Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Konzum-isplatio-regres-i-povecao-place-za-1.900-zaposlenih-te-trazi-300-novih-radnika

kako malo po malo kukavelj napušta hrvatsku tako nama nezaposlenima koji ćemo sve lakše do posla i onima s malom plaćom iste rastu… počelo je s turizmom, pa građevinom, sad već imamo trgovinu… dalje zna se.. dok će drugi prati guzice po njemačkoj naši prihodi uz uvijet da posjedujete nekretninu biti će gotovo isti onima koji natucaju njemački na nekoj kišurini u tmurnom amburgu dok ih pri tom gledaju kao na uljeza koji im otima posao… liebe dojčland.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@industrija

Shvacam ja sve. Strpimo se jos malo. Jos je nekoliko aseva u rukavu. Kad njih odigramo, ako izgubimo, priznat cemo poraz i krenut u pravnu bitku dalje.

Al do tada, moramo igru odigrat do kraja. Necemo valjda odustat sad kad je najzanimljivije i kad umijesanima lice izgleda kao lice gospodje Ankice na skupstini Leda kad je cula sto ljudi blizu nje imaju za reci hahahaha. Bolje da je zacepila usi hahahaha. Pogotovo kad se okrenula da bi bolje cula i onda je pocela loviti panika hahaha.

Jel moze netko ukratko napisati sta je tocno bilo na skupstini leda za nas koji nismo mogli otici.

“uz uvijet da posjedujete nekretninu”

– van idu oni koji je nemaju .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

@PoAskuBidu

Najbolje da su ljudi poslušne ovčice koje je du go.vna iz godine u godinu? Neka idu, neka probaj u život, ionako im je jedini. Ako bude bolje u Hr. vratiti će se. Osim toga, zanemarujete činjenicu da odlaze i oni koji ne idu “prati guzice” već idu raditi isti posao kao i u Hr. za bolje uvjete.
A i taj “mali” uvjet da “posjedujete nekretninu” je baš onako tipičan komentar za ovo područje pa eto onda iz svoje nekretnine zahvalite onima koji su vam svojim inatom omogućili da imate bolje uvjete u Hr.

"uz uvijet da posjedujete nekretninu"

– van idu oni koji je nemaju .

Netocno.Otkud Vam takav zakljucak?
Ja zivim takoder “vani” na drugom kontinentu i ne znam nikoga ovdje tko nema nekretnine i u Hrvatskoj.Mnogi strucnjaci odlaze “van” radi boljih uvjeta rada,bolje klime i sl.Sada kada je cijeli svijet dostupan,a znanje nekog svjetskog jezika vam omogucava prilicno laku socijalizaciju,mnogi se odlucuju upoznati druge zemlje i ljude.Za mene je dom tamo gdje se osjecam dobro,a ne gdje sam roden.

@PoAskuBidu

Osim toga, zanemarujete činjenicu da odlaze i oni koji ne idu "prati guzice" već idu raditi isti posao kao i u Hr. za bolje uvjete.

na njih naravno nisam ni mislio… većina ljudi koje znam ide u nepoznato… nit imaju neku vrijedniju diplomu (svi su neki dipl.oec.) Bio sam ja 3 godine vani znam o čemu pričam, mi ovdje živimo ok (uz uvijet da imamo nekretninu) a kako se dižu plaće živjeti ćemo i bolje. Pola Slavonije ide, ostavljaju kuće i hektare zemlje koje ne žele obrađivati… ovaj fiulm je sve takve raskrinkao… ljudima se ne da raditi. https://hrti.hrt.hr/video/show/4515118/apsurdistan-gdje-si-bio-2017-dokumentarni-film

使用を信頼し、あなた自身の能力の

OK naravno da ima istine u tome ali treba malo sagledati šire jer po medijima ide uvijek ista mantra ne mo že se ne može se ne može se… a ljudi u slavoniji koji žive na selu kupuju jaja iz kaveza u trgovinama jer nemaju ni jednu kokoš u dvorištu bar za vlastite potrebe.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Konzum-isplatio-regres-i-povecao-place-za-1.900-zaposlenih-te-trazi-300-novih-radnika

kako malo po malo kukavelj napušta hrvatsku tako nama nezaposlenima koji ćemo sve lakše do posla i onima s malom plaćom iste rastu… počelo je s turizmom, pa građevinom, sad već imamo trgovinu… dalje zna se.. dok će drugi prati guzice po njemačkoj naši prihodi uz uvijet da posjedujete nekretninu biti će gotovo isti onima koji natucaju njemački na nekoj kišurini u tmurnom amburgu dok ih pri tom gledaju kao na uljeza koji im otima posao… liebe dojčland.

Je, sigurno će tako biti 🙂

Tako se valjda i dogodilo nakon ogromnog vala odlaska iz one bivše države krajem 60-ih i početkom 70-ih, i to u ogromnim brojkama iz Hrvatske, pa je poteklo med i mlijeko .. Ili, hmm, ipak možda nije?

Vjeruj mi svi ovi koji odlaze misle da je tih godina koje spominješ bilo bolje. Oprali mozak i sad idu na štrik u Irsku. Meni paše, posla sve više na zavodu i još kad iznajmim 2 stana… puna šaka brade. Pozdrav trulim sjevernim zemljama wawe.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ukupna vrijednost Agrokora je 2,5 milijardi eura: Najviše vrijede Jamnica, Ledo i Konzum

No, još uvijek nije gotov ni takozvani Entity priority model naplate i otpisa potraživanja, a o tome će ovisiti koja će tvrtka biti insolventna kada se uključe i jamstva, a prema sadašnjim saznanjima insolventna će biti većina tvrtki.

Ali, potrebno je kazati kako će to uključivanje jamstava u bilancu tvrtki biti „samo“ računovodstvena podloga za kapitalno „potapanje“ tih tvrtki sukladno preuzetim financijskim obvezama. Nakon toga će, osnivanjem zrcalnih tvrtki, kompanije većinom biti oslobođene starih dugova, a kreditori će morati otpisati prosječno oko 50 posto potraživanja, dok će dosadašnji dioničari ostati bez vrijednosti svojih dionica, a novi vlasnici će postati kreditori.

https://novac.jutarnji.hr/incoming/ukupna-vrijednost-agrokora-je-25-milijardi-eura-najvise-vrijede-jamnica-ledo-i-konzum/7452198/

Ignore: KressoM, delux

E ssadd treba doci netko i dati 3 milijarde za sve.
To je vise od procjene i vjerovnici ce dobiti jos vise i moraju biti presretni!

Oko 140 Agrokorovih tvrtki vrijedi čak triput manje od dugova
Oko 140 tvrtki je procijenjeno na oko 18,5 milijardi kuna dok je dug 57 milijardi kuna.

https://www.vecernji.hr/biznis/oko-140-agrokorovih-tvrtki-vrijedi-cak-triput-manje-od-dugova-1250839

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close