Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bili bi zadovoljni sa 5% novog Agrokora. I nema tuzbi, nema problema, a mi spremamo dokumente u ladicu.

Maja, Tomislav, Ankica i ostali nemaju problema sa zakonom iz razloga sto nama nije nastala steta, ne moraju hodati po sudovima i svi sretni i zadovoljni.

A moze i drugacije. Tuzbe, sudovanja i sve sto ide s tim…

Ja ne bih bio zadovoljan. Mali dioničari su bili vlasnici preko 30% tvrtki kćeri, kad se uzme neki presjek po tvrtakama. Zašto bi pristali na 5%. Ja neću.
[/quote]

Slažem se Paulie. Jamstva su u najboljem slučaju ograničena što se tiče vjerivnika. Ne dirajte solventne kompanije i naše vlasništvo i neće biti tužbi!
[/quote]

Kolega Paulie piše bajke. On piše kao da se 10 travnja nije dogodio, kao da se rolap nije dogodio itd. itd.

Da, mali jesu bili i još su uvijek suvlasnici 30 posto – ali čega – 30 posto od 57 miljardi dugova. ILi netko misli da mozes biti suvlasnik tvrtke, a dugove ne priznati. Ajmo ozbiljno.

Uzmite Ledo – kad se oduzme i dobiju stari zalozi (koje nitko ne spori), i novi zalozi iz rolapa (koje nitko ne spori jer su neosporiva, mada moralno upitna) i k tom ejoš jamstva barem onoliko koliko je lkedo ili bio primio ili bio crpio neku korist – ŠTO OSTAJE, DRUGOVI, ŠTO OSTAJE.

Pisati bajke i lupati gluposti kako smo mi vlasnici 30 psoto, pa to je kao pričati bajke o petrokeiji kao velikoj industriji – da , nekad bii, a u meduvremenu natukli miljardu guitka.

Imovina minus obveze = neto imovina / broj dionica = vlasništvo.
[/quote]

Druže investimir. Tko ima cca 42 mlr kn duga? Agrokor ili Ledo? Neki ovdje brkate da je svako drustvo druga pravna osoba i da se istina radi o povezanim drustvima ali da sva drustva nisu jedno!
Vrijeme jednoumlja ili komunizma je prošlo! Ovo su osnove prava društava ili ti ZTD. Zakon o trgovačkim društvima. To je ono o čemu priča i udruga manjinskih dioničara.
[/quote]

1. Ledo ima stare zaloge
2. Ledo ima nove zaloge iz rolapa
3. Ledo ima jasmtva bilo 19 miljardi ili samo miljarda, ali ima

Isto tako i sve , am bas sve ostale agrokor tvrtke. Kao što reče Fižulić – ROLAPERI SU VLASNICI SVEGA, SAMO RADNIKE LEDA NE POSJEDUJU.
[/quote]

Ma tko je doveo rolapere?
Sto je LEDO dobio kao protucinidbu?
Znamo sto je Agrokor radio s kreditima.
Posudivao lovu Belju uz ogromne kamate, pa dokapitalizirao za dug.
Prestani lupetat
[/quote]

Molim te odgovori mi jednu stvar pa da zna lupetam li ja ili ti

DA LI TI SMATRAŠ DA ĆE ROLAPERI UZETI SVE DO ZADNJEG CENTA ŠTO IM PRIPADA ILI SMATRAŠ DA ONI TO NEĆE UZETI JER NEMAJU RAVO NA TO, NELEGALNO JE, NEISPRAVNO ITD.

Evo, tko misli da rolaperi neće pobrati iz agrokora sve do zadnjeg centa pa zavrsio agrokor u sto stečajeva ili ne, nek to napiše pa da ne moram više raspravljati sa takvim ljubiteljima lika i djela braće Grimm.
[/quote]

Ajd pitanje za tebe.
Dali je normalno i zakonito da LEDO da jamstva Agrokoru koji je u stecaju?

Bili bi zadovoljni sa 5% novog Agrokora. I nema tuzbi, nema problema, a mi spremamo dokumente u ladicu.

Maja, Tomislav, Ankica i ostali nemaju problema sa zakonom iz razloga sto nama nije nastala steta, ne moraju hodati po sudovima i svi sretni i zadovoljni.

