Stier: "Krecem u borbu protiv klijentelizma"
Stier je vec kritizirao Plenkovića zbog Lexa i njegovih prijatelja koji su uzeli stotine milijuna kuna i zbog toga je smijenjen.
RH je vrhunska kvazi-država, pazite ovo: Stier kreće u borbu protiv klijentelizma?! iz HDZ-a se bori protiv HDZ-ovog klijentelizma!
a cijela oporba, umjesto da aktiviraju svekoliko članstvo i da kampiraju na Markovom trgu do smjene Vlade, oni se ponašaju kao da su i njihovi prsti u pekmezu
malo su kmečali, ‘dajte odite s vlasti molimo vas…’ i to je to
ako s ovim dokazima, akterima i aferama ne mogu srušiti Vladu, o čemu pričamo? kako će voditi državu jednog dana? nesposobnjakovići!
nije poziv za glasanje niti za HDZ niti za bilo koga iz oporbe!!
S obzirom na aktivnosti, tj. neaktivnosti, mene osobno zanima da li je Udruga manjinskih dioničara Agrokora, sa dogovorom Agrama i IU-e izgubila svoj smisao, tj. da li još uvijek postoji??
Agram je samo jedan od dionicara i jedan od clanova Udruge.
Sada bi Peruško rekao:
"A što se sada Medika javlja.
Ponašala se kao banka, a prodaje ljekove."
P.S.
Dolazi vjerovnicima iz dupet* u glavu da postoje jednaki i jednakiji vjerovnici….
Možda ih žulja dogovorna naplata za Kraš i Atlantik.
A što će tek biti kada izađu tablice svih isplata.
Oh, da, u Agrokoru nemaju program koji je to bilježio pa nemogu te dokumente podastrijeti sudu.
Ali, sve je pravno uredu.
Ha-ha-ha-ha…
[/quote]
Čuj, a daj ti ovdje napisi kako ćeš ti zaštiti svoj interes i sto ćeš poduzeti ako se nagodba sklopi i u njoj ne tebe ili malih dionicara ili oni dobiju bagatelni udjel?
Mislim, većina vas ovdje piše traktate i ismijava proces koji je značajno manjkav, al nigdje ne vidim nikakve konkretne aktivnosti koje bi trebale zaštiti male dioničare?
Ako je vlada otvoreno zauzela odavno stranu, ako sud postupa po konkretnim tužbama i podnescima, a mali dioničari ih ne podnose, tko je taj ili ti koji štite ili će zaštiti interes manjinskih dionicara do ili nakon sklapanja nagodbe?
[/quote]
Posalji mail na udrugu, pa pitaj sto je odradeno.
Odgovor je bar meni dosta zanimljiv, iako ces pricekat nekoliko dana da ga dobijes
Nažalost, neovisno o tome da li su jamstva zakonita ili nezakonita, sukladno čl. 5. st. 1 Zakona o IU, nad povezanim društvima se svejedno provodi postupak izvanredne uprave, tj. nije potrebno da pojedino povezano trgovačko društvo bude insolventno. Ipak, nada ostaje kako će Trgovački sud i sutkinja Nevenka Siladi Rstić odbiti nagodbu koja bi uključivala raspodjelu imovine solventnih društava, koja je protivna temeljnim načelima Stečajnog Zakona i Zakona o IU. Imajući na umu da su ta društva solventna, nije potrebno provoditi restrukturiranje na njima radi osiguranja likvidnosti, održivosti i stabilnosti poslovanja (čl. 1 st. 2). Budući da se na postupak IU supsidijarno primjenjuju postupovna pravila Stečajnog zakona, na temelju čl. 334 sutkinja ima pravo odbiti nagodbu jer je takva nagodba protivna svrsi Zakona o IU. Restrukturiranjem solventnih društava se ne bi postigla svrha Zakona o IU jer restrukturiranjem tih društava se niti ne postiže svrha očuvanja stabilnosti u RH, već suprotno ugrožava se stabilnost tih društava i samim time je protivno svrsi samog Zakona.
