Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.youtube.com/watch?v=TbY2OsVkC48

frenki veli – tolušić danima već razgovara s agramom, a od danas vrh vlade razgovara sa adrsiom

agram je popustio, mozda bude i adris, politički pritisak je očito jako velik. to što će račun platiti mali dioničari, to plenkija nij ebriga, nisu njegove pare

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

frenki veli – tolušić danima već razgovara s agramom, a od danas vrh vlade razgovara sa adrsiom

agram je popustio, mozda bude i adris, politički pritisak je očito jako velik. to što će račun platiti mali dioničari, to plenkija nij ebriga, nisu njegove pare

Trebaš znat jednu stvar s politikom. Političar ne daje svoje novce. Dakle, što bi moglo odobrovoljiti Adris? CROS ili ACI?

Trebaš znat jednu stvar s politikom. Političar ne daje svoje novce. Dakle, što bi moglo odobrovoljiti Adris? CROS ili ACI?
[/quote]

ih, država ti može biti majka ili maćeha na 100 načina. jedan člančić u nekom zakoniću i opa, miluni već teku

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mali dionicari se moraju fokusirati na sebe. A nama je sada interes uzdrmati interesne grupe koje izvlace novac iz Agrokora i proglasavaju nulu za dionicare.

To mozemo raditi kroz medije, forume, drustvene mreze. Budite sigurni da ce jos neki poguranci doci, al svatko mora pridonjeti koliko moze. Ako je to jedan link na nekom forumu ili na drustvenoj mrezi, to je vec puno.

Neki ce odraditi na sudovima, neki u javnim raspravama, neki lobirajuci, neki na skupstinama, neki na nacin koji ne smijem javno pisati.

Idemo svi udariti u iduca dva do tri tjedna na Borg i drugove, a onda cemo vidjeti tko se smije, a tko place…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Fizulic jasan i glasan.
Sve je lijepo objasnio.
Ovo je sramota za ovu drzavu.
Zakucavaju posljedne cavle u lijes

Ni jedan pravnik nije spomenuo zrcaljenja jer je pravno neprovedivo.
Taj čin se neće moći provesti.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/perusko-tvrdi-da-je-nagodba-dogovorena-je-li-to-istina-ili-mazanje-ociju/2001615.aspx

Zanimljiv mi je slika peruska na ovom clanku. Dira se za nos a bas nedavno citam da Tony Harris (body language expert) kaze da je ovo “najpouzdaniji znak za neistinu” .

Bisakovi

Dionice agrama su kolateral, sto znači za taj dio da se Agram naplatio, pa kako će sada odustati od osporavanja jamstava i sam.sebe potopit? Ne znam koliko je Agram izložen u dionicama..al saznat ćemo..ako se Iu ili neuki diletanti nagode sa Agramom, ako neće nitko drugi, sam ću tužit državu jer je postavila Peruška za IP a taj radi sve kontra mojih suvlasničkih interesa.

Zaboravio si komentirat Fi? Ajd da vidim kako će to sprovest kroz nagodbu! Samo dajte! ip kojeg je jedinog predlozila drzava, odlucio sam preskočit sve uprave i glumit Boga! Tužit ćemo i Peruška za svaki slučaj, bit će mladog mesa za robijaše..

Mozete vi tuziti ,ali,po meni s vasim argumentima , cete sve te sporove izgubiti i biti izlozeni daljnjim i dodatnim velikim troskovima.Mislim da za nagodbu FI uopce nije presudan,vec dospjelost jamstava po sili zakona.AGRAM je po meni,ispravno odlucio odustati od osporavanja jamstava,jer je vjerovatno procjenio da u tom sporu nebi uspio,a vjerujem da ce i ADRIS i FRANCK tako postupiti,iako su oni daleko manje bitni za daljnji postupak.

I dobro, bit ce zrcaljenje! Ja ti obecavam da cu sve napraviti sto je u mojoj mogucnosti da se to ne dogodi…

A sada, osim sto se reklo da ce biti zrcaljenje, reci mi kako ce se to provesti, ja koji sam direktno involviran, ja iskreno ne znam… a procitao sam sve sto je ikada IU objavila…

Dakle, koja drustva? Insolventna? Koja su drustva insolventna? Po kojim kriterijima? Kako ce se pravno prenijeti imovina sa jednog društva na drugo? Zanemarimo protucinidbu, ali sve kompanije imaju pravo na regresni povrat novaca, sto ce biti s tim?

