struktura vodopada/amoždabitno, i ne manje bajkovito, fontana (citat)-“Vrijednost kapitala: preostala vrijednost prema vodopadu predstavlja vrijednost kapitala koja pripada dioničarima ili imateljima zaloga nad dionicama..”
Ubacili su u tablicu sve kompanije i agrokorov dio i dio manjinskih dioničara, kao da je to jedno. Laušić je čisti poltron izvanredne uprave.
Zato jer to jeste – jedno, i to nikako dobar dio ovdje ne shvaća ili jednostavno odbija shvatiti. Da, vlasnik je vlasnik, kakav god bio, 0,0000001% ili 99,99999%. Postupak se vodi nad vlasnikom. To što je firmu stjerao u propast jedan od vlasnika a drugi vlasnici nisu, je na vlasnicima da se međusobno dogovore i prepucavaju, traže, tuže, krivce. Vjerovnike i državu to ne zanima. Adresa za tužbe je London i uprave kompanija ako su nešto nelegalno radile. Sve drugo je trla baba lan
Pozdrav,
Po AskuBidu————————————————- i ja imam dionice kupljene prije Lexa i vrijedile su mi par sto tisuča kuna tako, da ću biti prvi u redu da idem u tužbu protiv države i jeb…………..e se mi koliko godina trebam ćekati na presudu ( pravnomoćno ).
A Peruško ima svoj izračun, pa po meni nije to konaćni broj koliko vrijede firme unutra Agrokora i sve ostale, jer mislim, da on namjerno spušta cijenu samo da bi pogodovao lešinarima,…..a neki dan će sve izaći na svjetlo, lp
Onog trenutka kad se i ako provedu zrcala, sve uprave vjerojatno u roku par dana zavrsavaju u zatvoru, odnosno pritvoru. Zasto? Imate hrpu dokumenata koji to objasnjavaju na stranicama udruge. Onda slijede tuzbe protiv njih kao fizickih osoba.
Onog trenutka kad se i ako provedu zrcala, sve uprave vjerojatno u roku par dana zavrsavaju u zatvoru, odnosno pritvoru. Zasto? Imate hrpu dokumenata koji to objasnjavaju na stranicama udruge. Onda slijede tuzbe protiv njih kao fizickih osoba.
ma kakav zatvor, kavi bakrači, pišete bajke. da, udruga će vjerojatno tužiti i vjerojatno dobit, ali tamo za 5 god i bit ce ujeo vuk magare.
OVdje svi razumni ljudi i oni umočeni i mi neumočeni bi trebali držati palčeve da zbog blokade adrisa i agrama IU prenese neku vrijednost malim dioničarima, par postotak i tako ih obešteti. i da mali dionicari strog leda ili jamnice postanu dionicari novog leda ili jamnice.
Nikom enije do sudovanja i tužakanja, sad u finišu se love ribe, držim palčeve da IU popusti jer agram i adris očito neče. a i zašto bih , nemaju što izguiti je ru nagodbi će dobiti vrlo malo, ako pritisnu IU, mogu dobiti više
Nikakvih par posto nas ne zanima. Ako nagodbom u kojoj ne sudjelujemo jer nas izv povjerenik ne predstavlja, dobijemo par posto, to ce biti priznanje da nase dionice vrijede. Nitko nista nama nece dati ako za to nema pravni temelj..
Koji način razmišljanja? Mi smo jedno, i agrokor i ledo i belje. Vrijeme komunizma i jednoumlja je zavrsilo prije 28 godina.
Halooo! Zemlja zove Mars!!!
Jordane, a zašto se ti još uvijek daš naljepiti na ecobarbarovu spiku?
Ja to ne razumijem?
Lijepo je odvjednik udruge manjisnkih dioničara Boris Ivančić pravno pokazao da to što ecobarbar kao papiga ponavlja naprosto nije istina.
Imate tu taj intervju: https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg&t=1s
Čak štoviše, rekao je da će sa zadovoljstvom to dokazati i na sudu u možebitnom sudskom postupku.
Ali on se i dalje ne da “krstiti”.
Najbolje bi bilo da ecobarar i njemu slični ubuduće sam sa sobom razgovaraju, jer svaki komentar na njih je čisti gubitak vremena.
Ja to ne razumijem?
Lijepo je odvjednik udruge manjisnkih dioničara Boris Ivančić pravno pokazao da to što ecobarbar kao papiga ponavlja naprosto nije istina.
