Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.24sata.hr/news/glasovanje-o-konacnom-tekstu-alca-ce-ipak-podrzati-nagodbu-578697

Ignore: KressoM, delux

Ako dionice Agrokora nestanu s burze a mali dioničari nista ne dobiju burza se zauvijek može zatvoriti. Kome još to nije jasno?

razumijem da si u afektu što će mali sve izgubiti, ali to neće imati nikakve dugoročne posljedice na burzu, kratkoročne da (to je u tijeku), srednjoročne (1-2 godine) umjereno, a dugoročno je nebitno…na svim burzama ulagači stradavaju, odlaze, nestaju kako zbog muljaža tako i zbog vlastitih krivih odluka….sjeti se teškog američkog kraha burze 1929. godine kad su se ulagači bacali kroz prozore…za par godina opet je sve bilo kao da se ništa nije dogodilo… pa onda svjetska kriza s balonom hipotekarnih kredita pred 10 godina…Dax je bio na nekih 5000 bodova, sad je na 13.000…svijet ne staje zbog nečijih gubitaka, a pogotovo ne burza….možeš se inatiti i bojkotirati, ali na kraju ćeš štetu imati samo ti
[/quote]

Imaš pravo , ja mislim da će u jeku ovih savršenih vjesti o sklapanju nagodbe procvasti ZSE i da će do kraja tjedna biti na staroj slavi!
Ps … još smo na bajkama ?
Možemo mi bojkotirati ili ne! Ali jedno je sigurno – povjerenje je nepovratno izgubljeno ! To će se shvatiti čim se ovakva nagodba provede ! Ja ne želim nikome zlo i htio bi da sam u krivu. Ali vrijeme će pokazati tko je bio u pravu !

A gdje su podaci o plačanju IU koje je tražio TS od 27.04.? Kako će odrediti koliko tko ima pravo glasa ako TS ne zna koliko je kome plačeno? Bas cjepidlačim.

U nacrtu nagodbe stoji i da će se odmah po nagodbi kupiti dionice 51 posto Agrolagune i 4 posto Žitnjaka za 20 milijuna eura od Agram Investa, a to je bio uvjet da se povuku osporavanja jamstava

kako ovo oze stajati u nacrtu nagodbe , a da svi ostali repo zajmodavci istog trena ne dignu tuzbe. to nije normalno, tko god nije mrtav, taj ce tuziti. i vjerojatno dobiti kad lijepo pise i sto se prdaje i rko prodaje i tko kuuje i po kojoj cijeni

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Da, Jordane, nemoguić si!

Pa mislim stvarno!

Imaj malo respekta prema velikom poslu kojeg su IU sa savjetnicima napravili! 🙂

La vita e bella!

U nacrtu nagodbe stoji i da će se odmah po nagodbi kupiti dionice 51 posto Agrolagune i 4 posto Žitnjaka za 20 milijuna eura od Agram Investa, a to je bio uvjet da se povuku osporavanja jamstava

kako ovo oze stajati u nacrtu nagodbe

to kažu novinari. pitanje je piše li to baš tako i na taj način?

https://www.vecernji.hr/vijesti/vujcic-nagodba-u-koncernu-bitno-smanjuje-rizike-1252062

Zasto centralna banka stvara pritisak na sud? Da ste radili svoj posao do ovoga nebi ni doslo! Sad se kao rizici smanjuju a sta ce bit za par godina? Konzum je pod tolikim teretom da je na granici odrzivosti. Kad zagusti, mislite da je lesinarske fondove briga za radnike? Da ali malo morgen…

Financijska izvješća više nisu bitna jer ionako ako se nagodba potpiše tih firmi više nema na ZSE-u.
Proces sve više liči na “silovanje”. A znamo kakve su drakonske kazne za tu radnju. Dakle tužite ih sve za “silovanje” nagodbe.

Pa najavljeno je davno da ce nezadovoljnih bit i da ce bit tuzbi.

Nije mi drago sto cu to morat biti bas ja.

Ali ostaje pravna borba i izbori, eventualno tko hoce nek se politicki angazira pa u boj.

Najviše inteligenciju vrijeđaju izjave tipa smanjit ćemo pdv i doprinose, pa koincidencija DORH-a i objavljivanje teksta nagodbe.

Ne mogu se oteti dojmu da je na djelu sistem prije 90-ih ali koji je zadrzao ono najgore, a ono sto je bilo dobro pojeli su ili jos uvjek jedu uhljebi svih vrsta.

Prestar sam za revoluciju, a za evoluciju nemam vremena.

EPM model naplate za nagodbu

Nagodba vjerovnika se provodi putem EPM modela naplate i otpisa potraživanja, a jamstva su aktivirana „snagom nagodbe“, jer izvanredna uprava Agrokora nije prihvatila financijska izvješća velikih Agrokorovih tvrtki za 2017. u kojima ta jamstva nisu aktivirana. Stoga će uprave tih tvrtki vjerojatno potpisati izvješća s aktiviranim jamstvima, ali tek nakon što se potpiše nagodba vjerovnika, što su od početka i zahtijevali. Samo je pitanje hoće li ti „neposlušni“ direktori ostati na svojim mjestima ili će biti imenovani drugi direktori.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

jasno je od početka da mali nagodbom ne mogu dobiti ništa jer:
1. dugovi su gotovo 2x veći od imovine
2. kad bi nešto i dali malima, to bi bile tek mrvice, a time bi samo priznali da mali imaju pravo na nekakvo obeštećenje i dali bi im povod za tužbu.
zato ovo ni ne može završiti drugačije nego velikom nagodbom bez malih. još žalosnije je da su veliki opet male preveslali i kroz udrugu jer vidimo da će se veliki udrugaši namiriti odvojeno od nagodbe, a male su opet ostavili na cjedilu. uvijek ista priča, samo se akteri mijenjaju

Nažalost umješaći nemaju status stranke u postupku i ne mogu disponirati tužbenim zahtjevom. Dakle, ako Agram povuće osporavanja jamstva, umješaći ne mogu sami dalje nastaviti postupak.

New Report

Close