Ja ne bih bio zadovoljan. Mali dioničari su bili vlasnici preko 30% tvrtki kćeri, kad se uzme neki presjek po tvrtakama. Zašto bi pristali na 5%. Ja neću.
[/quote]

Slažem se Paulie. Jamstva su u najboljem slučaju ograničena što se tiče vjerivnika. Ne dirajte solventne kompanije i naše vlasništvo i neće biti tužbi!
[/quote]

Kolega Paulie piše bajke. On piše kao da se 10 travnja nije dogodio, kao da se rolap nije dogodio itd. itd.

Da, mali jesu bili i još su uvijek suvlasnici 30 posto – ali čega – 30 posto od 57 miljardi dugova. ILi netko misli da mozes biti suvlasnik tvrtke, a dugove ne priznati. Ajmo ozbiljno.

Uzmite Ledo – kad se oduzme i dobiju stari zalozi (koje nitko ne spori), i novi zalozi iz rolapa (koje nitko ne spori jer su neosporiva, mada moralno upitna) i k tom ejoš jamstva barem onoliko koliko je lkedo ili bio primio ili bio crpio neku korist – ŠTO OSTAJE, DRUGOVI, ŠTO OSTAJE.

Pisati bajke i lupati gluposti kako smo mi vlasnici 30 psoto, pa to je kao pričati bajke o petrokeiji kao velikoj industriji – da , nekad bii, a u meduvremenu natukli miljardu guitka.

[/quote]

Druže investimir. Tko ima cca 42 mlr kn duga? Agrokor ili Ledo? Neki ovdje brkate da je svako drustvo druga pravna osoba i da se istina radi o povezanim drustvima ali da sva drustva nisu jedno!
Vrijeme jednoumlja ili komunizma je prošlo! Ovo su osnove prava društava ili ti ZTD. Zakon o trgovačkim društvima. To je ono o čemu priča i udruga manjinskih dioničara.
[/quote]

1. Ledo ima stare zaloge

Isto tako i sve , am bas sve ostale agrokor tvrtke. Kao što reče Fižulić – ROLAPERI SU VLASNICI SVEGA, SAMO RADNIKE LEDA NE POSJEDUJU.
[/quote]

Prestani lupetat
[/quote]

slažem se da je roll up veliko zlo, ali ako je glavni dužnik agrokor a jamci ostale kompanije, onda iz dijela koji npr agrokor ima u ledu belju zvijezdi se i roll uperi mogu namiriti…ono što ostane ide ostalim vjerovnicima, ali opet to ne utječe na solventnost leda, jamnice vupika.. o tome se priča.. a ne koliki je iznos duga

[/quote]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

1. Ledo ima stare zaloge

[/quote]

Prestani lupetat
[/quote]

Molim te odgovori mi jednu stvar pa da zna lupetam li ja ili ti

DA LI TI SMATRAŠ DA ĆE ROLAPERI UZETI SVE DO ZADNJEG CENTA ŠTO IM PRIPADA ILI SMATRAŠ DA ONI TO NEĆE UZETI JER NEMAJU RAVO NA TO, NELEGALNO JE, NEISPRAVNO ITD.

Evo, tko misli da rolaperi neće pobrati iz agrokora sve do zadnjeg centa pa zavrsio agrokor u sto stečajeva ili ne, nek to napiše pa da ne moram više raspravljati sa takvim ljubiteljima lika i djela braće Grimm.
[/quote]

Ajd pitanje za tebe.
Dali je normalno i zakonito da LEDO da jamstva Agrokoru koji je u stecaju?
[/quote]

Naravno da nije normalno i zakonito, cijeli lex je nenormaln.

Ali, isto tako nenormalno, dapače bolesno nenormalno je misliti da će itko igdje osporiti rolaperima 100tnu naplatu – sve drugo može propasti, to njima neće.

I kad odlučujete os vojim novcima, a dionice su novci, onda morate realno gledati, a ne turati glavu pijesak. što god da se dogodi – bilo sstečaj, bilo produzenej IU, bilo nesto trece ili cetcrto, rolaperi ce to uzeti i ledo to više ne psojeduje nit dioničari leda to više ne psojeduju.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Zasto sluzbe koje su zaduzene da se sprijeci privredni kriminal ne krenu procesuirat sve one ljude koji su bili u sluzbi Agrokora i Lex Agrokora i da dokazu svoje porijeklo imovine, onda bi svi shvatili gdje je nestao novac odnosno silne milijarde, a ne otimat imovinu od malih dionicara i legalizirat sa time njihovu pljacku.