Čak štoviše, rekao je da će sa zadovoljstvom to dokazati i na sudu u možebitnom sudskom postupku.
Ali on se i dalje ne da "krstiti".
Najbolje bi bilo da ecobarar i njemu slični ubuduće sam sa sobom razgovaraju, jer svaki komentar na njih je čisti gubitak vremena.
Mnogi drugi odvjetnici su izrazili drugacije misljenje i ne daju dionicarima “posebne sanse”,posebice ako misle tuziti Drzavu.”Izvlacenje izjava” jednog odvjetnika i to onoga tko nastupa ispred udruge dionicara ne treba shvatiti previse ozbiljno dok ne dokaze svoje “stavove i postavke”!
Ukoliko je bilo izvlacenja novca i falsificiranih izvjesca(sto se mora najprije dokazati),moze se traziti od odgovornih osoba odgovornost sukladno ZTD.Sve ovo ce trajati xx godina,a ishodi su sada vise nego neizvjesni.
Nezadovoljni vjerovnici mozda mogu dobiti nesto vise nego u nagodbi ako joj se nisu prikljucili.
Mnogi od Vas (navodno) vec imaju iskustva sa tuzbama u slucaju BELJA pa ce vjerovatno “dvaput razmisliti” prije nego se odluce za “neke pravosudne avanture”.
Postoje i zastarni rokovi,aktivna i pasivna procesna legitimacija o kojima treba “voditi racuna”.
I dalje sam stava da tuzbe dionicara protiv Drzave nemaju pravnog temelja nakon sto je US potvrdio “Lex Agrokor”!Tuzbe protiv odgovornih osoba sukladno ZTD mozda mogu imati osnova,ovisno o tome da li ce se dokazati namjerno cinjene kaznenih djela na stetu dionicara.
No to nece,po meni,vratiti novce dionicarima zbog gubitka vrijednosti dionica,odnosno teoretski moze nesto malo ako je ovrha moguca.
Nadam se da odgovor nece biti “salva uvreda” i “jezik ulice” i “verbalno nasilje” vec jezik cinjenica.
Ovo nije nagovor nikoga za nista.Svatko odlucuje za sebe i “placa” svoje greske.
A šta bi trebalo na sudu dokazivati???
Gledam procjenu Agrokora i hvatam se za glavu – sve procjene su strong strong buy, što znači da su ključne operativne kompanije DEBELO podcijenjene.
Za LEDO P/FCF za 2016. 11x – tako i Jamnica Zvijezda…….sve po redu!
Trebalo bi biti između 15-20?
Ja to ne razumijem?
Mnogi drugi odvjetnici su izrazili drugacije misljenje i ne daju dionicarima "posebne sanse",posebice ako misle tuziti Drzavu."Izvlacenje izjava" jednog odvjetnika i to onoga tko nastupa ispred udruge dionicara ne treba shvatiti previse ozbiljno dok ne dokaze svoje "stavove i postavke"!
Ukoliko je bilo izvlacenja novca i falsificiranih izvjesca(sto se mora najprije dokazati),moze se traziti od odgovornih osoba odgovornost sukladno ZTD.Sve ovo ce trajati xx godina,a ishodi su sada vise nego neizvjesni.
Nezadovoljni vjerovnici mozda mogu dobiti nesto vise nego u nagodbi ako joj se nisu prikljucili.
Mnogi od Vas (navodno) vec imaju iskustva sa tuzbama u slucaju BELJA pa ce vjerovatno "dvaput razmisliti" prije nego se odluce za "neke pravosudne avanture".
Postoje i zastarni rokovi,aktivna i pasivna procesna legitimacija o kojima treba "voditi racuna".
I dalje sam stava da tuzbe dionicara protiv Drzave nemaju pravnog temelja nakon sto je US potvrdio "Lex Agrokor"!Tuzbe protiv odgovornih osoba sukladno ZTD mozda mogu imati osnova,ovisno o tome da li ce se dokazati namjerno cinjene kaznenih djela na stetu dionicara.
No to nece,po meni,vratiti novce dionicarima zbog gubitka vrijednosti dionica,odnosno teoretski moze nesto malo ako je ovrha moguca.
Nadam se da odgovor nece biti "salva uvreda" i "jezik ulice" i "verbalno nasilje" vec jezik cinjenica.
Ovo nije nagovor nikoga za nista.Svatko odlucuje za sebe i "placa" svoje greske.
