Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HANFA je obustavila trgovanje dionicama iz koncerna Agrokor i kao razlog navode zaštitu malih dioničara što je oksimoron ako znamo da je vrijednost svih dionica iz koncerna Agrokor 0 kn?

Tko će ispitati vrh HANFE za ovakvu suludu odluku u kojoj se ponašaju kao produžena ruka IU?

Zašto mi ne odgovorite?

evo da riješim dilemu – Some 135,000 investors lost the money they had invested in Parmalat's corporate bonds, and about 30,000 of them were listed as complainants in the case.
They are expected to share compensation worth an estimated 30m euros, as ordered by the court.

Ma tu se radi o korporativnim obveznicama i 30.000 investirora koji su poveli spor po njihovom insolvencijskom zakonu je to dobilo kao djelomicnu kompenzaciju. sto je samo oko 1000 EUR-a po osobi sto su doista “mrvice” u odnosu na ulozeno.
Dakle manje od 1/4 imaoca obveznica.Za dionicare nisam nigdje nasao da su dobili ikakvo “obestecenje” u novcu.

.
Dakle manje od 1/4 imaoca obveznica.Za dionicare nisam nigdje nasao da su dobili ikakvo "obestecenje" u novcu.

Nisi našao podatak jesu li i koliko dioničari isplačeni u novcu iz čega si zaključio da nisu isplačeni.

Jel to neka nova vrsta logičkog zaključivanja na koju imaš autorsko pravo ili si ovakvo nešto učio na pravnom fakultetu kojeg si, navodno završio?

La vita e bella!

.
Dakle manje od 1/4 imaoca obveznica.Za dionicare nisam nigdje nasao da su dobili ikakvo "obestecenje" u novcu.

Nisi našao podatak jesu li i koliko dioničari isplačeni u novcu iz čega si zaključio da nisu isplačeni.

Jel to neka nova vrsta logičkog zaključivanja na koju imaš autorsko pravo ili si ovakvo nešto učio na pravnom fakultetu kojeg si, navodno završio?
[/quote]
Tocno,nisu isplaceni.
Nasao sam da nisu isplaceni,dragi Posejdon.
To je jednostavno tako,a Pravni fakultet u Zagrebu sam dakako zavrsio sto je razvidno iz mog argumentiranog pisanja i uljudene komunikacije bez vredanja sto se za Vas ne moze reci,zar ne?Za razliku od Vas, ja sam gotovo sve “pogodio ” vezano za Agrokor i tvrtke-kceri i uz to zadrzao pristojnost koja dolici akademskim gradanima.
Dakle nisu isplaceni dionicari Paramlata i zato se ne moze naci podatak koji jednostavno ne postoji.

.

[/quote]
I svojim vredanjem i jezikom ulice samo pokazujete slabost i inferiornost jer ste totalno neupuceni o temama koje pokusavate nametnuti.Volio bih da jednom argumentirano i na uljuden nacin dokazete da sam u krivu vezano za tkz. “isplatu malih dionicara ili obestecenje kako vi to nazivate”i date konkretne podatke i ja cu Vam pristojno priznati da ste u pravu.

Da se i ja priključim oko Parmalata.
Točan podatak koliko su dioničari tamo dobili je oko 5-6 % vrijednosti novog Parmalata, s tim da mislim da se radi o dionicama a ne o obeštećenju.

Sjećam se i jednog zanimljivog podatka da je dug Parmalata u odnosu na Ebitda bio tri puta veći od Agrokora. A tamo su dioničari zadržali oko 5 do 6 posto vrijednosti poduzeća! To je EU pravna stečevina a ne ovo.
Pise o tome na stranici udruge, samo treba iskopat.

.

[/quote]
Tocno,nisu isplaceni.
Nasao sam da nisu isplaceni,dragi Posejdon.
To je jednostavno tako,a Pravni fakultet u Zagrebu sam dakako zavrsio sto je razvidno iz mog argumentiranog pisanja i uljudene komunikacije bez vredanja sto se za Vas ne moze reci,zar ne?Za razliku od Vas, ja sam gotovo sve "pogodio " vezano za Agrokor i tvrtke-kceri i uz to zadrzao pristojnost koja dolici akademskim gradanima.
Dakle nisu isplaceni dionicari Paramlata i zato se ne moze naci podatak koji jednostavno ne postoji.
[/quote]

Hehe bisakovi

Bio si i ti pisao o aktivaciji jamstava a samim time i o dospijecu trazbina na temelju Lexaa, a tada ni ti ni ekipa niste bili svjesni da je to kljucan trag prema drzavi i naplati štete ako bude trebalo.

