Prema dostupnim informacijama, navodno je postignut dogovor s Alcom koja je osporila tražbine imatelja obveznica, ali i s Franckom koji nije osporavao tražbine ni jamstva, ali je ipak dogovoren određeni sporazum s tom kompanijom.
Ako je to točno, to znači da bi i te kompanije glasale za dogovorenu nagodbu vjerovnika, a od velikih “sporova” još se pregovora s Adrisom, s kojim još uvijek nije postignut dogovor, ali se vode intenzivni pregovori.
nek ide nagodba, kakva – takva
Prema dostupnim informacijama, navodno je postignut dogovor s Alcom koja je osporila tražbine imatelja obveznica, ali i s Franckom koji nije osporavao tražbine ni jamstva, ali je ipak dogovoren određeni sporazum s tom kompanijom.
Ako je to točno, to znači da bi i te kompanije glasale za dogovorenu nagodbu vjerovnika, a od velikih “sporova” još se pregovora s Adrisom, s kojim još uvijek nije postignut dogovor, ali se vode intenzivni pregovori.
nek ide nagodba, kakva – takva
Za par godina ces plakat zbog kakve – takve nagodbe.
Zajedno sa svim građanima
Nema šanse da se sklopi zakonita nagodba, to je sigurno. A TS mora znati da će svi nezadovoljni vjerovnici osporavati nagodbu kojom se skriva kriminal IU, a RH će plačati njihova potraživanja.
I mi ćemo kroz udrugu tužiti državu, o tome treba također misliti sud.
Zar je moguće da IU još nije dostavila podatke o plačanjima?
Sud ce potvrditi nagodbu kakva god bila. Uvjeren sam u to kao i sto sam uvjeren u konacan sudski rasplet.
Ogromne odstete iz drzavnog proracuna ujedno ce znaciti i kraj ove banana drzave
@Axelrod
A kako ti to misliš: "Hoće li ovo otvoriti ljudima oči"?
Kao da mi ne znamo kakakv je ovaj bjegunac imao odnos prema manjinskim dioničarima?
I kakve to ima veze sa kriminalnim odredbama nagodbe kojom se manjinske dioničare nastoji razvlastiti?
Daj, molim te razmisli prije nego nešto napišeš.
Naravno da nam je (skoro) svima ovo otvorilo oči!
Tema o kojoj se natežemo a i stovremeno i otežava i oteže sklapanje Nagodbe je skoro pa NEBITNA.
A bitnom ju je učinila nesposobna IU skupa s svom silom savjetnika, ali i dijelom neodgovornih vjerovnika.
Svi se slažemo oko jednoga – ono što ne može opstat na tržištu treba u nekom razumnom vremenu prodati/ ili osposobiti za tržište. I to je trebao biti posao IU i savjetnika za restrukturiranje, a ne silovito i ničim opravdano udaranje po dioničarima.
Postojeće operativne kompanije u Agrokor grupi nije se smjelo dirati – nakon što se vlasništvo, onakvo kakvo je bilo u trenutku uspostavljanje IU, prenese na novi Agrokor tvrtke za koje IU tvrdi da su nesolventne mogu i u novom Agrokoru otići u stečaj ili ih se može prodati.
Jednostavno da jednostavnije ne može biti, i 100% u skladu s znanim i neznanim Zakonima.
daj Bože da se nagodba sklopi u ruku do 10.07. pa da prestanu ova forumska lupetanja todeksaša i da se burza vrati u normalan trgovinski život
daj Bože da se nagodba sklopi u ruku do 10.07. pa da prestanu ova forumska lupetanja todeksaša i da se burza vrati u normalan trgovinski život
Da , Grobex odmah skače na 3000 evo idem sve novce ulupat na ZSE kad je to takav ziher
ono što me najviše zabrinjava , to je neviđeno srozavanje TS-a , ovo nisam zbilja očekivao. Znao sam da nam je pravosuđe općenito ocjena nedovoljan , ali ovo je ispod svakog nivoa. Naime , ima već ohoho vremena da je istekao rok, da mu je Peruško trebao dostaviti traženu dokumentaciju sa svim potrebnim detaljima , no od toga ništa nije dostavljeno pod izgovorom da će se kasniti , jer se radi ručno. sud kao sud je morao to na određeni način sankcionirati, međutim , od toga opet ništa.
i opet se radi silovanje pravosuđa putem politike i sve vodi ka sklapanju ove jedne duboko kompromitirane nagodbe .
što se tiče Udruge , Udruga realno ostaje sama ( na to sam i računao ), samo se nadam da je dobro pripremila materijale za tužbe , jer ovdje ima toliko ogromnog materijala , da će to država ( mislim da se država na to i pripremila , bitno je politički da se završi nagodba da vlada ne padne ) i dobro platiti kasnijim odštetama putem svojih birača, tj.poreznih obveznika. Pretpostavljam da će Udruga ići sa kolektivnim tužbama , što bi bilo i najpametnije i da se naplati odšteta malima sa kamatama .
Također, vjerujem da će biti i krivičnog gonjenja .
Ovdje je i opet politički i pravosudno i preko IU na žalost sve napravljeno da trenutno nastradaju mali dioničari, posebno naglašavam riječ trenutno, jer će Udruga ako ne u RH , onda vjerojatno putem sudovanja u EU dobiti pravičnu odluku.
Ne bih se ništa sekirao na mjestu malih dioničara , sada treba pretrpjeti ovu smiješnu euforiju koja će doći kod sklapanja nagodbe , zadovoljno trljanje ruku političara,IU, savjetnika & co., ali kasnije dolazi vrijeme malih za naplatu . no sikiriki
Nekima poslovna godina traje 01.10.-30.09. Oni su predmet našeg proučavanja. Pogađate, dio su Ramljakove ekipe. Dokumenti na njihovim memorandumima svašta bi mogli otkriti. Postoji li krtica u njihovim redovima i cure li dokumenti van pitanje je na koje možda dobijemo odgovor.
Posebno zanimljivo je klikati u povezana imena i onda otkrivati s kim je tko povezan (kao član društva ili odgovorna osoba). Vesela družina u svakom slučaju. Samo je pitanje vremena kad će prema van izaći kakva je to hobotnica i do kud seže.
jutarnji je o tome pisao u veljaci ove godine, a klikanjem po sudskom registru o tim i s njima povezanim firmama svasta se moze otkriti.