@spanac :
odlično, javi se u udrugu i tuži! ne moraš svaki dan pisati kao ćeš tužiti, tužiti, tužiti…
sve ćemo da vas tužimo,……… kupe se materijali.
@ Jordan :
Što se tiče tužbe dioničara ona će mislim ići preko odvjetničkog društva ili odvjetnika. I to u postotku od vrijednosti dionica za koje će tužiti manjinski dioničari. Trebat će naći odvjetnika koji će raditi na postotak ovisno o uspjehu u parnici.
Dakle tužbe su vrlo izvjesne i pravno moguće, i naravno da je bolje što nas ima više pa da nađemo neki tehnički i pravni modus operandi.
U svakom slučaju ovo je tehničko pitanje, a bitno je da se vrijednost predmeta spora računa od npr portfelja dionica u postotku. Dakle to i nije tako skupo i nemoguće, u postotku od vrijednosti našeg portfelja.
Nadam se da neće trebati, ali sam 100% spreman! A vi?
spreman !
Zaista mi je žao sutkinje.Treba baciti oko na 7000 stranica teksta u 15 dana.
466 stranica dnevno.
-nadam se da će IU dobiti po tintari,jer ovakav pristup je neprofesionalan i bezobrazan
-vrijeme je da se Lex produži jer se ne može očekivati da sud donese odluku
Alabama, kojeg odvjetnika preporučuješ? S jednim sam već uspostavila kontakt za eventualnu buduću suradnju s obzirom na to koliko love sam utukla u “perjanice hrvatskog tržišta kapitala” tako da moram reagirati na vrijeme i surađivati s najboljima
Evo malo iskustva, ako se hoćete suditi. Mi smo (nas 27) tužili jednu banku koja je bila izlistina na ZSE (banka je naravno strana) i dobili spor. Odvjetnik je radio na postotak (znači onaj koji je imao najviše dionica najviše je platio na kraju. Naravno da moj i vaš slučaj nisu isti, ali i nama se govorilo da protiv velikih i moćnih ne možeš dobiti……..ali sud je odlučio drugačije. Morate se organizirati, fizički naći i dogovoriti. Dobar odvjetnik će vam odmah reći imate li šanse ili ne. Za trgovačko pravo najbolja su vam (u HR) 2 odvjetnika. Jedan bi bio u sukobu interesa jer zastupa Agrokor pa bih vam preporučio drugog….ako želite.
Za info, koliko je trajalo vremenski?
Češka, pametan izbor u tim godinama. Postać će hrvatski H. Hefner.
Zna znanje. Rješio financijski 4-5 generacija ako ima potomstvo i brine za njega
Nakon što nagodba bude predana na Trgovački sud, sud ima rok od 5 do 15 dana da sazove ročište, a za to vrijeme nezadovoljni nagodbom mogu uložiti svoje prigovore, prigovore također mogu(trebaju) uložiti manjinski dioničari koji su nezadovoljni nagodbom.
dakle, prvi korak je pod hitno se organizirati i uložiti prigovor po svim žalbenim razlozima!
Nakon što nagodba bude predana na Trgovački sud, sud ima rok od 5 do 15 dana da sazove ročište, a za to vrijeme nezadovoljni nagodbom mogu uložiti svoje prigovore, prigovore također mogu(trebaju) uložiti manjinski dioničari koji su nezadovoljni nagodbom.
dakle, prvi korak je pod hitno se organizirati i uložiti prigovor po svim žalbenim razlozima!
Čudni neki rokovi?
Sve do sada sam mislio da se nakon što je Nagodba objavljena na e-oglasna, smatra se da je dostavljena nakon proteka 8 dana. Nakon 8 dana teče žalbeni rok od 8 dana.
Prijedlog nagodbe
https://e-oglasna.pravosudje.hr/sites/default/files/ts-zg-st/Prijedlog%20Nagodbe.pdf
Postojeći dioničari / članovi društva Dužnika i Neodrživih društava pod izvanrednom upravom – bilo da su ti dioničari / članovi društva druga Društva pod izvanrednom upravom ili treće osobe – ostat će dioničari / članovi društava koja su uglavnom bez imovine. Budući da je povrat dioničara / članova društva Dužnika i Neodrživih društava pod izvanrednom upravom za jednaka nuli, Nagodba nema negativan učinak na postojeće dioničare / članove društva; nisu stavljeni u gospodarski lošiji položaj od onog u kojem bi bili da Nagodbe nema.