Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i po čemu to Udruga nema pravo o vođenju sporova kao pravna osoba ?

Po čemu je udruga aktivno legitimirana za vođenje takvog spora??
[/quote]

Po čemu? Pa valjda po punomoći kojoj joj daju članovi udruge!?

Ja mogu dati bilo kome punomoć da me zastupa…
[/quote]

Ti možeš dati kome hoćeš, ali hoće li sud prihvatiti takvu punomoć da te (vas) na sudu u postupcima teškim desetke milijuna kuna zastupa neovlaštena pravna osoba, neregistrirana za pružanje pravne pomoći?
[/quote]
Vidjeti prilog poruke
pod “Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi” prva rečenica

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Hoce li nas u tuzbi zastupati udruga ili ce to biti jedan drugi (vrlo zanimljiv) model, ostavimo narednom periodu. Vec je bio preliminarni sastanak na tu temu i sad je na pravnicima da nadju najbolje rijesenje. Moguce da to nece biti udruga. U svakom slucaju, dajte maksimalnu podrsku udruzi, a sam model tuzbi ostavimo pravnicima.

Za ovaj drugi model potreban je dogovor najvecih, a mi mali samo cemo se prikljucit. Dobra volja postoji.

Ali ipak, polako s tuzbama. Jos su oko 4 tjedna pred nama. Ajmo vidjet sto ce biti u tom peridu.

U svakom slucaju, udruga je i bit ce oslonac u daljnjem postupku u zastiti nasih prava.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Palo mi je na pamet tko je sve “mali”, i tko sve od poznatijih imena spada pod “male”… Pa tako tu imamo:

KBZ D.D.
SZAIF D.D.
ESSEKER GRUPA D.O.O.
EUROHERC OSIGURANJE D.D.
AGRAM INVEST D.D.
AUCTOR D.O.O.
EBRD
BAT
Razni OMF
Razni IF
Bakić
Pivac
.
.
.

Tu je jako mnogo imena koja moraju i hoće podnijeti tužbe protiv RH, PVV, Peruška, Ramljaka…

Tako da, kada pričamo o “malima”, ima tu “malih” koji su zapravo jako veliki… i treba računati i na njih…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

i po čemu to Udruga nema pravo o vođenju sporova kao pravna osoba ?

Po čemu je udruga aktivno legitimirana za vođenje takvog spora??
[/quote]

Po čemu? Pa valjda po punomoći kojoj joj daju članovi udruge!?

Ja mogu dati bilo kome punomoć da me zastupa…
[/quote]

Ti možeš dati kome hoćeš, ali hoće li sud prihvatiti takvu punomoć da te (vas) na sudu u postupcima teškim desetke milijuna kuna zastupa neovlaštena pravna osoba, neregistrirana za pružanje pravne pomoći?
[/quote]
Vidjeti prilog poruke
pod "Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi" prva rečenica
[/quote]

U registraciju možeš upisati što želiš, ali na sudu je da procijeni je li udruga po hrvatskom pravnom sustavu ovlaštena sudski zastupati pojedinačne tužbene zahtjeve svojih članova u postupku pred pravosudnim tijelima? Ja bih rekao da nije!

Ignore: KressoM, delux

Totalno nebitno. Bitno je da se dobije jedna jedina tuzba. Onda krecu svi

evo kako prolaze tužakanja s državom….
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Z9PUcbJJAF7F4Ja4Asvuaw==.PDF

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

JBP krivo si me razumio.
Udrugu Franak sam naveo kao primjer da ima procesnupravnu sposobnost u sporu prema bankama.
Nadalje niste vjerovali ni u njihov uspjeh.
Kao što vidimo pogresili ste.
Kada postoje činjenice dokazi kojih obiluje u ovom predmetu spor je tvrdim nemoguće izgubiti.
Dovoljno je samo pogodovanje inf Borga da ne idemo dalje.
Udrugi ćemo dati sve potrebne izjave za kolektivnu tužbu.
Idemo u pravnu bitku.
Što se tiče odvjetničkog tima oni će raditi na postotak

Ne, dobro sam razumio. Udruga Franak je imala upravo procesnopravnu legitimaciju za podnosenje koletkivne tuzbe po Zakonu o zastiti potrosaca, nisam ni mislio na materijalno pravo. Koliko ja znam, to je uvedeno jer odredba o kolektivnim tužbama ne postoji u Zakonu o parničnom postupku, niti je točno da se može dati bilo kome ovlaštenje na zastupanje pred sudom jer se nešto pita i zakon. Izuzev toga, teško je govoriti o uspjehu Udruge franak dok god je postupak još uvijek u tijeku pred VTS.

U registraciju možeš upisati što želiš, ali na sudu je da procijeni je li udruga po hrvatskom pravnom sustavu ovlaštena sudski zastupati pojedinačne tužbene zahtjeve svojih članova u postupku pred pravosudnim tijelima? Ja bih rekao da nije!

Pa članovi odobravaju svoga predstavnika. A ne sud. Pa valjda ću ja odabrati tko će me predstavljati.

[/quote]

Državu se pobjeđuje na međunarodnim sudovima.
Njima nije važna “ustavnost Lex Agrokora”
Postoje mnoge osnove za tužbe koje će proći na pravom mjestu.
To će hrvatske građane puno koštati, ali trenutna vlada i svi upleteni biti će već daleka prošlost, pa im je svejedno što će biti u budućnosti.
Za sada oni će svoje progurati.

[/quote]

da, evo još jedan najsvježiji primjer kako tužakanja sa jednom susjednom banana-državom prolaze u civiliziranom svijetu….

https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22documentcollectionid2%22:[%22GRANDCHAMBER%22,%22CHAMBER%22],%22itemid%22:[%22001-183555%22]}

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

[/quote]

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2004547

odlepršaj IU

Pa članovi odobravaju svoga predstavnika. A ne sud. Pa valjda ću ja odabrati tko će me predstavljati.
[/quote]

Razumiješ li razliku između riječi “predstavlja” i “zastupa”?

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close