…..sud nije vezan isključivo razlozima za uskratu potvrde nagodbe iz čl. 43. st. 16. Zakona o IU, već može uskratiti potvrdu i na temelju gore navedenog čl. 334 koji se supsidijarno primjenjuje, što se čitanjem isključivo Zakona o IU ne bi dalo utvrditi.
😎
Nama je u Agrokoru prije par dana rečeno da će nam otpis za 100 milijuna kuna financijskog potraživanja biti 100 posto, a iz medija se može doznati da će nekima, koji imaju ista jamstva kao mi, naplata iznositi 15 do 40 posto.
vrhunska svinjarija, nema šta – meni sarma, tebi kupus
Dobio sam informacije da su neki dobavljaci isplaceni znatno manje od prosijeka. Izuzetno neposten a mozda i kriminalan model dovest ce do toga da ce se nagodba raspast ko kula od karata.
Nama je u Agrokoru prije par dana rečeno da će nam otpis za 100 milijuna kuna financijskog potraživanja biti 100 posto, a iz medija se može doznati da će nekima, koji imaju ista jamstva kao mi, naplata iznositi 15 do 40 posto.
vrhunska svinjarija, nema šta – meni sarma, tebi kupus
Dobio sam informacije da su neki dobavljaci isplaceni znatno manje od prosijeka. Izuzetno neposten a mozda i kriminalan model dovest ce do toga da ce se nagodba raspast ko kula od karata.
[/quote]
Da bi se nagodba raspala potrebno je da se ne skupi 2/3 glasova u vijeću.
To je jedini stvarni kriterij. Sve drugo je formalnost.
Sada bi Peruško rekao:
"A što se sada Medika javlja.
Ponašala se kao banka, a prodaje ljekove."
[/quote]
Vjerojatno si pratio slučaj Teva?
Kda su naši toliko mudri zar se ponekad ne upitaju kako to da Izrael nije donio Lex Teva.
Prateći njihove bondove na burzama vidi se kako se upravlja krizom u kompanijama od strateškog interesa za državu.
Inače još nema bijelog dima jesu li obvezničari pristupili nagodbi.
Jučer je istekao rok u kojemu su se trebali očitovati.
Prema tvom viđenju razvoja događaja, možeš li plz pojasniti koje “vijeće” bi trebalo glasati za nagodbu, odnosno u kojem “vijeću” bi trebalo skupiti 2/3 glasova kako bi se nagodba izglasala?
Tko bi, prema tebi, trebali biti relevantni članovi tog vijeća? Kojim će se kriterijima odabrati? Tko će ih predložiti / potvrditi?
Moćniji vjerovnici štite svoje interese preko Plenkovića. Je li i to predviđeno lex Agrokorom? Izgleda da je nakon objave elektroničke pošte premijer otpustio sve kočnice. Sad je već i povjerenik suvišan jer je sam preuzeo ulogu povjerenika. Kad će sastanak premijera sa predstavnicima malih dioničara?
Prema tvom viđenju razvoja događaja, možeš li plz pojasniti koje "vijeće" bi trebalo glasati za nagodbu, odnosno u kojem "vijeću" bi trebalo skupiti 2/3 glasova kako bi se nagodba izglasala?
Tko bi, prema tebi, trebali biti relevantni članovi tog vijeća? Kojim će se kriterijima odabrati? Tko će ih predložiti / potvrditi?
[/quote]
Zakon odreduje kako se bira PVV i stalno VV.Ono sto je najvaznije, je da li postoji suglasnost i kompromis najmanje 2/3 vjerovnika da se nagodba sklopi.Sve je “stvar matematike” i potrebne vecine.Nagodbu ne sklapa VV ni privremeno niti stalno ,vec svi vjerovnici glasuju na skupstini vjerovnika.Prije toga se prijedlog salje TS da se utvrdi dali je tekst nagodbe usuglasen sa Zakonom.Ako TS da pozitivno misljenje,ide se na glasovanje.Ako neke odredbe prijedloga nagodbe nisu usuglasene sa Zakonom i Ustavom,TS ce traziti da se nedostaci isprave.
Dakle TS ce nadzirati “uredno i zakonito” vodenje procesa.