quote=Posejdon]
Evo još jedan novopečeni forumaš ulogiran unuutar mjesec dana koji nam "dobronamjerno" preporuča da zaboravimo jer "život ide dalje".
Pa da mi je samo znati iz kojih sve rupa izvirete….
[/quote]
Ulogiran sam na ovaj forum prije mjesec dana, ali ga pratim i aktivno ulazem na ZSE od 2005. g. Vjerujem da jos ima dosta takvih ulagaca koji “samo” prate ovaj forum, te ne pisu, ali moramo priznati da i pisanje na ovom forumu stvara neku atmosferu ili klimu na sveukupnom trzistu… Bio sam iskren i napisao da sam i sam izgubio dosta novca na todexu, a sada ako netko cijeni iskrenost ok, a ako ne opet ok…Takodjer nista lose ne mislim o drugim ulagacima, cak naprotiv, sve najbolje.
@Investimir
Evo mog odgovora.
Ja ne očekujem niti želim otkup svojih dionica ili da me isplaćuje za njih.
Ali očekujem da mi se ne dira vlasništvo niti da mi se ono dovodi u pitanje
I to u niskoprofilnim restoranima, po noći unutar nekih opskurnih i pod palicom države oformljenim Borg skupinama.
Svi smo mi investirali u konkretne biznise i kao investitori smo, i to u skladu sa unaprijed poznatim pravilima spremni dijeliti sudbinu poslovanja tvrtki u kojima smo dioničar. Ne sudbinu večinskog dioničara nego sudbinu poslovanja.
As simple as that.
Dobro, sad moramo ići korak dalje. Svaka tvrtka ima imovinu i poslovanje, ali i dugove.
1. Jest li svjesni da dio jamstava SASVIM SIGURNO VRIJEDI – DAKLE AKO KE JE LEDO PRIMIO 100 MILJA KUNA ILI EURA, DAKLE DOISTA JE TOLIKO SJELO A NAJEGOV RAČUN, DA LEDO JAMČI ZA TO. to nikead nije bilo predmet spora, to ni purko ne spori
2. Da niti jedna agrokor sastavnica, niti jedna, nema više nikakve slobdne imovine – sve je pod zalogom bilo prije 10 travnja 2017, bilo iz rolapa. Ako je eldo potpisao zaloge prije 10 travnja, a jest , to je neupitno. ovo iz rolap je moralno upitno, ali nitko ozbiljan ne vjeruje da to moz eoboriti na bilo kojem sudu, pogotovo na rh susu.
Hoću reći – vi kazete, necu d am diraju vlasnistvo. ali vase vlasnistvo je raskomadano i rascerupano i prije 10 travnja, a pogotovo sad s rolapom.
U najboljem slucaju, tu moze biti mozda 5 ili 6 posto nekadasnje vrijednsoti za male dionicare tako da ne tuze poslije. ja navijam za tu opsciju i zapravo mislim da sbi svui pristali na to. hocu reci, tko je kuupio ledo po 300ak kuna, on sigurno niej msilo da ledo vriejd kao prije izvanredne uprave
Kojom metodom ste izračunali tih 5–6 %. Zašto ne 1-2%, ili 50-60%. Molim vas objasnite nam svoju kalkulaciju. Da li je to lupetanje napamet, ili postoji pravna osnova i matematički izračun ?
Bili bi zadovoljni sa 5% novog Agrokora. I nema tuzbi, nema problema, a mi spremamo dokumente u ladicu.
Maja, Tomislav, Ankica i ostali nemaju problema sa zakonom iz razloga sto nama nije nastala steta, ne moraju hodati po sudovima i svi sretni i zadovoljni.
A moze i drugacije. Tuzbe, sudovanja i sve sto ide s tim…
Bili bi zadovoljni sa 5% novog Agrokora. I nema tuzbi, nema problema, a mi spremamo dokumente u ladicu.
Maja, Tomislav, Ankica i ostali nemaju problema sa zakonom iz razloga sto nama nije nastala steta, ne moraju hodati po sudovima i svi sretni i zadovoljni.
Ja ne bih bio zadovoljan. Mali dioničari su bili vlasnici preko 30% tvrtki kćeri, kad se uzme neki presjek po tvrtakama. Zašto bi pristali na 5%. Ja neću.
@Investimir
Evo mog odgovora.
Ja ne očekujem niti želim otkup svojih dionica ili da me isplaćuje za njih.
Ali očekujem da mi se ne dira vlasništvo niti da mi se ono dovodi u pitanje
I to u niskoprofilnim restoranima, po noći unutar nekih opskurnih i pod palicom države oformljenim Borg skupinama.
Svi smo mi investirali u konkretne biznise i kao investitori smo, i to u skladu sa unaprijed poznatim pravilima spremni dijeliti sudbinu poslovanja tvrtki u kojima smo dioničar. Ne sudbinu večinskog dioničara nego sudbinu poslovanja.
As simple as that.
Dobro, sad moramo ići korak dalje. Svaka tvrtka ima imovinu i poslovanje, ali i dugove.