Da, samo neka vam zvrc i noviulagac pojasne "činjenice", samo naprijed. Obzirom na kvotu pogodaka predviđenih događaja, kako i u kojem smjeru će se stvari razvijati, oni su vam baš ono, prvi na listi koje trebate pitati da vam nešto "pojasne". Nije ni čudno što neki jesu tu gdje jesu, jer su sposobni .i procesuirati samo ono što im odgovara i onda se hraniti vlastitim deluzijama, i tako ukrug.

Ja da sam na vašem mjestu, njih dvojicu bih i uzeo za savjetnike po pitanju tužbi, neka vam sve slože i urede, naravano sa vašom lovom. Još bolj, odvjetnici vam ne trebaju, sve će oni sudu objasniti, peace of cake. I na domaćem i na međunarodnom, a ako treba, i na Marsu.

Ajmo razjasnit neke stvari.

Kao prvo, ja uopće nisam pisao kad se trgovalo dionicama Agrokora. U zadnjih par godina napisao sam možda desetak postova i to neutralnih sa aspekta kupnje i prodaje dionica. Uključio sam se aktivnije tek kada je bilo jasno da trgovanja više neće biti.

Zašto?

Zato što je po mom mišljenju jedna jako opasna skupina preuzela stvar i treba se borit. I učinit sve da im se svim zakonitim sredstvima napravi maksmalna ekonomska i politička šteta. Hoćemo li uspjet? Ne znam. Hoćemo li na kraju nešto dobiti? Vidjet ćemo. Hoćemo li i dalje raditi sve zakonito da im na svim frontovima napravimo štetu? Sigurno.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ecobarbar,
Imam i za tebe savijet. Javi se na PM

Evo malo razlika između Parmalata i Agrokora.

Radikalne razlike između Ramljakova vođenja Agrokora i slučaja talijanskog Parmalata

Pozdrav,

Bisakovi,…………………..zašto se praviš majmu……………………….a kad dobro znaš, da su dionićari dobili dosta svojih novca natrag u slućaju Parlmalata,
pa zašto si tako negativan, daj objasni to nama koji imamu nadu, da dobimo natrag ono što smo uložili ili dio toga, lp

Nisu dobili “dosta svojih novaca natrag u slucaju Parmalata”.Nisam negativan ,nego racionalan i ne dajem lazne nade.Ako vam se ne svida citati argumentirane postove,jednostavno nemojte i stavite me na “ignore” i citajte one koji ce Vam povladivati.

Agrokor
Povjerenik se obvezao da neće osporavati jamstva

Parmalat
Povjerenik je osporio preko 500 tražbina, dobrim dijelom onih osiguranih jamstvima i garancijama

Agrokor
Povjerenik se obvezao da neće osporavati niti jedno dano jamstvo ovisnih društava, pa tako ni ona koja ne bi dospjela da postupak izvanredne uprave nije otvoren

Parmalat
Povjerenik je osporavao tj. učinio nevažećima sva osiguranja koja po redovnom tijeku stvari nisu dospjela u trenutku otvaranja postupka

Agrokor
Povjerenik nije osporio niti jednu tražbinu američkih investicijskih banaka

Parmalat
Povjerenik je osporio između ostalih tražbinu Citigroup i to pred nadležnim sudom u New Jersey, tražbinu UBS, Deutsche Bank

Agrokor
Povjerenik nije posebno propitivao tražbine niti jedne posebne grupe vjerovnika

Parmalat
Povjerenik se posebno usredotočio na osporavanje tražbina investicijskih banaka i zajmodavaca

Agrokor
Povjerenik je „poslušne“ direktore koji su potpisali Roll-up nagradio razrješnicama

Parmalat
Povjerenik je pokrenuo postupke naknade štete od direktora društava koji nisu obavljali svoju fiducijarnu dužnost postupanja u dobroj vjeri

Agrokor
U planu se sva ovisna društva koja su pristupala jamstvima tretiraju kao insolventna (iako to nisu zbog prirode jamstava)

Parmalat
Jasno su razgraničena i drugačije tretirana društva koja imaju negativan kapital od onih koja imaju pozitivan

Agrokor
Ne postoje individualni planovi restrukturiranja po pojedinoj kompaniji

Parmalat
Određen broj kompanija je restrukturiran na pojedinačnoj razini putem individualnog plana

Agrokor
Na sva se lokalna ovisna društva primjenjuju odredbe Lex-a

Parmalat
Na određeni broj kompanija primijenjena su insolvencijska pravila lokalne zemlje

Agrokor
Dionice „novog holdinga“ biti će ograničene u prodaji na „postojeće kreditore i prethodno pripremljenu listu potencijalno prihvatljivih investitora“

Parmalat
Dionice „novog holdinga“ su uvrštene na talijansku burzu

New Report

Close