inace, ako adris ipak pristane na neku pristojnu ponudu, mislim da ce to biti dobro – ako izvuku 40 d0 45 posto – to mogu prestsaviti svojoj skupštini i dobiti zeleno svjetlo jer svi znaju da u slućaju stečaja ne bi dobili toliko.
Pristojna ponuda će ujedno biti i nemoralna ponuda. Adrisu će se ponuditi nešto ispod stola tipa CO po povoljnoj cijeni ili obećanje tipa ACI ako se uspije dogovoriti sa Peruškom…
samoi da napokon dočekamo da ova kloaka dosde svom kraju – da bar hoce i imale ukljciti barem s d ili 3 posto nekadasnje vrijednsti, to bi bila cist neka simbolika i ubelike bi raseretila drzavu od budcih tuzbi
Da male hoće uključit uključili bi ih i to bi na sva zvona objavili ali sam poprilično siguran koga hoče uključiti ..PIK kreditore
5% u novom Agrokoru bi bilo korektno i rijesilo bi gotovo sve probleme. Daleko od toga da je to idealno, al bi bilo zadovoljavajuce.
Možda je to i bila taktika od početka kao ne vrijede dionice ništa pa na kraju evo vam toliko to je ipak više od nula…
5% u novom Agrokoru bi bilo korektno i rijesilo bi gotovo sve probleme. Daleko od toga da je to idealno, al bi bilo zadovoljavajuce.
5 posto od nekadasnje vrijednosti – dakle oko 500 kn za ledo, 5000 za jamnicu itzd.
svi rh dobavljči dobit ce ca 8 poszto, kako da mali dobiju 5 posto i na temeljui čega. od snova nema vajde
5 posto od nekadasnje vrijednosti – dakle oko 500 kn za ledo, 5000 za jamnicu itzd.
svi rh dobavljči dobit ce ca 8 poszto, kako da mali dobiju 5 posto i na temeljui čega. od snova nema vajde
[/quote]
Nema šanse po tim cijenama prije po nominali ledo 380 jamnica 3800 …
I što da mi daju? Dionice sa kojima neću moći trgovati nigdje osim preko OTC-a u Amsterdamu?
@noviulagac
Što ovaj @investimir može napisati gluposti to je posebna priča. Po njemu će 3-5% novca dioničarima rješiti sve. E pa ja prvi na to ne pristajem kao dioničar. Radije ću u tužbu po sve. Ispod minimalno 50% na ništa ne pristajem.
Ovo je i moj stav, ako žele izbjeć tužbe. Inaće ako mi nemamo osnove nećemo dobit ništa. Dakle ili sve ili ništa.
Ako nisu u pravu nitko ti ništa neće ponuditi..ni 1%!
[/quote]
[/quote]
To i nij eneka razlika – velika je razlika noga u tur od nominale po 380 kn. ovo prvo je otrov za tziste, ovo drugo je ipak kakvo takvo poštoavnje zakona. sam ovcani iznos igra manju ulogu, ionako je gubitak vec sada 95 osto i iznad
Pa valjda se radi o 5% od iznosa nagodbe, a ne nekakvih nominala ili tržišnih cijena. To uopće nije malen iznos. Sadasnje ili prošle cijene dionica neće se moći direktno usporedjivati sa budućim. Naprosto jer ako će uopće biti ikakvog namirenja dionicara ovisnih društava, namirit će vas u dionicama ili pravima na dionice nekog novog Agrokora, a ne ovisnih društava.
Meni je fascinantno kako većina vas koji ste bili dioničari ovisnih društava Agrokora uopće ne razumijete ovaj proces niti na koji način bi ubuduće postojao i funkcionirao novi sustav.
Vjerovnici imaju validne i neosporene trazbine, dioničari to nemaju. Novi Agrokor neće imati mnogo veze sa starim Agrokorom zato su usporedbe 5% od nominale necega ili trzisne vrijednosti necega, po mojem sudu, potpuno deplasirane.
Ja kao oštećeni dioničar a vjerujem i ostali bi izašao u susret i dozvolio da mi se novac isplaćuje u ratama a ne od jednom da ne opteretimo poslovanje i time pokazao da sam spreman na kompromis.
inace, ako adris ipak pristane na neku pristojnu ponudu, mislim da ce to biti dobro – ako izvuku 40 d0 45 posto – to mogu prestsaviti svojoj skupštini i dobiti zeleno svjetlo jer svi znaju da u slućaju stečaja ne bi dobili toliko.
Pristojna ponuda će ujedno biti i nemoralna ponuda. Adrisu će se ponuditi nešto ispod stola tipa CO po povoljnoj cijeni ili obećanje tipa ACI ako se uspije dogovoriti sa Peruškom…
samoi da napokon dočekamo da ova kloaka dosde svom kraju – da bar hoce i imale ukljciti barem s d ili 3 posto nekadasnje vrijednsti, to bi bila cist neka simbolika i ubelike bi raseretila drzavu od budcih tuzbi
Da male hoće uključit uključili bi ih i to bi na sva zvona objavili ali sam poprilično siguran koga hoče uključiti ..PIK kreditore
[/quote]
Pa oni su dali zajam i nakon stecaja Agrokora oni su neosigurani financijski vjerovnici. Oni su već uključeni. Drugo je pitanje jesu li zadovoljni ponudjenim.
5% u novom Agrokoru bi bilo korektno i rijesilo bi gotovo sve probleme. Daleko od toga da je to idealno, al bi bilo zadovoljavajuce. ]
[/quote] Belje 40 kuna. Może.