Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I pristali svi osim ADRISA.
Sto je to AGRAM dobio?
I zasto isto nije ponudeno svim dionicarima?
Pa ovo je prestrasno!

Zlatek, to su samo moja razmišljanja, nisam sigurna što znači “ima snagu ovršne isprave”. Bila bi sigurnija formulacija u lexu” smatra se ovršnom ispravom” Onda prigovor treće osobe uopće ne bi bio upitan. Imam od prije mjesec dana jednu nevjerojatnu presudu Visokog trgovačkog suda gdje sam uložila prigovor treće osobe na ovršno rješenje na stanu jedne od najvećih banaka u HR koju je zastupao najpoznatiji i najveći odvjetnički ured i srušila im načelo povjerenja u zemljišne knjige, dokazavši na sudu da su povrijedili načelo savjesnosti i poštenja kod zasnivanja hipoteke na stanu na kojem sam vanknjižni vlasnik. A banci je investitor-graditelj stana upisan kao vlasnik dao hipoteku na stanu koji je meni prethodno prodao. Presuda za zbirku oglednih sud. presuda.Nekako ipak vjerujem da će TS srušiti nagodbu

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-zavrsio-sastanak-dobavljaca-perusko-glasanje-o-nagodbi-ocekuje-u-utorak-pucar-smatra-da-ce-nagodba-osigurati-opstanak-agrokora-i-dobavljaca/7495374/

..a što bi on pametno rekao? 😆

Manjiski ( većinski) dioničari su izigrani ? Agram nas je izdao ili smo ipak ubačeni u nagodbu s Grgićem? Možda nam ipak na kraju preostaju samo sudske tužbe. Nagodba prema lexu ima snagu ovršne isprave, a sud donosi rješenje kojim potvrđuje nagodbu. Na rješenje o ovrsi može se uložiti prigovor treće osobe za koji ne postoji rok već se podnosi sve do završetka postupka. Treća osoba nije stranka u postupku već netko treći tko ima pravni interes u tom postupku

@Ledica

Zanimljivo. Mogla bi poslati email na udrugu dioničara.

Nekoliko dodatnih postotaka imat će tvrtke koje su bile financijski kreditori Agrokora, a imale su dobre i priznate kolaterale, kao Franck, Saponia, Sokol Marić i Adris, i to do četiri posto.Taj sporazum uključuje isplatu 20 milijuna eura Agram Investu za dionice Agrolagune i Žitnjaka

Medika diže tužbu zbog nagodbe?

Tvrtka Medika, najveća veledrogerija u Hrvatskoj, prošlog je tjedna, neslužbeno doznajemo, podnijela Trgovačkom sudu podnesak u kojem od suda traži da izvanrednoj upravi Agrokora izda nalog da za sklapanje posebnih sporazuma s vjerovnicima koji imaju potraživanja s istim statusom dobije pismenu suglasnost.

U protivnom, Medika upozorava na opasnost pokretanja sudskih postupaka “usmjerenih na utvrđivanje pravnih nedostataka tako sklopljene nagodbe”.

ako dionice žitnjaka vrijede za agram, vrijede bome i za ostale. upravo to medika i naznacuje u svom podnesku, a to je bome i blizu pameti – ne mogu jednia vrijediti dionice, drugima ne

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-utorak-potpisivanje-nadogbe-ruske-banke-postaju-vlasnice-gotovo-47-posto-agrokor-grupe-vrijednost-koncerna-procijenjena-je-na-212-mlrd-kuna/7495674/

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://hr.n1info.com/a310155/Vijesti/Nacin-vodjenja-procesa-u-Agrokoru-ostaje-sramota-za-RH.html

@dioničari

Poslušajte Fižulića od 13min.. kaže da je Sberbank morao pokrenuti parnicu za dokazivanje jamstava koja osporava Agram, a da su se toj parnici navodno umješali drugi vjerovnici što sve prolazi ispod radara javnosti dok se stalno priča nagodba nagodba nagodba. To bi značilo da ako se Agram povuče da jamstva mogu osporavati drugi vjerovnici. Ako je ovo istina ništa od nagodbe kako zamišlja Peruško..

Ne volim se pozivat na medijske priče, ali ako je ovo istina onda ništa od nagodbe koja se predlaže..

sve ide napokon ka svom razrješenju – ovakvom ili onskvom, ali razrješenju. jedva čekam dan kad će taj otrov napokon nestati s burze.

mali izgleda ne bu nista dobili, ali ako agram ili adris đoraju svoje dionice za neku paru , svo ostali će tužiti. i vjerojatno dobiti

mene samo zanima kojih je to 27 tvrtki solventno?

tvrtke van hrvatske

Nagodba ce tek donjet probleme:

1. cca 30% je nezadovoljnih i ne pristaju na nagodbu, vjerojatno idu zalbe, a potom i tuzbe
2. od 67% koje ce eventualno potpisat, dobar dio je s figom u đepu
3. Adris je moguće vladin osigurač protiv rusa, a ovi nisu gl–pi
4. Obveznice su pale na cca 21-2%
5. Sto je nagodba blize ZSE je nize

Investimir
Ako dionice Agrokora nestanu s burze a mali dioničari nista ne dobiju burza se zauvijek može zatvoriti. Kome još to nije jasno?

tvrtke van hrvatske

Tvrtke izvan Hrvatske nisu pod izvanrednom upravom, a isto ih ima malo više od 27 – ima ih oko 80!

New Report

Close