Sber & Co racunaju na to da ce morati isplatiti dionicare, samo taj problem prebacuju novom vlasniku nakon sto oni i Knighthead naprave exit. Za exit ce im trebati 3-4 godine taman koliko ce trajati due-dilligence novog vlasnika, a siguran sam da su napravili listu potencijalnih. Ceka se nagodba da proces moze zapoceti. Novi vlasnik ce Agrokor dobiti po fer vrijednosti umanjenoj za obestecenja koja ce morati isplatiti tuzbama, a obzirom da je vrijednost koncerna u Dalić/Ramljakovoj režiji prepolovoljena, to će za Ruse i Amere i dalje biti više nego dobar deal.
Sber & Co racunaju na to da ce morati isplatiti dionicare, samo taj problem prebacuju novom vlasniku nakon sto oni i Knighthead naprave exit. Za exit ce im trebati 3-4 godine taman koliko ce trajati due-dilligence novog vlasnika, a siguran sam da su napravili listu potencijalnih. Ceka se nagodba da proces moze zapoceti. Novi vlasnik ce Agrokor dobiti po fer vrijednosti umanjenoj za obestecenja koja ce morati isplatiti tuzbama, a obzirom da je vrijednost koncerna u Dalić/Ramljakovoj režiji prepolovoljena, to će za Ruse i Amere i dalje biti više nego dobar deal.
Nista oni ne racunaju, da ce ikoga morati isplacivati,osim teoretski nekog nezadovoljnog vjerovnika koji nije pristupio nagodbi,a po pravomocnoj sudskoj presudi dobije vise nego po nagodbi.No takav spor ce vjerovatno trajati dugo,ako se pokrene,mozda desetljecima pa niti to objektivno nije neki znacajan rizik.
Sjediste nove firme se seli u Nizozemsku u formi d.o.o.,tako da su se dobro ogradili i s tog formalnog aspekta od mogucih buducih dodatnih isplata.Dionicari tu nemaju sto ocekivati.
MINISTAR gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat je pozvao one koji nisu zadovoljni nagodbom u Agrokoru ili nisu pristali na nju, da dođu na ročište 4. srpnja, a najavio je i "pozitivne efekte" razgovora s dionicima koji nisu dio nagodbe.
"Mi ćemo 4. srpnja imati ročište. Ja sve kolege koji ili nisu dionici nagodbe ili nisu zadovoljni s nagodbom pozivam na to ročište. Imat će prilike reći sve što ih muči".
To se odnosi na vjerovnike,ne dionicare.
[/quote] Bisakovi, daj malo pažljivije čitaj izjavu ministra Horvata. Poziva sve koji ili nisu dionici nagodbe , a to su upravo dioničari, ili sve one koji nisu zadovoljni nagodbom, a to su neki vjerovnici.I točno je da nagodba ima snagu ovršne isprave te da žalbe nemaju suspenzivni karakter, što znači da proces provedbe nagodbe ide dalje bez obzira na žalbene postupke. I dobro si zaključio da nagodba vrijedi za sve vjerovnike pa i za one koji du glasali protiv. Ali Adris i ostali vjerovnici koji će glasati protiv, dobiti ćr ono što im po prihvaćenoj nagodbi pripada, a u žalbenom postupku boriti će se za OSTATAK svojih potraživanja.
[/quote]
Jos jednom,po meni,to se odnosi se na vjerovnike.Oni koji nisu dionici postupka su oni vjerovnici koji koji NISU SUDJELOVALI u kreiranju nagodbe.Na rocistu imaju aktivnu legitimaciju oni koji su stranke u postupku i ne znam po kom osnovu mogu sudjelovati oni koji nisu stranke u postupku?
[/quote]
Pristanak dužnika
Članak 333.
(1) Smatrat će se da je dužnik dao svoj pristanak na stečajni plan ako stečajnom planu ne prigovori najkasnije na ročištu za glasovanje pismeno ili usmeno na zapisnik.
(2) Sud prigovor iz stavka 1. ovoga članka neće uzeti u obzir ako dužnik stečajnim planom nije u težem položaju od onoga u kojem bi bio da stečajnoga plana nema te ako niti jedan vjerovnik ne dobiva gospodarsku korist koja prelazi puni iznos njegove tražbine.
(3) Odredbe stavaka 1. i 2. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na dioničare, nositelje udjela te nositelje drugih osnivačkih prava pravnih osoba.
Nisam siguran da ce nas pustiti na rociste ali treba probat
Uprava Agrokora isplatila 100 milijuna kuna firmi bez zaposlenika za savjetničke usluge. Na pitanje Pernara je li to istina, Peruško odgovara da ne zna.
Kako je moguće da izvanredni povjerenik ne zna da li je negdje isplaćeno 100 milijuna kuna ?
Kako je moguće da izvanredni povjerenik ne zna da li je negdje isplaćeno 100 milijuna kuna ?
Zašto bi znao. Nije njegova lova 😉
Je, a kako ćeš im ti to dokazati?
Manjinski dionicari će biti najveći gubitnici u bilo kojoj varijanti. Rame uz rame sa onima koji nisu imali nikakva osiguranja kao vjerovnici.
