit na trzistu – bit ce i mijenjat ce se
svi ostali – u slucaju da nagodba bude izglasana i odobrena – imatelji dionica drustava koje se zrcale, takodjer im ostaju dionice – ali dionice tvrtki bez imovine i s golemim dugovima koje ce ravno u stecaj…
znaci, opcija 1. je nadati se rusenju nagodbe i onda backup planu kojih sigurno ima, ali o tom potom
opcija 2. je tuziti… i jos jednom cu rec, nisam pravnik niti se razumijem u pravo dovoljno, ali iskusio sam pokoji sudski postupak na svojoj kozi da znam da je opcija 2 jako puno troskova, jako puno nesigurnosti i jako jako jako puno vremena.
Definitivno se ne čini slučajnim da su osjetljive teme tipa mirovinska i zdravstvena reforma kao i nagodba složene za vrijeme kad postoji nogometna distrakcija.
Ostaje za vidjeti kako će to sve proći u narednom periodu.
Nagodba je više manje gotova, ali nije vrag da će svi ostati mjesecima imuni na gluposti koje se serviraju na drugim poljima?!?
U subotu ce Andrej Plenkovic, Martina Dalic i borgovi navijat za Rusiju. Hrvati ih moraju pobijedit kao sto cemo mi pobijedit u borbi za svoju imovinu.
Plenkovicu, tvoja Rusija izgubit ce su subotu. Nemate sanse!
je,je sigurno, moglo bi to ići ovako,
Putin nazove Kolindu, Kolinda dodaje Perušku, Peruško brzo dodaje Plenkoviću i gooooooooooooool , Rusija vodi 1:0
a ako naši slučajno izjednače, sudačka nadoknada bi mogla trajati 3 mjeseca ili do konačne pobjede, jer u suprotnom Azimov izlazi pucati penale
Nadam se da gledate N1 i konferenciju za novinare Živog zida (bem ti život tko o tome govori!) o postojanju pravnih temeljima za rušenje nagodbe ako je se donese u ovakvom obliku pod ovakvim okolnostima.
Ha-ha.
A Peruško već prijeti da ako nagodba propadne da će krenuti u proglašenje stečaja.
…doduse, nisam o tome nista pitao imatelje PIK obveznica cija – ako se ne varam, a po zadnjem sto sam citao o toj temi mislim da se ne varam – potrazivanja vec tri mjeseca nisu namirena te mogu u bilo kojem trenutku preuzeti vlasnistvo nad grupacijom i njenim dugovima i tvrtkama, odhebat IU i HDZ i sami dogovorit neki model s Rusima koji je kao alternativa sigurno spreman…
misljenja u tom smjeru? anyone?
Doci ce Zivi Zid kad tad na vlast. Zatvor za sve izdajnike! Nema zastare!
doci ce i smak svijeta kad tad, popracen globalnim ratom i kugom. jel se i tome veselis?
Nagodba je više manje gotova, ali nije vrag da će svi ostati mjesecima imuni na gluposti koje se serviraju na drugim poljima?!?
nece… reci ce “idemo dalje” i zaplesat uz taktove domoljubno/narodnog lirickog izrazaja 😆