Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bravo Franck!

Trebali bi mali dioničari s njima zajedno sjesti za stol jer je Agram izigrao nas i gosp. Purka.

Čudi me da gosp. Purko ne javlja se na odluku Agrama da se dogovara s Peruškom.

Zasto bravo Franck?
Nema tu nama pomoci od nikog.
Pravdu cemo traziti na medunarodnim sudovima

In the meantime :

Dug građana u sedam godina sa šest narastao na 107 mlrd. kn

Status Quo: Roll Over Lay Down

Da je sud ili sudovi mislio srusiti ovakvu nagodbu ne bi osporena jamstva uputili u parnice nego bi o njima presudili usput, kao o dopustenom ili nedopustenom papiru u okviru veceg postupka, same nagodbe. Kao sto je odradjeno u okviru Parmalata, ako sam dobro shvatio. Da su jamstva sudski oborena sada, prije nagodbe, IU ih uopce ne bi mogla koristiti. Ovako moze.
I nemojte imati iluzije, ako za nekoliko godina u nekim parnicama netko uspije oboriti jamstva po kojima je sada sklopljena nagodba to ne znaci da ce HR ministar financija odresiti kesu. To znaci nove visegodisnje parnice protiv vjerovnika, zrcalnih drustava i koga vec. Igre bez granica.
Znaci sud je odigrao cisti alibi. Pomeo toboze metlom, a zapravo pustio sve.

ZSE = burekdžinica

Pravno mi je dvojbeno ovo da se Grgiću tobože mimo nagodbe voljom novih vlasnika i novog koncerna isplate dionice starog povezanog društva po staroj vrijednosti. Jer na kraju i sam dogovor je ipak dio nagodbe a očita je namjera da se jedino njemu izlazi u susret i radi presedan. On bi na taj način prošao najbolje od svih pa nije ni čudo da tobože velikodušno, a zapravo ponižavajuće i licemjerno, nude simboličnu pomoć malim dioničarima iako nemaju nikakvu ni moralnu ni zakonsku obvezu za to.

Ma nema nikakve zakonite nagodbe. Ako Agram za svoje dionice dobije nešto da bi povukao osporavanja jamstava, onda imamo dokaz da dionice vrijede. Boje se oni nezakonitih jamstava i zato će napravit sve da se dogovore s Agramom, al tu rade grešku i tu nam idu na ruku. Trebamo se dogovorit ako ne bude ništa od Udruge, da osnujemo svoju udrugu i tužimo drzavu ak prodje nagodba.
Ma kakvih 2-5%..mi.imamo dionice solventnih kompanija, nek si oni uzmu par posto. Ili poštena naknada ili sud.
[/quote]
AGRAM nece nista dobiti za svoje dionice,vec ce dobiti novac,odnosno dio novca, kojim je kreditirao
AGROKOR.Dionice su ovdje samo kolateral-jamstvo.AGRAM sklapa nagodbu kao vjerovnik,a ne kao dionicar kao i drugi vjerovnici istog ranga koji su kreditirali AGROKOR kao neosigurani vjerovnici.
[/quote]

Ako je Agram kao kolateral uzeo dionice, onda on vise nije vjerovnik..ako Agram nije za sva svoja potraživanja uzao dionice kao kolateral, onda se s osnova tih potrazivanja javlja kao vjerovnik.. al to ne mijenja da bi sada Iu trebala uzeti nazad te dionice od Agrama..ako su dionice bezvrijedne, zasto to uprava radi? Zar dionice nešto vrijede IU? Ako Iu daje naknadu agramu za ta osigurana potraživanja i da Agram povuče osporavanje jamatava, a dionice vrijede 0kn, zašto IU onda te bezvrijedne dionice ne ostavi Agramu?
[/quote]
Ja mislim da je moguce da te dionice,obzirom da bi zrcaljenjem postale bezvrijedne,ostanu AGRAMu.Nema ih nikakve potrebe preknjizavati.Ionako je predvidena likvidacija za stara drustva.Tu se,kao sto vidite,mogu sloziti s vama.AGRAMU se "izlazi u susret" zbog osporavanja jamstava,a ne zbog njegovih dionica.S druge strane AGRAM -u je bitan povrat dijela kredita,jer zna da ako se ne dogovori,lako moze ostati bez icega.Uvjeren sam stoga da ce uskoro i ADRIS pristupiti nagodbi,jer ako ostane "izvan nagodbe",biti ce u vrlo nezavidnoj situaciji,po meni!
[/quote]