Ruske banke kazu da ce vrijednost Agrokora pocećat za tri puta u tri godine i onda prodat.
Neće oni povećat vrijednost za tri puta, nego ga je Ramljakova ekipa smanjila za tri puta i sa time opljackala sve ono sto nije stigao IT.
Vrijednost Agrokora nije stvarna koju su izbacili, nego minimalno 3 puta veća, a sve u sluzbu otimanja od malih dionicara.

Jeli netko zna kolike kamate za kasnjenje sud odredjuje u slucaju spora koji bi mogao nastati.

To je nemoguće, kadase zbroje valjan jamstva plus rolap, ostaje vrlo malo za dioničare. pogrešno je misliti da su sva jamstva nevaljana ili svi zalozi nevaljani, to purko nikad nije rekao, a on po meni najlucidnije barata materijom

[/quote]

A kada se od zbrojanih jamstava ODUZME onaj dio duga koji je pokriven jamstvima, a koji se pretvara u VLASNIŠTVO nad Agrokorom jamstva odlaze u MINUS!
Mtematika je teška disciplina ali ipak ovdje se radi o ISKLJUČIVO +/- operacijama!

Ruske banke kazu da ce vrijednost Agrokora pocećat za tri puta u tri godine i onda prodat.
Neće oni povećat vrijednost za tri puta, nego ga je Ramljakova ekipa smanjila za tri puta i sa time opljackala sve ono sto nije stigao IT.
Vrijednost Agrokora nije stvarna koju su izbacili, nego minimalno 3 puta veća, a sve u sluzbu otimanja od malih dionicara.

Upravo to !! To su učinili !

https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/cinjenice-vezane-uz-stanje-nagodbe

Ovo oko namjernog umanjenja vrijednosti, umanjenjem vrijednosti imovine i zatim pretvaranjem jamstava u obveze, stoji. Al fućka se njima za male dioničare, nisu oni njihova meta jer oni su ionako zadnji u redu naplate, pa čak i u ovisnim društvima. Oni su ogulili sve vjerovnike, a mali dionicari su kolateralne žrtve. Najbolje osigurani vjerovnici razlučnim pravima nad ovisnim društvima zasad su najveći gubitnici ovog procesa. A financijski neosigurani vjerovnici tipa SBER banka i roll-uperi najbolje prolaze sto je potpuni non-sense. Ja mislim da nagodba u zadanom roku neće biti sklopljena i potvrđena od suda. A da li će to biti koji mjesec kasnije, u produžecima, to zaista ne znam i ne mogu znati.

Ali, isto tako nenormalno, dapače bolesno nenormalno je misliti da će itko igdje osporiti rolaperima 100tnu naplatu – sve drugo može propasti, to njima neće.

I kad odlučujete os vojim novcima, a dionice su novci, onda morate realno gledati, a ne turati glavu pijesak. što god da se dogodi – bilo sstečaj, bilo produzenej IU, bilo nesto trece ili cetcrto, rolaperi ce to uzeti i ledo to više ne psojeduje nit dioničari leda to više ne psojeduju.

Nije normalno da se i dalje u TABLICAMA nalaze potraživanja koja su još prije godinu dana isplaćena!
Pa je tako i tzv rollUperima isplaćen dio potraživanja.

Meni nije normalno da se od tih silnih direktora koji su naplatili svoja potraživanja nije netko OPOŠTENIO pa dao Trgovačkom sudu nalog za povlačenje tražbine?

Je li stvarno došlo do toga da se to UTUŽI i da se njihovo ponašanje tretira kao kriminal?

A radi se o iznosu koji je oko 500m eura.
Neki jesu to učinili ali najviše zahvaljujući Adrisu koji je osporio ona najveća potraživanja banaka.

Vrijednost Agrokora nije stvarna koju su izbacili, nego minimalno 3 puta veća,

stavi nam tvoju analizu po todeks tvrtkama ovdje pa da da vidimo koliko ta teza o 3x većoj vrijednosti drži vodu?

New Report

Close