Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/osvrt-na-objavljeni-nacrt-nagodbe-dio-i/

………….
Zakon odreduje kako se bira PVV i stalno VV.Ono sto je najvaznije, je da li postoji suglasnost i kompromis najmanje 2/3 vjerovnika da se nagodba sklopi.Sve je "stvar matematike" i potrebne vecine.Nagodbu ne sklapa VV ni privremeno niti stalno ,vec svi vjerovnici glasuju na skupstini vjerovnika.Prije toga se prijedlog salje TS da se utvrdi dali je tekst nagodbe usuglasen sa Zakonom.Ako TS da pozitivno misljenje,ide se na glasovanje.Ako neke odredbe prijedloga nagodbe nisu usuglasene sa Zakonom i Ustavom,TS ce traziti da se nedostaci isprave.
Dakle TS ce nadzirati "uredno i zakonito" vodenje procesa.

………………Ipak, nada ostaje kako će Trgovački sud i sutkinja Nevenka Siladi Rstić odbiti nagodbu koja bi uključivala raspodjelu imovine solventnih društava, koja je protivna temeljnim načelima Stečajnog Zakona i Zakona o IU. Imajući na umu da su ta društva solventna, nije potrebno provoditi restrukturiranje na njima radi osiguranja likvidnosti, održivosti i stabilnosti poslovanja (čl. 1 st. 2). Budući da se na postupak IU supsidijarno primjenjuju postupovna pravila Stečajnog zakona, na temelju čl. 334 sutkinja ima pravo odbiti nagodbu jer je takva nagodba protivna svrsi Zakona o IU. Restrukturiranjem solventnih društava se ne bi postigla svrha Zakona o IU jer restrukturiranjem tih društava se niti ne postiže svrha očuvanja stabilnosti u RH, već suprotno ugrožava se stabilnost tih društava i samim time je protivno svrsi samog Zakona.
…..sud nije vezan isključivo razlozima za uskratu potvrde nagodbe iz čl. 43. st. 16. Zakona o IU, već može uskratiti potvrdu i na temelju gore navedenog čl. 334 koji se supsidijarno primjenjuje, što se čitanjem isključivo Zakona o IU ne bi dalo utvrditi.

Osim toga nema SVV kao prvi zakonski uvjet

Evo, zato kazem da treba cekati i ne osudivati ih prerano.
Rade smireno i kvalitetno.
Za sada se cini dobro

Uskoro će svi dobiti relevantne informacije i znat će u kojem smjeru idemo dalje. Do tada ovaj video MORA biti na svakom facebook profilu, po forumima, svugdje gdje će ga ljudi vidjeti.

Malih dioničara je oko 17 tisuća. Ovo mora vidjeti svaki mali dioničar, a da ne govorim o svim građanima ove zemlje i o stotinama milijuna kuna koje će izgubiti budući umirovljenici kroz mirovinske fondove, a sve da bi se naplatili nekakvi Tedeshiji i Marice Vidaković, savjetnici i borgovci.

Ovaj video mora biti svuda: https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg&t=2375s

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Drugi čovjek Sberbanka: Došlo je do dramatične promjene situacije, nagodba je blizu

Upravo tako.
I da li da vjerujemo ovom čovjeku ili nekim teoretičarima zavjere koji tvrde da će se nagodba raspasti kao kula od karata?
Da li je realno očekivati da TS obori nagodbu? U ovakvoj situaciji.

ZSE = burekdžinica

Malih dioničara je oko 17 tisuća. Ovo mora vidjeti svaki mali dioničar, a da ne govorim o svim građanima ove zemlje i o stotinama milijuna kuna koje će izgubiti budući umirovljenici kroz mirovinske fondove, a sve da bi se naplatili nekakvi Tedeshiji i Marice Vidaković, savjetnici i borgovci.
Ovaj video mora biti svuda: https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg&t=2375s

ne znam stvarno što ti očekuješ od tog i sličnih videa? ja sam npr. aktivan sudionik na TK već dugi niz godina, bit ću kroz xy godina i budući umirovljenik, a nisam otvorio niti jedan taj video od silnih koje ovdje postate, niti ću otvoriti jer – me ne zanima i to nije nikakav inat nego mi se živo fućka tko što tamo priča… a kad ne zanima mene koji sam sudionik na TK tolike godine, možeš misliti koliko to zanima bilo koga tko ne ulaže na TK!? ali samo si ti daj oduška i postaj ako ti je tako lakše…

ne znam stvarno što ti očekuješ od tog i sličnih videa? ja sam npr. aktivan sudionik na TK već dugi niz godina, bit ću kroz xy godina i budući umirovljenik, a nisam otvorio niti jedan taj video od silnih koje ovdje postate, niti ću otvoriti jer – me ne zanima i to nije nikakav inat nego mi se živo fućka tko što tamo priča… a kad ne zanima mene koji sam sudionik na TK tolike godine, možeš misliti koliko to zanima bilo koga tko ne ulaže na TK!? ali samo si ti daj oduška i postaj ako ti je tako lakše…

Bivaš neinformiran i još se time hvališ.

Vrlo pametno.

Ali važno da si aktivan na TK.

Ha-ha-ha.

Sretno ti bilo.
Znaš da kažu da Dragi Bog čuva….

La vita e bella!

Dakle tvrdite sto hocete citajte i postajte sto hocete, ali u ovoj nakaradnoj zemlji o svemu odlucuje polotika koja tvrdi da se ne mjesa u proces.

Sad je glavni pregovarac valjda sam Plenkovic, pa za ocekivat je onda i tuzbu protiv vlade RH, s obzirom da se ista ponasa kao pregovarac, u cije ime, a Separovic sudac US u obrazlozenja ustavnosti Zakona kaze da se branio visi interes.

Pa onda vlada ili ti drzava neka plate taj visi interes, ako je nekom ucinila stetu i sve ok.
Bio bih zadovoljan nekim vrijednosnim papirom vezanim na poslovanje Agrokora s dospjećem 10 god i recimo kamatom od 7%, pa neka cijena udjela bude cjena na dan 10.04.2017 i utvrđivanje stanja na isti dan.

https://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/osvrt-na-objavljeni-nacrt-nagodbe-dio-i/

Počelo je!!
Habeamus udruga

Drugi čovjek Sberbanka: Došlo je do dramatične promjene situacije, nagodba je blizu

Upravo tako.
I da li da vjerujemo ovom čovjeku ili nekim teoretičarima zavjere koji tvrde da će se nagodba raspasti kao kula od karata?
Da li je realno očekivati da TS obori nagodbu? U ovakvoj situaciji.
[/quote]
Čega se pametan srami time se labud ponosi.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Evo, zato kazem da treba cekati i ne osudivati ih prerano.
Rade smireno i kvalitetno.
Za sada se cini dobro

Udruga nije Agram i dobro je da postoji. Borgovci se jako boje kakvi dokumenti ce tak izaci, a ako se oni toliko boje, valjda znaju sto ce izaci i kakve ce posljedice imati. Tko je upuceniji od samih borgovaca koji imaju jako nemirne snove…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Bivaš neinformiran i još se time hvališ.

Vrlo pametno.

Ali važno da si aktivan na TK.

Ha-ha-ha.

Sretno ti bilo.
Znaš da kažu da Dragi Bog čuva.
[/quote]

pa dobro kažu…jer tebe je sačuvao zdravog i čilog :-))

New Report

Close