Svi će izgubiti, oni možda i najviše, al će se nagodba provesti fer i mnogo transparentnije bez pogodovanja odredjenim interesnim skupinama. To je ključ dugoročnog uspjeha iste. Ovakva, ona će biti i ostati karcinom društva koji će je nagrizati još dugi niz godina.
Karcinom, zajedno sa vladajućom garniturom kao pokroviteljima ove otimačine i pljacke treba najprije “kirurški ukloniti”. Brzo i efikasno. Bez mnogo zdvajanja i analiza.
Zašto će samo hrvatski dioničari izgubiti?
Zašto bi znao. Nije njegova lova 😉
[/quote]
Dok ima podrsku Andreja Plenkovica i ne treba znat. Adris ostao bez 850 milijuna kuna, a Plenkovic i Perusko im se smiju u lice.
Hrvatski dionicari jedini izgubili novac, a Plenkovicevi borgovi to naplatili stotine milijuna kuna.
Hrvatski mirovinski fondovi izgubili stotine milijuna kuna na Agrokoru i evo odmah ide “reforma” da stoka sitnog zuba mora radit jos duze (do 67 godina) 11 godina ranije nego je planirano.
E moj narode, sta vam rade…
Zato sto je Lex primijenjen nezakonito pretvaranjem nelegalnih jamstava u obveze i zrcaljenjem imovine prema statusu i iznosu tih obaveza.
Jurisdikcije u Srbiji, BiH i Sloveniji ne priznaju lex i zato tamo nema takvih aktivnosti.
Zato sto je kriminalna politika to omogućila povlaštenoj skupini vjerovnika i savjetnika. Samo zrcaljenje nije nelegalno jer je predvidjeno zakonom, no pretvaranje jamstava u obveze jest, no to treba i dokazati. Država nije provodila Lex, nego konkretne osobe i dokazivanje nelegalnosti na strani drzave nije tako jednostavno ni intuitivno. Lakše je rušiti nagodbu osporavanjem odnosno parničenjem prema vjerovnicima koji su nelegalno pretvorili nepostojeće trazbine u imovinu koncerna. Takve postupke je već trebalo pokrenuti. Koliko znamo, neki su već bili uspješni u tome.
Nadajmo se da će sud takvu nagodbu, postavljenu na nelegalnim, nezakonitim i nemoralnim aktivnostima, odbaciti kao neosnovanu i neprovedivu.
hrvatski građani očito su s oduševljenjem dočekali pozitivno razrješenje afere agrokor i razvlaštenje glavnog krivca gazde tode iz vlasničke strukture konzuma i ostalih firmi 👍
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/nitko-nije-ocekivao-ovako-strelovit-oporavak-konzuma-prodaja-je-narasla-za-8-posto/7530246/
Prvo se moralo rijesiti pitanje jamstava.
Onda bi sve ostalo imalo smisla.
Ovako je ovo prava lakrdija
MINISTAR gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat je pozvao one koji nisu zadovoljni nagodbom u Agrokoru ili nisu pristali na nju, da dođu na ročište 4. srpnja, a najavio je i "pozitivne efekte" razgovora s dionicima koji nisu dio nagodbe.
"Mi ćemo 4. srpnja imati ročište. Ja sve kolege koji ili nisu dionici nagodbe ili nisu zadovoljni s nagodbom pozivam na to ročište. Imat će prilike reći sve što ih muči".
To se odnosi na vjerovnike,ne dionicare.
[/quote] Bisakovi, daj malo pažljivije čitaj izjavu ministra Horvata. Poziva sve koji ili nisu dionici nagodbe , a to su upravo dioničari, ili sve one koji nisu zadovoljni nagodbom, a to su neki vjerovnici.I točno je da nagodba ima snagu ovršne isprave te da žalbe nemaju suspenzivni karakter, što znači da proces provedbe nagodbe ide dalje bez obzira na žalbene postupke. I dobro si zaključio da nagodba vrijedi za sve vjerovnike pa i za one koji du glasali protiv. Ali Adris i ostali vjerovnici koji će glasati protiv, dobiti ćr ono što im po prihvaćenoj nagodbi pripada, a u žalbenom postupku boriti će se za OSTATAK svojih potraživanja.
[/quote]
Jos jednom,po meni,to se odnosi se na vjerovnike.Oni koji nisu dionici postupka su oni vjerovnici koji koji NISU SUDJELOVALI u kreiranju nagodbe.Na rocistu imaju aktivnu legitimaciju oni koji su stranke u postupku i ne znam po kom osnovu mogu sudjelovati oni koji nisu stranke u postupku?
[/quote] Bisakovi, daj se uozbilji!!! Oni koji nisu sudjelovali u postupku kreiranja nagodbe , propustili su rok za prijavu svojih potraživanja i nisu svrstani u odgovarajuću skupinu i neće dobiti priliku da glasaju. Svi ostali vjerovnici bez obzira kakve stavove zastupaju u pogledu nagodbe, tj. jesu li za ili protiv, sudjelovali su u donošenju iste preko predstavnika vjerovnika u PVV -u. Amen.