Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno da nece doci svi.
To je nemoguce.
Svejedno, na skupstini se ne mogu donositi odluke koje idu na stetu ostalih dionicara.

Naravno. Bilo bi dobro da dodje barem svaki deseti dionicar, al bojim se da nece biti niti blizu.

Nazalost, ljudi ocekuju da ce netko drugi rijesit njihove probleme. A to nije realno. Na kraju se sve svodi da svako igra za sebe, a to IU najvise odgovara. Sreca je sto nekim jako mocnim igracima ovo ne odgovara. Umjesto da im budemo podrska, mi se kilavimo. A onda nas oni koji bi nas trebali slusati, uopce ne dozivljavaju.

Ako ostanemo bez icega, u prvom redu smo si sami krivi. Ne mogu drugi odradit posao za nas. Neki ce se procesi odvijat mimo nas, al mi isto moramo dati svoj doprinos. Ima oko 14 tisuca malih dionicara, hrpa ih nije prstom mrdnula i ceka da drugi to rijese.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Pa realno nitko nije ni ocekivao da ce pljacka ici tako daleko.
I jos je tu udruga od koje svi ocekujemo nesto.
Ja osobno cekam rasplet.
Tuzbe idu kad uzmu moje.
Sad nemam za sto tuziti.
Nakon raspleta cemo vidjeti kako i prema kome ce ici tuzbe.
Kandidata je puno… drzava, ekipa Borg, Todoric, bivsi i sadasnji revizor, clanovi nadzornih odbora, hanfa…
Ja sam spreman za zajednicku tuzbu, a ako treba pokrenut cu i pojedinacne

Sad ce netko reci da ni sami ne znamo koga tuziti.
Gore nabrojani su svi odgovorni.
Treba samo procijeniti gdje su najvece sanse za naplatu.
Drzava je najsigurnija, ali i ostali ce morati platiti

Naravno. Bilo bi dobro da dodje barem svaki deseti dionicar, al bojim se da nece biti niti blizu.

Nazalost, ljudi ocekuju da ce netko drugi rijesit njihove probleme. A to nije realno. Na kraju se sve svodi da svako igra za sebe, a to IU najvise odgovara. Sreca je sto nekim jako mocnim igracima ovo ne odgovara. Umjesto da im budemo podrska, mi se kilavimo. A onda nas oni koji bi nas trebali slusati, uopce ne dozivljavaju.

Ako ostanemo bez icega, u prvom redu smo si sami krivi. Ne mogu drugi odradit posao za nas. Neki ce se procesi odvijat mimo nas, al mi isto moramo dati svoj doprinos. Ima oko 14 tisuca malih dionicara, hrpa ih nije prstom mrdnula i ceka da drugi to rijese.

Ovo nije problem nego pljacka, Sud mora odraditi svoj posao. Bilo bi bolje da banke plate ali ovako ce nazalost porezni obveznici morati nadoknatiditi stetu.

Na stranu sva dosadašnja i buduća s.anja ali činjenica je da se zbog normalnog poslovanja mora popuniti NO.

Što se tiče solventnosti/insolventnosti to se definitivno ne može izbjeći i definitivno bi trebalo biti jasno da ima solventnih i insolventnih kompanija!
E sada ključno pitanje je …………koje su jedne a koje su druge!
Mislim da je ključ u Consent Solicitation Statement.
Na kraju imaš potpise novih jamstava – to su valjda solventene kompanije!
Vaš link …

Što će se dogoditi 8.6.2018.Da li novi vlasnik tj.PIK obvezničari postaju 95% tni vlasnici Agrokora.
Da li sa tim datumom prestaje mandat IU i svim savjetnicima.Ponavljam Ivica Todorić je dao na upravljanje Agrokora IU na godinu dana plus tri mjeseca.tj do 10.7.Da li Ivica Todorić, IU tj.državi, mogao dati na upravljanje tuđu imovinu,tj.datuma 8.6.2018.Pravni laik jesam,ali jasno mi je da ni lex Agrokor ne može biti iznad osnovnog postulata kapitalizma da je privatna imovina zaštićena.
Da li 8.6.2018. nastaju stečajni razlozi,ili možda predstećajni?
Da li će ćelave glave zabraniti ulaz IU i savjetnicima ulazak u prostorije.Da li će na vratima biti sudski
zaštitari.Da li hrvatska tj.sudovi moraju poštivati temeljne zakone kapitalizma.Ali ukoliko se država i sudovi ogluše na PIK obvezničare ulazimo u pravno sklisko podrućje gdje će država biti utužena za nastalu štetu novim vlasnicima.
Da li i mi mali dioničari 9.6.2018.postajemo aktivni sudionici u procesu predstećajne,stećajne,stećajne
nagodbe sa preustrojem.
Zašto ni jedan anti Todexovac do sada nije dao odgovor na ovo pitanje.
Mi manjinski dioničari smo zabrinuti da bi PIK obvezničari mogli srušiti proces sklapanja nagodbe.
Svaka zakonita nagodba je bolja od nikakve nagodbe.A zakonitost potvrđuje sud jer bez konačne nagodbe mi mali dioničari nismo aktivni sudionici procesa,jer do tada kao vlasnici papira i nismo oštećeni.

Neće se ništa dogoditi 8. lipnja, a ni 9. Agrokor je odavno u stečaju koji vodi IU. U kapitalizmu je imovina zaštićena dok dugovi nisu toliki da se ne mogu servisirati. Nakon toga vjerovnik preuzima imovinu da bi naplatio dugove.

Ovdje se očito zaboravljaju osnovne stvari i način postupanja. Pravni, stvarni i logični.

Vi bi i birali kome cete uzeti novce ?Za sto?
Nevjerovatno.
Mislim da cete opet vi biti ti, koji cete izgubiti novce po tuzbama u parnicama koje cete
izgubiti.Mislim da nitko od vas ili barem vecina nema nikakvog iskustva u vodenju parnica.
Takoder je vidljivo da vas do sada nitko od nadleznih uopce nije dozivljavao ozbiljno.Sto mislite,dali mozda postoji razlog za to?

Gurala se teza da su mali dionicari kolateralne zrtve ne znam koga. Uskoro cemo se uvjeriti da su bas mali dionicari jamac da netko jako mocan nece biti ljut. A ako ipak bude ljut i dionicari ostanu bez svega, mnogi ce platiti zbog toga.

Nakon jucerasnjeg dana, mnogi bi trebali progledati. Samo pogledajte kakvu su nagodbu osmislili i zapitajte se zar stvarno mislite da ce to samo tako proci. Mozda i hoce, al ja se ne bih kladio na taj scenarij.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Vi bi i birali kome cete uzeti novce ?Za sto?
Nevjerovatno.
Mislim da cete opet vi biti ti, koji cete izgubiti novce po tuzbama u parnicama koje cete
izgubiti.Mislim da nitko od vas ili barem vecina nema nikakvog iskustva u vodenju parnica.
Takoder je vidljivo da vas do sada nitko od nadleznih uopce nije dozivljavao ozbiljno.Sto mislite,dali mozda postoji razlog za to?
[/quote]

Vidim, i dalje se jaši u istom, revijalnom tonu.
Nevjerovatno!

La vita e bella!

http://hr.n1info.com/a307072/Vijesti/Potvrdjeno-za-N1-Plenkovic-se-sastao-s-celnikom-Adrisa.html

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close