1. Jest li svjesni da dio jamstava SASVIM SIGURNO VRIJEDI – DAKLE AKO KE JE LEDO PRIMIO 100 MILJA KUNA ILI EURA, DAKLE DOISTA JE TOLIKO SJELO A NAJEGOV RAČUN, DA LEDO JAMČI ZA TO. to nikead nije bilo predmet spora, to ni purko ne spori
2. Da niti jedna agrokor sastavnica, niti jedna, nema više nikakve slobdne imovine – sve je pod zalogom bilo prije 10 travnja 2017, bilo iz rolapa. Ako je eldo potpisao zaloge prije 10 travnja, a jest , to je neupitno. ovo iz rolap je moralno upitno, ali nitko ozbiljan ne vjeruje da to moz eoboriti na bilo kojem sudu, pogotovo na rh susu.
Hoću reći – vi kazete, necu d am diraju vlasnistvo. ali vase vlasnistvo je raskomadano i rascerupano i prije 10 travnja, a pogotovo sad s rolapom.
U najboljem slucaju, tu moze biti mozda 5 ili 6 posto nekadasnje vrijednsoti za male dionicare tako da ne tuze poslije. ja navijam za tu opsciju i zapravo mislim da sbi svui pristali na to. hocu reci, tko je kuupio ledo po 300ak kuna, on sigurno niej msilo da ledo vriejd kao prije izvanredne uprave
[/quote]
Sam kazes da bi mogli dati 5-6% da ne tuzimo.
Znaci da im je lagana frka.
Temelja za tuzbu pun kamion.
Prema svima
I evo vam jos jedan razlog zasto cu tuziti:
Ako vec sve tvrtke trpaju u AGROKOR, onda su kod otvaranja lexa svim dionicarima morali ponuditi dokapitalizaciju.
Ovako su jednog dionicara(Todorica) pustili da predstavlja sve.
Pa zamislite da se tako radi u normalnim drzavama. Kaos
Bilo bi pametno da vjerovnici dokapitaliziraju ove solventne firme i da se svim vlasnicima dionica
npr.BELJA omogući da sudjeluju u dokapitalizaciji pod istim uvjetima kao i vlasnicima JAMSTAVA.
Zašto dokapitalizirati nešto što je solventno?
Glede Agrokora za zada je imovina dostatna da se podmire priznate tražbine vjerovnika Agrokora.
Ali ako zafali ja bih rado DOKAPITALIZIRAO Agrokor obzirom kako su NISKO procjene ( podcjene ) vrijednosti Agrokora postavljene.
Ako prođe Nagodba Agrokor je na strong buy!
To je nemoguće, kadase zbroje valjan jamstva plus rolap, ostaje vrlo malo za dioničare. pogrešno je misliti da su sva jamstva nevaljana ili svi zalozi nevaljani, to purko nikad nije rekao, a on po meni najlucidnije barata materijom
Da IU može slonmiti adris i agram, već bi ih bili slomili. Dakle, morat će im nešto dati, a ako njihove dionice vrijede neki novac, onda isto toliko i ni kun emanje vrijede i sve ostale istovjetne dionice. Da je tomu tako bez obzira na sve moguće pravne mudrolije, dokazuj eistup MEdike – ako adris dobije nesto z asvoj eduionice, hocemo i mi sito toiko jer i mi imamo dionice. Inače tužimo.
Mala paralela između Ljubljanske banke i Agrokora (ne znam sve detalje, ali me “pattern” podsjeća na aktualnu situaciju).
Redom:
Republika Slovenija je donijela poseban (ustavni!) zakon u vezi Ljubljanske banke.
NLB (Nova Ljubljanska banka) je nastala “zrcaljenjem” Ljubljanske banke
NLB je “poništila” imovinu (tj. štednju) štediša “stare” Ljubljanske banke.
NLB je formirna tako da se (teoretski) ne može tužiti, jer “NLB nema nikakve veze sa starom Ljubljanskom bankom”
Nakon što su prošle sve sudske instance u Sloveniji / HR / BiH, nakon 15++ godina Europski sud za ljudska prava (ESLJP) donio je presudu da Republika Slovenija (!!!) i NLB moraju isplatiti staru deviznu štednju “ozrcaljene” Ljubljanske banke, i to – koliko se sjećam – s kamatama.
Ja osobno vidim dosta paralela između NLB i Agrokora, a vidim i vjerojatni rasplet situacije u budućnosti.
Činjenica je da će uplitanje politike u poslovanje (kao u “zlatno” doba socijalističke ekonomije) KOŠTATI porezne obveznike, ma koliko god mediji i političke stranke šutjeti o tome.
The time will tell.
Veli kolega da ostaje vrlo malo za male dioničare. Tko je to od novih vlasnika donator svoga vlasništva malim dioničarima i zašto ? Ocito da to nije realno, nego kockari (odnosi se na kupce nakon iu) realno gube sve. Ne volim se kockati niti bi to ikome preporučio.