Imam jos kojih bezbroj pitanja, na koja mi nitko pa ni IU ne zna odgovoriti, ali znaju reci biti ce zrcaljenje…

Napisano Vam je u zadnjem predlosku IU kako se namjerava provesti zrcaljenje.Mislim da je sve vrlo jasno.
Koja su drustva insolventna?Pa valjda,prije svega, ona koja su jamcila za kredite Agrokora,daleko vecim iznosima nego sto im je kapital.Po “Lex Agrokor”,jamstva su dospjela aktiviranjem zakona,a njihovom dospjeloscu drustva-kceri,jamci,postali su prezaduzeni i insolventni.O tome su uprave tih drustava informirale javnost na sluzbenim stranicama zagrebacke burze jos prosle godine.Pravo na regres postoji kada se plate dugovi u dijelu u kojem su placeni od glavnog duznika.Ovdje je glavni duznik prakticno u stecaju i to pravo se ne moze realizirati,jer je nesolventnost upravo glavnog duznika i aktivirala sva ta “silna” jamstva.
Odgovori su vrlo jednostavni i jasni,ali vi ocito imate neki “obrambeni mehanizam” kojim bezuspjesno pokusavate “izmjeniti tijek stvari” i kreirati “svoju istinu”,ali to vam nece pomoci.S takvim stavom,vas ne moze zadovoljiti bilo kakav odgovor koji nije u skladu s vasim zeljama i ocekivanjima.

Ni jedan pravnik nije spomenuo zrcaljenja jer je pravno neprovedivo.
Taj čin se neće moći provesti.

Samo neki primjeri zrcaljenja kao GM (General motors-USA) ili u susjedstvu Ljubljanska banka -Nova ljubljanska banka (NB-NLB).Nijedan pravnik nije iznio tvrdnju da “zrcaljenje” nije provedivo jer bi to bio nonsens.

Bisakovi

Dionice agrama su kolateral, sto znači za taj dio da se Agram naplatio, pa kako će sada odustati od osporavanja jamstava i sam.sebe potopit? Ne znam koliko je Agram izložen u dionicama..al saznat ćemo..ako se Iu ili neuki diletanti nagode sa Agramom, ako neće nitko drugi, sam ću tužit državu jer je postavila Peruška za IP a taj radi sve kontra mojih suvlasničkih interesa.

Zaboravio si komentirat Fi? Ajd da vidim kako će to sprovest kroz nagodbu! Samo dajte! ip kojeg je jedinog predlozila drzava, odlucio sam preskočit sve uprave i glumit Boga! Tužit ćemo i Peruška za svaki slučaj, bit će mladog mesa za robijaše..

Mozete vi tuziti ,ali,po meni s vasim argumentima , cete sve te sporove izgubiti i biti izlozeni daljnjim i dodatnim velikim troskovima.Mislim da za nagodbu FI uopce nije presudan,vec dospjelost jamstava po sili zakona.AGRAM je po meni,ispravno odlucio odustati od osporavanja jamstava,jer je vjerovatno procjenio da u tom sporu nebi uspio,a vjerujem da ce i ADRIS i FRANCK tako postupiti,iako su oni daleko manje bitni za daljnji postupak.
[/quote]

Ako jamstva dospijevaju po sili zakona, to je vjerojatno jedunstven slučaj u svijetu, pa ako takvu glupost potvrdi TS, ima pravde i zakona i na drugim.sudovima. Troskovi ako nas manjinaca bude puno i nece biti tako veliki koliko satisfakcija.
Sta ce napraviti.Agram cemo tek vidjeti, a jamstva su nezakonita i po.odluci VTS teret dokaza je na imateljima jamstava.

Tu se vidi kakvu stetu nam je napravio IP koji nije osporavao trazbine i jamstva vjerovnika, a mali.Agram drži u šah matu cijelu bandu.

[/quote]
Adris potpuno nebitan u cijeloj prici. ACI ne mogu dobiti. A sto se tice CROS cijenu znaju.
[/quote]

Naravno srećo, za takve poput tebe cilj opravdava sredstvo. A zakoni su nebitni. Adris je strasan igrac i moze srusiti cijelu nagodbu po pitanju zakonitosti. Iako bi to trebala biti zadaća suda tj ispitivanje zakonitosti nagodbe.

New Report

Close