[/quote]
Što reći?
Eto, TI i tvoje mišljenje (zajedno sa Ecobarbarom te Peruškom, Plenkovićem i Galićkom), naspram mišljenja suca Trgovačkog suda Mislava Kolakušića, ustavnih sudaca Andreja Abramovića, Gorana Selaneca i Lovorke Kušan, profesorice pravnog fakulteta Jasnice Garašić, pravnika Borisa Ivančića, Krešimira Krsnika i mnogih drugih, sutkinje Trgovačkog suda Nevenka Siladi Rstić koja je više nego jasno naložila IU što mora činiti, ali je do sada od njih dobila ogluhu, financijskog stručnjaka Andreja Grubišića; analitičara i bivšeg ministra gospodarstva Goranka Fižulića, novinara Boška Petrovića, mnogih znanih i neznanih junaka na ovom forumu kojima je jasno što se događa te mene. Sigurno sam mnoge izostavio. Moje isprike!
Stvarno je pitanje kome ćemo vjerovati!
Samo jezik činjenica.
🙂 🙂 🙂
Ja to ne razumijem?
Mnogi drugi odvjetnici su izrazili drugacije misljenje i ne daju dionicarima "posebne sanse",posebice ako misle tuziti Drzavu."Izvlacenje izjava" jednog odvjetnika i to onoga tko nastupa ispred udruge dionicara ne treba shvatiti previse ozbiljno dok ne dokaze svoje "stavove i postavke"!
Mnogi od Vas (navodno) vec imaju iskustva sa tuzbama u slucaju BELJA pa ce vjerovatno "dvaput razmisliti" prije nego se odluce za "neke pravosudne avanture".
Postoje i zastarni rokovi,aktivna i pasivna procesna legitimacija o kojima treba "voditi racuna".
I dalje sam stava da tuzbe dionicara protiv Drzave nemaju pravnog temelja nakon sto je US potvrdio "Lex Agrokor"!Tuzbe protiv odgovornih osoba sukladno ZTD mozda mogu imati osnova,ovisno o tome da li ce se dokazati namjerno cinjene kaznenih djela na stetu dionicara.
Nadam se da odgovor nece biti "salva uvreda" i "jezik ulice" i "verbalno nasilje" vec jezik cinjenica.
Ovo nije nagovor nikoga za nista.Svatko odlucuje za sebe i "placa" svoje greske.
[/quote]
Što reći?
Eto, TI i tvoje mišljenje (zajedno sa Ecobarbarom te Peruškom, Plenkovićem i Galićkom), naspram mišljenja suca Trgovačkog suda Mislava Kolakušića, ustavnih sudaca Andreja Abramovića, Gorana Selaneca i Lovorke Kušan, profesorice pravnog fakulteta Jasnice Garašić, pravnika Borisa Ivančića, Krešimira Krsnika i mnogih drugih, sutkinje Trgovačkog suda Nevenka Siladi Rstić koja je više nego jasno naložila IU što mora činiti, ali je do sada od njih dobila ogluhu, financijskog stručnjaka Andreja Grubišića; analitičara i bivšeg ministra gospodarstva Goranka Fižulića, novinara Boška Petrovića, mnogih znanih i neznanih junaka na ovom forumu kojima je jasno što se događa te mene. Sigurno sam mnoge izostavio. Moje isprike!
Stvarno je pitanje kome ćemo vjerovati!
Samo jezik činjenica.
🙂 🙂 🙂
[/quote]
Nitko od uvazenih kolega pravne struke (osim Ivancica) nije izricito naveo da ce dionicari dobiti naknadu stete od Drzave.NITKO!Svi su se referirali na VJEROVNIKE,koliko je meni poznato.I to na nacin da su moguce parnice nezadovoljnih.
Spominjali su nejednaki tretman VJEROVNIKA i njihove potencijalne mogucnosti u parnicama,a ne DUZNIK-a ,sto su realno dionicari.Kolakusic je spomenuo potencijalne mogucnosti tuzbi protiv Uprava ,ali je naglasio da je jako tesko uspjeti u tome zbog duznosti dokazivanja stete i namjere odgovornih osoba da se ista nacini i da je ,cak i ako se to dokaze,namira ,odnosno ovrha veliki problem.
Ako se vec pozivate na neka imena,budite korektni i dajte konkretne citate i izvore,a ne ovako napamet .