Točno je da se Agramu izlazi u susret zbog osporavanja jamstva, ali Agram ima dionice, i ne može se reći mi ćemo vama dati novac za povlačenje osporavanja, nego za dionice i to je jako skakljivo područje za nagodbu.
Ne slažem se da bi Agram dobio nulu ako bi ustrajao na osporavanju jamstva. Onda bi to sudovi stvarno morali rijesiti, a mislim da je dokazano da su jamstva nezakonita.
Adris moze jako puno dobiti ako nagodba ne bi prosla i ako bi se isao u redovan postupak, a moze malo izgubiti, jer mu IU ionako ne moze uzeti ono sto mu pripada. Svako pogodovanje jednim vjerovnicima na ustrb drugim je nezakonito i TS bi morao takvu nagodbu odbiti potvrditi, ako zeli zaštititi RH od tužbi.
TS bi isto tako trebao zastititi i manjinske dioničare, jer ovakvim zakonom i ovakvim IP otvaraju se bokovi državi za tužbe.

Ova država je postala jedan ogroman skimmer na primanjima svojih gradjana. Situacija je takva da se nikome vise ne isplati raditi. Probajte naci nekog majstora, npr vodoinstalatera koji radi preko računa.
A ono s čim upravlja doslovno upropasti. Tako i ” poduzetnici” koji su se iznjedrili pod njenim skutima.
Jos samo hep i šume..pa Grčka
Samo, Grčka je puno bogatija.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Odvjetnik Boris Ivančić već je govorio o problemima ovakve nagodbe: https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg

Dijelite, serajte, linkajte…

Problem Nagodbe ovisi isključivo o rvatskom zakonodavstvu i o postupanju Trgovačkog suda.
I 100% vjerovnika mogu biti ZA nekakvu Nagodbu no ako je nezakonita ili postignuta na nezakoniti način trgovački sud kao tjelo u postupku dužan ju je odbaciti.

Jedno od temeljnih načela ovakvom Nagodbom je pogaženo a to je test insolventnosti koji nije u skladu s hrvatskim zakonodavstvo i praksom.
Dakle po hrvatskom zakonu nije dovoljno za stečaj da su obveze veže od imovine nego činjenica da se te obveze NE MOGU kroz profitabilno poslovanje redovito servisirati, a mi imamo da su skoro pa sve operativne kompanije PROFITABILNE te da mogu redovito podmirivati svoje obveze.
Tu je dakle opreka Nagodbe s Stečajnim zakonom jer pobijanje nagodbe je moguće i jednostavno je ako se dokaže da kompanija bolje prolazi u stečaju nego u Nagodbi.

A kako smo svi za zakonitu Nagodbu jednostavno je zaključiti da su sve operativne kompanije solventne!
[/quote]

Sve si rekao. Potpisujem.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Bravo Franck!

Trebali bi mali dioničari s njima zajedno sjesti za stol jer je Agram izigrao nas i gosp. Purka.

Čudi me da gosp. Purko ne javlja se na odluku Agrama da se dogovara s Peruškom.

Polako. Samo dijelomično se slažem glede Agrama. On ako i povuče osporavanja jamstava, IU će mu morati nekako nadoknaditi kolateral koji ima u dionicama, jer ako si iskoristio kolateral, nemaš više potraživanje. Ako Iu ti napravi, onda neka pokušaju obajsniti s koje pravne osnove je to ucinjeno prema jednom bivšem vjerovniku za kolateral u dionicama, a dionice su kao 0kn. Jer ti znači da dionice vrijede..zato ne zamjeram nista Agramu, jer sto se tice zakonitosti nagodbe on je dosada ucinio sve sto nama ide na ruku.
Sad je red na Sudu da utvrdi zakonitost nagodbe, a sto ce biti nemoguca misija ili ce otvoriti bokove tuzbama prema drzavi..
To je sada pitanje jel bitnija bilo kakva nagodba pa i nezakonita zbog “visih interesa” ili je bitnije zastititi drzavu od tuzbi.

Ja se ne slazem da je bilo.kakva nagodba bolja od stecaja. Uvijek i samo uvijek je dobra zakonita nagodba jer jedina doprinosi opcem dobru, ne samo obzirom na moguce tuzbe prena drzavi, nego i opcenito za puno toga npr pravna sigurnost ulaganja u RH i zastita trzista kapitala..

Peruško tvrdi da je nagodba dogovorena. Je li to istina ili mazanje očiju?

Uskoro probijamo 2000 pregleda : https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg [youtube.com]

Iduca dva tjedna ce biti vesela. Peruskov PR bi se mogao raspasti kao kula od karata.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ja cekam index i objavu novih zastrasujucih mailova.
Zamislite samo sta jos imaju.

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2001615

Nekakav fond za socijalno ugrožene dioničare! Kako humano. Malo sutra. Nitko ništa neće dati ako ne mora. Morat ćemo pravdu tražit sudskim putem ako TS potvrdi ovo nezakonje.

New Report

Close